Jump to content

Nieuwbegin

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Absoluut, die intentie heb ik zeker! Eind april zal ik iedereen updaten over mijn situatie. Problemen zullen niet als sneeuw voor de zon zijn verdwenen, maar ik ga er vanuit in ieder geval verbetering te kunnen melden. Als ik moet kiezen tussen een simpel bijbaantje of weer bij mijn ouders aankloppen is die keuze snel gemaakt! Echter ga ik mezelf eerst de kans geven te verbeteren. Te weinig verbetering na 1 maand en ik ga op zoek naar een leerzame bijbaan. Te weinig verbetering na 2 maand en ik zal letterlijk alles aanpakken. Bedankt
 2. Bedankt voor jullie mooie woorden Edo & Ron. Af en toe een positief motiverend berichtje lezen is ook leuk ;)
 3. Een dergelijke bijbaan zal pas een optie zijn wanneer ik zelf niet voldoende winst genereer en een bijbaantje waar ik mijzelf verder kan ontwikkelen niet haalbaar is op korte termijn. Met marktplaats heb ik in een jaar of twee geleden met relatief weinig advertenties een behoorlijke extra omzet weten te realiseren. Wat ik hier als nadeel heb ervaren is de hoeveelheid tijd wat een vaak kleine klant soms kost en de grote hoeveelheid mails van mensen welke eigenlijk niet de intentie hebben iets te kopen. Echter verwacht ik dat de concurrentie tegenwoordig groter zal zijn, maar dit zal ook gelden voor mijn aanbod en tijdsinvestering. Met goedkope markten heb ik niet veel ervaring en de ervaring die ik hier wel mee heb is minder positief dan marktplaats. Echter zou ik in de toekomst een andere prijsstrategie hanteren. Ik handel hoofdzakelijk met kleinere bedrijven en heb voldoende ruimte om te spelen met prijzen bij verkoop aan particulieren. Waarschijnlijk zou ik met 2 kraampjes werken. De 1e kraam alles €2,50, en vijf artikelen voor €10,- De 2e kraam alles alles €5,- en vijf artikelen voor €20,- Wat ik zal verkopen? Hoofdzakelijk lange kettingen met hangers, stalen ringen, leuke oorbellen, armbandjes enzovoort. Allemaal low budget, degelijke kwaliteit en ruim voldoende marge. De markt stap ik in met een baat het niet dan schaadt het niet attitude. Hiermee zal ik niet duizenden euro's verdienen, maar alle beetjes helpen. Ik kan mijzelf wel gaan quoten, maar ik hoop dat ik inmiddels duidelijk heb gecommuniceerd dat ik zelf ook wel inzie dat de manier waarop ik heb "gewerkt" niet de juiste is. Mijn eigen fouten kan ik zelf ook benoemen. Deze losse flodders zie ik ook zeker niet als business concept. Slechts als manier om op korte termijn extra inkomsten te genereren.
 4. Hoi Marcel, Ik weet dat de mensen hier allemaal goede bedoelingen hebben en omdat ik ook zelf niet van mening ben dat ik goed bezig was kan ik hier wel tegen ;) Met de dingen die ik lees ben ik het niet altijd eens. Zelf ken ik mijn situatie het beste, maar een andere kijk of op dezelfde situatie kan zorgen voor nieuwe inzichten. Ook waardeer ik dat de mensen hier tijd aan mij willen besteden. Door RiVe bijvoorbeeld zal ik sowieso op een vrijmarkt gaan staan. Een bijbaan zou ik ook aanpakken, maar niet als vakkenvuller. Ik zou ook wel een dure vakkenvuller zijn haha. Het gaat me niet of het loon, maar ik wil wel een bijbaan waarin ik mezelf in ieder geval wel verder kan ontwikkelen. Het liefst iets op het gebied van internetmarketing, al weet ik dat dit gewilde banen zijn. Ik heb inderdaad weinig gesproken over een plan tot verandering en meer over de wil. Om het even in het algemeen te zeggen wil ik meer structuur aanbrengen in mijn leven. Nu werk ik soms in de nacht, sta ik op rond het middaguur, of doe ik niks. Vanaf morgen, 1 April (geen grap ;)) ga ik beginnen met vaste werktijden. Op tijd naar bed, op tijd eruit, vaste pauzetijden etc. Ook wil ik minder tijd besteden aan het opdoen van kennis of zoeken van handel (sieraden). Geen onbelangrijke dingen, maar dingen waar ik verhoudingsgewijs veel te veel mee bezig ben omdat ik het leuk vind. Uiteraard is het niet zo dat ik buiten die vaste werktijden niks ga doen. Immers wil ik een ondernemer zijn! Een mailtje beantwoorden of een berichtje posten op higherlevel zijn dingen die ik uiteraard ook gewoon buiten die "vaste werktijden" zal doen. Overigens heb ik gisteravond na een lang zwaar gesprek het benodigde bedrag van mijn ouders kunnen lenen. Op mijn initiatief gaan we komend weekend een maandelijks bedrag afspreken dat ik zal terugbetalen. Het aflossen van de schulden zal beginnen wanneer ik niet meer rood sta op mijn privé rekening. Een voorwaarde van mijn moeder. Eind april dus! De betaling heb ik gisteravond meteen voldaan. Net heb ik ook gebeld met de belastingtelefoon. Ik heb definitief de nieuwe inloggegevens aangevraagd. Dit gaat uiterlijk 10 werkdagen duren. De gebruikersnaam heb ik nog wel. Ik hoop dan ook dat ik eerst het wachtwoord ontvang en wellicht kan ik de aangifte dan alsnog binnen een week doen, en zo een boete vermijden. Als ik wel een boete moet betalen zal ik bezwaar indienen. Ik weet niet wat mijn slaagkans is, maar gezien ik enkel 1x de gebruikersnaam heb ontvangen terwijl deze selfservice geblokkeerd is omdat ik de gegevens 3x heb opgevraagd lijkt het mij dat het om een technische fout gaat. Ook is het wachtwoord volgens de belastingdienst in maart 2014 voor het laatst gewijzigd. Dit wachtwoord heb ik nog maar werkt dus niet. Vreemde situatie allemaal.
 5. Het is niet dat ik je reactie niet begrijp. In het verleden heb ik ook wel eens zitten lezen op higherlevel. Met enige regelmaat kwam er een idioot voorbij die ook even dacht ondernemer te worden en binnen een jaartje wel miljonair te zijn met een onnavolgbare logica. Graag zou ik zeggen dat ik geen idioot ben, maar ik ben een ander type idioot. Mijn zonde is luiheid en ik ben flink gemotiveerd om die aan te pakken. In principe weet ik wat mij te doen staat. Mijn ouders onder ogen komen met de vraag of ik even 2.5k kan lenen zodat ik het liefst vanavond nog OB kan betalen. Morgen nogmaals de belastingdienst bellen. Geen wachtwoord opgestuurd gekregen, laatste wachtwoord uit maart werkt niet, definitief nieuwe inloggegevens aanvragen en even melden dat een boete toch wel onterecht zou zijn omdat ik simpelweg geen wachtwoord op de mail heb gekregen. Tegen beter weten in hoop ik ook nog op de 4 maanden uitstel zodat ik hopelijk niet bij mijn ouders hoef aan te kloppen. Dan zodra ik de nieuwe inloggegevens ontvang alsnog de aangifte doen waarvoor dan inmiddels al de betaling is verricht. Daarna.. Knetterhard werken! In principe blijf ik altijd openstaan voor adviezen. Een andere kijk op de situatie kan geen kwaad. Mijn vriendin heeft niet veel maar wel meer bestedingsruimte dan mij. Geeft echter ook meer geld uit aan bijvoorbeeld roken. Zeker voor mijzelf kan ik zeggen dat ik erg zuinig leef. Zonder de zakelijke kosten geef ik waarschijnlijk nog geen €500,- per maand uit. Ik zal het een keer exact uitrekenen, maar het is echt heel erg weinig. Dat is dus inclusief huur, gas, water, elektra, internet, telefoon en boodschappen. Meer ruimte om te bezuinigen is er echt niet. "Heb je alle mogelijke toeslagen en gemeentelijke regelingen al eens nader doorgenomen?" Ik krijg zorgtoeslag. Daarmee kan ik het grootste gedeelte van mijn zorgpremie (€82,50) betalen. De tandarts heb ik al een tijdje niet gezien, maar gelukkig ziet mijn gebit er nog goed uit ;D Verder ontvangt mijn vriendin de huurtoeslag welke ze sinds vorige maand op de gezamenlijke rekening zet. Verdere toeslagen kan ik bij mijn weten geen aanspraak op maken (als student). Ik had nog hoop voor de BBZ welke ik noemde in de eerste post. De aanpassingen welke je noemt zal ik in mijn achterhoofd houden. Echter wil ik er eerst vol voor gaan voor ik toegeef aan één van deze opties. Eigenlijk het ik niet het recht om iets te verlangen van een ander of zelfs de overheid wanneer ik mijzelf niet volledig heb ingezet. Bedankt voor je adviezen. Hopelijk sta ik er in niet al te lange tijd anders voor. Vandaag en morgen ga ik nog een aantal dingen op orde krijgen. Vanaf april hoop ik mijn persoonlijke doelstellingen te kunnen waarmaken. Tijd om weer vooruit te kijken en mezelf omhoog te werken :)
 6. Met alle respect, ik snap zelf ook dat ik geld nodig heb. Ik heb dan ook aangegeven dat ik gebruik ga maken van marktplaats om met lagere marges op korte termijn extra geld te genereren. Ook dat ik open sta voor het aanpakken van een bijbaan. Op langere termijn heb ik hier natuurlijk weinig aan en ik realiseer me ten volste dat ik over deze extra omzet ook btw en ib zal moeten betalen. Het genereren van snel extra geld wil ik doen terwijl ik bezig ben om de bouwstenen te leggen voor de professionalisering van mijn bedrijf. Dit om ook op de langere termijn iets op te kunnen bouwen, iets waar mijn afstudeerproject een belangrijk onderdeel van zal zijn. Voor mij twee vliegen in één klap dus. Overmatig optimistisch ben ik zeker niet. Het gaat veel tijd kosten om te komen waar ik wil zijn en daar ben ik nog lang niet. Waarom het beter zal gaan? Hoofdzakelijk omdat ik er nu wel voor zal gaan. Omdat ik nu wel bezig ga met het bouwen van een professionele website. En nee ik verwacht niet dat deze gelijk veel organisch bezoek zal trekken, maar ik heb wel een goed beeld van wat mijn gemiddelde orderwaarde zal zijn, wat mijn conversie zal zijn, hoe ik betaald bezoekers krijg en wat deze mij kosten etc. Wat betreft mijn ouders en vriendin. Uiteraard hadden deze dingen ook liever anders gezien. Mijn vriendin en ik hebben overigens onze eigen rekening en een gezamenlijke rekening waar wij beiden maandelijks hetzelfde bedrag storten. We weten waar het geld heen gaat en we leven zuinig om het maar even zacht uit te drukken ;)
 7. Bedankt voor de reacties, dit is ook wat ik zelf verwacht had. Voor vandaag blijf ik nog proberen om in te loggen, indien dit morgen nog niet gelukt is (waar ik vanuit ga) vraag ik dan meteen nieuwe gegevens aan. Vanavond bel ik met mijn ouders om te proberen een betaling te regelen. De studie is waardeloos, maar stoppen is niet meer een optie. Ik heb geen colleges of contacturen. Ik snap dan ook niet hoe ze er in hemelsnaam mee weg komen. Waarschijnlijk onder het mom van "je kan ons altijd bereiken, we zijn van dan tot dan bereikbaar". Zelf ben ik ook zeker laks geweest met mijn studie, ik zit niet voor niks in mij achtste jaar, maar met geen of nauwelijks contacturen is het erg makkelijk om van school te vervreemden. Ik geloof niet zozeer dat mijn studie veel meerwaarde heeft, maar kappen = 4 jaar basisbeurs terug betalen en veel geld voor de ov kaart. Bij elkaar met die dure ov kaart 13k. Daarnaast kan een diploma ooit nog wel van pas komen om aan te tonen dat ik wel een zeker intelligentie niveau heb wanneer ik solliciteer op een parttime baan. @mmint De zaak is niet levensvatbaar omdat ik zelf de afgelopen jaren te weinig heb gedaan, zowel als ondernemer en als student. De onderneming (en ik ;)) hebben wel potentie. Zoals eerder aangegeven probeer ik mijn leven goed op de rails te krijgen. Pech heb ik veel gehad, maar ik heb er ook zelf een puinhoop van gemaakt. @ThinkTwice & Christine Jullie hebben gelijk, die studie moet ik ook afronden. Echter moet ik ook een stuk meer gaan verdienen om mijn schulden af te betalen terwijl ik ook mijn vaste lasten moet kunnen betalen. Op een houtje bijten is geen probleem, maar ik moet wel een balans vinden tussen geld verdienen en studie en kan niet voor één van de twee kiezen. @Roel Om welke reden dan ook is het toesturen niet gelukt. Spam folders etc, alles heb ik nagekeken. Die uur blokkade heb ik al een keer of 5 gehad ;) De mevrouw aan de telefoon heb ik gevraagd of ze niet gewoon mijn wachtwoord kon toesturen. Het e-mail adres en de gebruikersnaam heb ik namelijk wel. Helaas was dit niet mogelijk. Uiteraard blijf ik mijn mail zeker in de gaten houden. De melding die ik krijg is. "Het is 3 keer niet gelukt om uw gegevens te achterhalen. De mogelijkheid om uw gegevens op deze wijze te achterhalen, is geblokkeerd. Neem contact op met de BelastingTelefoon: 0800 - 0543" Dit heb ik dus gedaan. Helaas niet met het gewenste resultaat.
 8. Net als ik denk dat het niet meer erger kan :'( Het inloggen voor het indienen van de aangifte ging niet goed. Tot drie keer toe heb ik geprobeerd de gegevens op te vragen, maar ik ontving enkel de gebruikersnaam. Belastingtelefoon gebeld. Ze wisten mij te vertellen dat ik in maart 2014 voor het laatst mijn wachtwoord heb aangepast. Dit wachtwoord heb ik kunnen vinden, maar deze werkt dus helemaal niet. Het aanvragen van nieuwe gegevens gaat 10 dagen duren. Met als consequentie dat ik mijn OB aangifte dus niet op tijd kan doen. Tot overmaat van ramp kan ik hierdoor ook niet de 4 maand uitstel krijgen waar Roel mij op heeft gewezen. Ik weet het echt even niet meer nu. EDIT: Wat is nu het verstandigst om te doen? Toch maar dat geld lenen bij mijn ouders (als het kan) en de betaling regelen? En wat zal dit verder voor consequentie voor mij hebben? Een extra boete van €61,- of meer? En kan ik deze boete dan het best gelijk ook overmaken? De vrouw adviseerde mij om te blijven proberen om in te loggen, maar gezien ik de gebruikersnaam al heb en wat volgens haar het wachtwoord moest zijn ook denk ik niet dat dit gaat werken. Hierdoor bedacht ik me ineens dat de nieuwe gegevens waarschijnlijk dus nog niet eens aangevraagd zijn.
 9. Inderdaad, ik zou liever met bbz lenen dan van mijn eigen ouders. Die wil ik niet opzadelen met mijn problemen, privé wil ik liever privé houden en geen geld tussen laten komen indien mogelijk. Die studieschuld baal ik dan ook van. Het is nogal frustrerend dat ik mensen zie welke (ogenschijnlijk) zonder goede reden in de bijstand zitten en welke meer inkomen en bestedingsruimte hebben dan mij als ondernemende student. Ik snap dat deze extra €2.500,- niet klinkt als heel veel geld, maar als je zoals mij op het moment rondkomt van een bedrag dat flink lager is dan bijstand, geen geld hebt voor dingen als uitgaan, kleding een fatsoenlijke telefoon en de huishoudelijke benodigdheden alleen koopt in de aanbieding is het dat wel. Dat dit mij frustreert betekent overigens niet dat ik mijn eigen fouten wil goedpraten. Die heb ik zeker gemaakt en misschien dat deze schop onder de kont op de langere termijn alleen maar goed voor mij is. Neemt niet weg dat het op dit moment wel een beetje eng is ;)
 10. Beste Joost, Ik studeer voor ondernemer, in hoeverre dat dan ook mogelijk is. Opleiding small business & retail management, een opleiding welke ik overigens niemand aanbeveel maar dat terzijde. Ik weet dat verkopen op marktplaats niet hetzelfde is als verkopen als particulier en ben van plan structureel te gaan vlammen, omdat er structureel wat zal moeten veranderen in mijn werkhouding. Ik heb weinig van veel gedaan. De ideeën in mijn hoofd komen niet overeen met wat ik in de praktijk laat zien. Niet omdat ik het niet kan, maar omdat ik fouten heb gemaakt en laks ben geweest. Zomaar wat aanklooien is exact hoe ik het zelf ook zie. Tijd om verder te gaan met mijn leven en me als ondernemer gaan gedragen. Ik verkoop overigens hoofdzakelijk budget sieraden zonder edelmetalen. Het lijkt mij op het moment niet verstandig om via dezelfde sites ook duurdere sieraden te verkopen, maar wellicht is het wat voor een later stadium en aparte website. Groeten,
 11. Allereerst hartelijk dank voor alle reacties. Ik moet inderdaad de uiterlijk de 31e aangifte doen. Is dit normaal gesproken tegelijk ook de uiterlijke datum voor betaling? Sowieso zal ik proberen uitstel te krijgen. Indien het echt niet anders kan kan ik inderdaad zeer waarschijnlijk geld lenen bij mijn ouders. Ze zijn niet rijk maar wel in staat een dergelijk bedrag voor te schieten als het echt niet anders kan. Liever vermijd ik die optie. Ik woon immers op mijzelf en wil mijn eigen boontjes doppen, maar ik heb ze vandaag wel ingelicht over mijn situatie. Niet alvast gevraagd voor een eventuele lening. Mijn vriendin zelf kan een dergelijk bedrag niet voorschieten. Zij ontvangt nu overigens wel huursubsidie. Een bijbaan is inderdaad een optie waar ik nu wel veel serieuzer over nadenk, maar omdat ik niet erg mobiel ben qua vervoer zou ik wel iets in de buurt moeten zoeken. Wat betreft studie. Ik heb 18 punten open. Bij 15 open punten kan ik pas officieel de afstudeer aanvraag indienen. Het idee zit al wel goed in mijn hoofd en in theorie zou ik hier doorheen kunnen rammen, maar officieel staat er 6 maand voor. Om het qua tijdsbestek naar school te kunnen verantwoorden is mij verteld dat ik hier minimaal 4 maand voor moet uittrekken ook al kan ik het in praktijk sneller vorm geven. Daarnaast werd mij gevraagd of ik over de investeringen voorbelasting heb betaald. Nee dit is niet het geval. Dit is een bedrag van veel kleine internationale bestellingen onder €22,- Het doel hiervan was het assortiment uit te breiden, meer content te krijgen en daardoor meer organisch bezoek. Echter trekt mijn site op het moment veel minder bezoekers. Een aantal pagina's heb ik overgeoptimaliseerd ben ik bang. Veel aan mijn site deugt niet. Ik weet hoe ik de site beter kan maken, maar ik ben bang dat het beter maken van de site op de korte termijn een negatief effect zal hebben op de indexatie. Op langere termijn is het natuurlijk beter, maar ik kan mij niet permitteren om inkomsten hieruit mis te lopen. @Roel, je hebt helemaal gelijk. Bedankt voor de tip van kort uitstel. Dit klinkt als een serieuze optie. Daarna even heel hard knallen om aan dat geld te komen. Uitstel voor IB ga ik zeker aanvragen. Het plan voor nu is om even heel hard te knallen. Ik denk dat het beste is om mijn gehele assortiment maar op marktplaats te zetten. Dan maar belachelijk lange mail wisseling voor kleine bedragen, als het maar extra geld binnen brengt. Partijverkoop met lage marges ga ik ook proberen. Ik zal jullie op de hoogte houden, en blijf open staan voor extra adviezen. Bedankt :) P.s Mijn afstudeerproject is overigens het opzetten van een sieraden groothandel. Deze site zal draaien op opencart, ik heb nu twee webshops bij mijnwebwinkel.nl Daar kan je weinig mee fout doen in de backend etc, maar ik mis veel belangrijke functies. Dingen als meta teksten bij artikelen of inkoopprijzen kunnen vermelden in de backend zijn niet mogelijk. Nu zal het een hoop rekenwerk worden voor de IB.
 12. Dan heb je het geld dat van de belasting is, opgemaakt. Wijze les voor de volgende keer, maar dat moet je toch écht opzij zetten zodra je het binnenkrijgt. Misschien kun je de belastingdienst vragen of je vaker aangifte mag doen? Dan hoef je niet in een klap zo'n groot bedrag te betalen en is de verleiding minder groot om dat potje te gebruiken om andere gaten mee te vullen. Ik geloof je als je zegt dat je minder te besteden hebt dan iemand in de bijstand. Je bent niet de eerste ondernemer voor wie dat geldt. Wat betreft je andere issues, daar kunnen anderen beter hun licht over doen schijnen. Je hebt helemaal gelijk, maar dit geld is echt naar absolute basisbehoeften gegaan. Huur, rekening gas/elektra, inkopen etc. Aan dingen als kleding heb ik echt een minimaal bedrag uitgegeven. Natuurlijk mijn fout, maar andere jaren kon ik wel gebruik maken van de kor waardoor ik er minder op was ingesteld om nu een (voor mij) enorm bedrag te moeten betalen. In ieder geval bedankt voor de reactie.
 13. Hallo, Ik ben een student ondernemer (27jr) en bezig voor mijn jaarlijkse aangifte omzetbelasting. Ik woon samen met mijn vriendin en mijn financiële situatie is op het moment zeer penibel. Ik ben langstudeerder en heb bij mijn ouders een studieschuld van zo’n €8000,- en sta ik helaas ook nog eens bijna €1000,- in het rood op mijn bankrekening. Als langstudeerder ontvang ik geen studiefinanciering, ov kaart etc. Mijn enige inkomsten vanuit de overheid is zorgtoeslag. Rondkomen doe ik volledig van de inkomsten uit mijn bedrijfje. Echter is het op dit moment niet meer te behappen terwijl ik naast mijn vaste lasten zo goed als geen geld uitgeef. Mijn omzet is als volgt. TOTAAL OMZET exclusief BTW: €12.600,26 BTW: €2.646,05 Totaal omzet inclusief BTW: €15.246,31 Daarnaast heb ik ook nog een paar duizend euro in handel geïnvesteerd. Terug te vorderen BTW heb ik zo goed als niet. Dit omdat ik bijna uitsluitend kleinschalig (onder de €22,-) inkoop op sites als aliexpress en ebay. Ondanks mijn lage omzet kan ik dus ook de kor niet toepassen. Hooguit op de hosting kan ik BTW terug vorderen, maar we praten hier over tientjes werk. Ik weet echt niet meer wat ik kan doen. Na aftrek van voorbelasting moet ik nog steeds ruim 2,5k btw afdragen. Geld dat ik absoluut niet heb. Het liefst zou ik mij volledig zorgeloos richten op mijn afstudeerproject (het schrijven van een ondernemersplan) zodat ik me rustig kan concentreren op het starten van een professioneel bedrijf en niet meer zo loop aan te modderen, maar momenteel heb ik al moeite om op school te komen. Ik heb geen auto, zelfs geen fiets meer en de bus is erg duur. Ik weet het, het klinkt wat wanhopig allemaal maar ik hoop dat iemand mij ergens op kan wijzen waardoor ik weer wat ruimte krijg om te ademen en mijn leven op de rails te krijgen. Met mijn inkomstenbelasting moet ik nog bezig, maar ik durf wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat ik op het moment minder te besteden heb dan iemand in de bijstand. Kan ik (als student ondernemer) ergens gebruik van maken? Bijvoorbeeld bbz? Ik zou erg blij zijn als ik mij op mijn ondernemersplan/afstudeerproject kan richten terwijl mijn inkomsten worden aangevuld tot bijstandsniveau. Echter ben ik tegelijk bang dat ze zullen oordelen dat mijn bedrijf niet levensvatbaar is omdat ik te weinig heb laten zien in een te lange tijd, maar ik ben juist ontzettend gemotiveerd om te veranderen en een frisse start te maken. Bij voorbaat dank voor alle reacties.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept