Jump to content

dutchtraffic

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2
 1. Karen en Joost, bedankt voor de antwoorden. Over het offshore gedeelte, dat zou in theorie heel erg simpel zijn, ik heb alleen een laptop nodig om te werken en kan dit dus vanuit elke locatie doen, heb geen personeel en kan alles zelf doen. Emigreren zou ik zelf ook eigenlijk wel willen maar helaas zijn er wat gezondheidsproblemen waardoor dat een moeilijker verhaal is. Dat is meteen ook een reden van de nogal lakse omgang met belastingen op het moment.
 2. Dat lukt niet meer nee, denk niet dat ik vol kan houden dat het ondernemingsvermogen is, mijn totale kosten voor Januari waren 1,6%. Dan betaal ik dus 1,2% +inflatie/-deflatie, plus de risicos die nu aan de euro vastzitten, dat lijkt een slechte deal, maar ben zelf van mening dat aandelen (wereldwijd) op dit moment een slechtere deal zijn. Risico van euro problemen kan ik omzeilen door een mandje valutas aan te houden. Maargoed, zoals je zegt, lijkt me dan wel duidelijk dat advies van een expert nuttig is, dat was mijn vraag. Het kon ook zijn dat ik iets heel simpels over het hoofd zag en dat iemand me direct zou kunnen vertellen "neee je moet ZEKER een XXX hebben!!".
 3. Ik wil het totale bedrag direct beschikbaar hebben, dat gaat dus niet werken als ik geld in een bv heb zitten (dat werkt wel, maar ongeveer tegen hetzelfde belastingtarief als een eenmanszaak als ik het eruithaal). Mijn exitplan is om flink aandelen in te kopen bij normale/lage waarderingen (bij een 2008-stijl crash dus), en tot die tijd cash aan te houden misschien in meerdere valuta aangezien dit best nog jaren kan duren.
 4. Dit dus, hobby die in een paar jaar totaal uit de hand is gelopen. Verder snap ik niet helemaal waarom zoveel mensen blijkbaar niet willen geloven dat het mogelijk is om goed te verdienen met een bedrijf. En nee, ik heb geen eigen huis, en geen auto, ik geef niet veel uit, zulke mensen bestaan ook, ik bouw liever vermogen op ipv nu alles rond te strooien en over 10 jaar blut te zijn. En dat ik verder "niets van belasting weet" zoals iemand zegt, is natuurlijk onzin, ik kan prima mijn (simpele) eenmanszaak administratie doen, maar van allerlei ingewikkelde contructies weet ik niets, lijkt me vrij logisch.
 5. Weinig details, ja ok, vraag maar raak zou ik zeggen :) Het is een 100% online bedrijf, en de markt waar ik me mee bezig hou kan HEEL snel veranderen, en ik verwacht zelf idd. niet dat ik dit nog jaren en jaren kan doen nee. En ja, het is wel eens in me opgekomen om een belastingadviseur om advies te vragen, uiteraard, maarja, laksheid etc... :-[
 6. ??? Met 1 miljoen winst wil ik heel graag 52% aftikken. die 480.000 die overblijft maak ik in een jaar niet op. ;D Heb je na een jaar wel met box3 te maken, dat is dan weer wat minder :-\ Het probleem is dat ik dit waarschijnlijk geen 20 jaar kan doen, het is niet echt een traditioneel bedrijf wat kan groeien, dus liever minder belasting en vroeg stoppen met werken, op die manier.
 7. Moet toch een heerlijk gevoel zijn, om over zulke winstcijfers de volle mep belasting te betalen. Ik wou dat ik het moest doen. 8) Dat dacht ik ook altijd, maar dat blijkt dus niet zo fijn te zijn achteraf.
 8. Juist.. Dus iemand kan geen eenmanszaak hebben en zelf zijn administratie doen..? Wat is er precies vreemd aan iemand die minder belasting wil betalen?
 9. Eh sorry wat is er vaag aan dit verhaal, en wat is er niet te geloven precies?
 10. Geloof het of niet, maar ik heb geen boekhouder, altijd gewoon zelf gedaan. Vandaar het idee dat ik teveel laat liggen..ik weet ook zo goed als NIETS van belastingzaken, en wie/wat/waar mij kan helpen, een boekhouder? Een fiscalist? Etc.
 11. Wat ik verwacht, ik heb geen enkel idee wat de mogelijkheden (voor kleine bedrijven dan..) zijn, dus weet ook niet zo heel goed wat ik kan verwachten, maar heb wel het idee dat ik het nu niet goed aanpak. Er zijn hier vast mensen in vergelijkbare situaties die enige tips hebben? :) Van simpele aftrekposten tot ingewikkelde offshore constructies, ik heb werkelijk geen idee wat (op dit moment) de mogelijkheden zijn. Hallo, ten eerste, uiteraard wil ik me alleen met legale zaken bezig houden. De 1 - 2 miljoen is vrij ruim genomen omdat de winst nogal behoorlijk kan schommelen, het kan 1 milj. zijn maar ook 3 met een beetje vet jaar, neem 1-2 als een gemiddelde. En hoeveel belasting ik daarover betaal: de volle mep voor een eenmanszaak min de standaard aftrekposten.
 12. Wat ik verwacht, ik heb geen enkel idee wat de mogelijkheden (voor kleine bedrijven dan..) zijn, dus weet ook niet zo heel goed wat ik kan verwachten, maar heb wel het idee dat ik het nu niet goed aanpak. Er zijn hier vast mensen in vergelijkbare situaties die enige tips hebben? :) Van simpele aftrekposten tot ingewikkelde offshore constructies, ik heb werkelijk geen idee wat (op dit moment) de mogelijkheden zijn.
 13. Hallo, ik zal het kort houden, ik wil (veel ;)) minder belasting betalen, niet zo'n zin in de discussie of dit ethisch verantwoord is, ik ben het er simpelweg niet mee eens hoe de huidige regering met mijn geld omgaat, en heb al heel erg veel bijgedragen. Op dit moment heb ik een eenmanszaak, met een winst van ongeveer 1 tot 2+ miljoen euro per jaar, en betaal dus de volle mep, heb nauwelijks kosten/aftrekposten, en geen auto/eigen huis, dus daar kan ik niet zoveel mee helaas. Wie kan mij de juiste richting opsturen? Alvast bedankt :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept