Jump to content

MvG

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Suppletie is toch niet nodig voor bedragen onder de €1000?
 2. Boekwaarde zegt niet veel over de economische waarde. De boekwaarde van uw auto is nu minder dan 25%, maar de economische waarde is denk ik wel rond de 70%. Bij de verkoop moet je wel een redelijk verkoopprijs hanteren, zeker als je het aan je vrouw wilt verkopen.
 3. Zoals Astrid het aangeeft, wordt het wel op prijs gesteld dat je eerst zelf simpele dingen uitzoekt. Op het internet is genoeg informatie te vinden. Als je bericht hebt gekregen van de belastingdienst, dan dien je BTW aangifte te doen. Wat betreft je boekhouding. Je bent vrij hoe je omgaat met je administratie, maar uiteindelijk heb je wel gegevens nodig voor de IB en BTW-aangifte. De een gebruikt een excelsheet en een ander gebruikt een online boekhoudprogramma. Acumulus is wel programma dat door veel starters wordt gebruikt. Voor het gebruik van een excelsheet heb je wel wat kennis nodig. Als starter is het wel handig om je administratie volledig uit te besteden. Zeker als je nog weinig kennis hebt. De tarieven zijn afhankelijk van de omvang. Een all-in tarief van €99 is redelijk. Later kun je bijvoorbeeld alles zelf verwerken en een boekhouder inschakelen voor de IB-aangifte en naloop van je administratie. Tegenwoordig is het vrij normaal dat er op afstand wordt gewerkt. Een kopie van de facturen, bonnetjes en briefjes is voldoende voor de boekhouder. Het is misschien wel fijn als je 1 keer per jaar een contactmoment hebt.
 4. MvG

  Verkoop BTW-auto

  Ok, het is mij een stuk duidelijker geworden. Hoe ziet dan zo'n factuur eruit? Voegt de afnemer dan zijn eigen oplopende factuurnummer en gegevens toe op dit factuur? En hoe verwerkt de afnemer dan dit in zijn eigen administratie? Ik heb gelezen dat dit geen creditnota is en hierdoor zal zijn omzet toch omhoog gaan?
 5. MvG

  Verkoop BTW-auto

  Bedankt voor je informatie. Dus ik moet geen factuur maken. Alleen boeking waarbij ik alleen 21% BTW overdragen? - Wat is een selfbilling precies? - En waar moet ik uiteindelijk de BTW invullen bij mijn BTW-aangifte? In rubriek 1 of 5B (negatieve waarde)? Het is misschien wel fijn, als de belastingdienst wat meer informatie verstrekt over dit geval. Op het internet is hierover vrijwel niks te vinden en voor sommigen is dit ook een vreemd geval. __________ Ivm leesbaarheid graag onder de quote antwoorden..
 6. MvG

  Verkoop BTW-auto

  Ik bedoel hiermee de correctie BTW voor het privegebruik op basis van kilometerregristratie (prive/zakelijk verhouding) en niet op basis van een forfaitaire bijtelling.
 7. MvG

  Verkoop BTW-auto

  Er zit wel rest BPM op, maar dat hoef ik toch niet af te dragen. Ziet mijn boekhouding dan als volgt uit: - verkoopfactuur Verkoopprijs ex. BTW 21% BTW Rest BPM - kosten Verkoopprijs ex. BTW als kosten opgeven en direct afschrijven Is dit juist?
 8. MvG

  Verkoop BTW-auto

  Moet wel of geen rest BPM rekenen? Als ik een factuur maak, dan gaat mij omzet dus wel omhoog. Moet ik dan de verkoopprijs ex. BTW als kosten opgeven? En hoe zit het met correctie privegebruik. Ik heb kilometerregristratie en schrijf jaarlijks 20% af. Moet dit dan naar rato plaatsvinden, dus 1/5 * 3/12 (verkocht in maart)?
 9. MvG

  Verkoop BTW-auto

  Als je uitgaat van een BTW-auto, dan moet ik aan de kopende partij ook een factuur geven (21% BTW en geen rest BPM in dit geval). Hoe verwerk ik dan dit in mijn boekhouding?
 10. MvG

  Verkoop BTW-auto

  Ja, voor de IB is het prive en voor de BTW zakelijk. Nu wil ik mijn auto verkopen, maar op het internet kan ik hierover geen informatie vinden.
 11. MvG

  Verkoop BTW-auto

  Goedemorgen, Twee jaar geleden heb ik een auto gekocht: prive voor de IB en zakelijk voor de BTW. De BTW heb ik dus als voorbelasting afgetrokken en er is geen bijtelling betaald voor de IB. Nu wil ik deze auto gaan verkopen en ik had de volgende vragen. -> Moet ik deze auto als een BTW-auto gaan verkopen of is het een marge auto vanwege het prive-karakter? -> Ik ben wel op de hoogte dat ik nog 21% BTW moet afdragen, maar wat moet ik in dit geval met het rest BPM gaan doen? Komt het rest BPM wel of niet in mijn verkoopprijs? -> En hoe moet ik dit in mijn administratie gaan verwerken? Het probleem is dat mijn omzet en kosten omhoog gaan, terwijl ik een prive-auto verkoop.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept