Jump to content

Gijs van laar

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 1. Dat klopt Hans. De manier van werking "handeling" ,het magneetslot, de dagkantlip en de buis met binnenstang scoren goed, de onderkant met druk knop iets minder. :)
 2. Ik heb een marktonderzoek laten doen en deze komt hier op uit. 16. Prognose (kosten – baten) Traliesafe Nederland Aantal woningen (2012) 7.266.300 stuks Aandeel van de markt 5% met één Traliesafe 363.315 stuks Consumentenprijs (€ 54,00 incl. BTW) € 42,66 € 15.499,017,90 Subtotaal excl. BTW (Bruto) € 15.499,017,90 Toeslag groothandel excl. BTW (marge 2) -€ 21,33 -€ 7.749.508,95 Productie bij afzet van minimaal 100.000 stuks incl. verpakking en transport excl. BTW -€ 10,00 -€ 3.633.150,00 Marketing bij een afzet van minimaal 100.000 stuks excl. BTW -€ 1,50 -€ 544.972,50  Totaal netto winst bij 5% marktaandeel (excl. BTW) € 3.571.386,45
 3. De manier van aanbrengen is anders. Men moet 2 handen tegelijkertijd gebruiken, anders gaat hij niet los. Ook zit er nog een magneetslotje in, deze moet eerst open gemaakt worden met een sleutel. Ook zit er een dagkantlip aan, deze heeft 2 functies. 1- Om ruimte te winnen bij horizontale montages, ivm plafonds. 2- Om weerstand te bieden bij braak. Groet Gijs.
 4. -----Wat de octrooiaanvraag betreft: als het goed is had je al conclusies = claims vanaf het begin. Het feit dat je impliceert dat dit niet het geval is is voor mij een waarschuwingssignaal dat het misschien toch niet zo goed is als het lijkt. Ik zie maar heel zelden een sterk octrooi waarvan de conclusies niet vanaf het begin erbij ingediend waren.------ Ik denk dat men afhaakt omdat er voor grote aantallen mallen gemaakt moeten worden. Bij kleinere oplages moet men ze frezen [cnc] dan schiet de prijs omhoog. Ik heb de prijsopgaaf van 1 fabrikant die ze kan frezen, maar die hoog. Die zeg gewoon kom maar met 3 ton en ik maak er 10.000. Ik heb bij de aanvraag 13 claims. met de conclusies bedoelde ik de reactie van het octrooicentrum. {hetgeen wat zij gevonden hebben} Foutje van mij. Het octrooi is geschreven door iemand die wat ik heb begrepen is genomineerd voor de Nederlandse orde van octrooischrijvers samen met nog een goede deskundige.
 5. Kuifje. Dank voor je reactie. Ik ben al met een paar partijen aan het praten geweest, deze waren in eerste instantie allemaal heel enthousiast. Ook heb ik daarbij het prototype gedemonstreerd samen met het info pakket . Er was één party bij die mij zelfs al een pagina in zijn catalogus zat aan te wijzen. Ook de cijfers in het marktplan zijn zo aangehouden dat er van het slechtste geval is uit gegaan. Dit ziet er goed uit. Het gekke is dat ze er allemaal helemaal wild van zijn, maar op het laatste moment haakt men af wat ik zeer jammer vind. ----Als het een goed geschreven aanvraag is, met een goed search report, en er geen verbeteringen in de tussentijd gemaakt zijn, is het risico beperkt.---- Het is een goed geschreven octrooi,ik heb ook de "conclusies" inmiddels, het is gelijk internationaal mee genomen in Munchen.
 6. Er zijn wel stangen op de markt dat klopt, maar deze is totaal anders. Bij traliesafe zit de stang opgesloten tussen 2 houders. Als men aan 1 kant de knop in drukt en op het zelfde moment aan de andere kant de stang uit de houder tilt komt de stang los. Ook zijn de houders van aluminium dus best sterk. Het voordeel is ook dat men bij een noodgeval altijd nog de tralie weg kan halen. Het werkt perfect, Ik heb het systeem al een paar honderd keer los en vast gemaakt. Nog steeds stabiel en ook sterk.
 7. komt vooral omdat ik een keer heb gelezen dat je nooit octrooi informatie mag delen voordat het door de instantie zelf op het net is geplaatst. wat betreft de vergoedingen, ik denk dat het moeilijk is in te schatten hoeveel er van verkocht worden. Het product is nieuw en een soortgelijk iets is er nog niet. Het is vooral bedoeld voor klapramen waar inbrekers vaak door heen kruipen. [vaste stangen zijn er volop te koop.] maar je kunt ze ook gebruiken bij bijv. een boot, op het dek heb je vaak een luik met glas aan de voorkant, daar kun je ze ook op monteren tegen inbrekers. Het zelf op de markt brengen gaat niet zo eenvoudig, mijn gezondheid is niet zo goed dat ik nog kan werken.
 8. Dank Hans. Ik zal het een en ander niet goed hebben gedaan denk ik, zo heb ik ook een marktonderzoek folder gemaakt daar stonden vrij hoge licentie vergoedingen in, ik denk dat daar de meeste evt investeerders door zijn afgehaakt. Ook heb ik veel informatie, alleen is dit ook voor mij ook een zoektocht naar wat ik veilig kan delen.
 9. Beste Hans Als je de stang wil losmaken moet je tegelijkertijd twee handelingen maken ,dat klopt. Wat betreft het bedrijfsleven, ik ben niet zo thuis in die wereld en dat heeft men zo in de gaten. interesse is er wel maar de partij die met mij in zee wil gaan moet ook de mogelijkheid hebben om het te produceren "aangezien er spuit giet delen in zitten" moeten ze gelijk fors investeren aan mal kosten. zo een partij te vinden is me nog niet gelukt. Wat betreft het octrooi; ik heb nog 2 maanden van het prioriteitsjaar over voor ik moet beslissen of ik Europees of PCT verder ga. Aangezien de kosten dan omhoog vliegen en ik tot nu toe nog alles uit eigen zak heb betaald, lijkt het wel of men afwacht in hoe ver ik kom met de vervolgaanvragen. groet Gijs
 10. Hoi ik ben Gijs van laar Uitvinden is één ding, vermarkten is een ander verhaal. Ik ben de uitvinder van de snel weg te nemen barrière stang genaamd traliesafe. Deze wordt aan de binnenkant van een woning gemonteerd. Men kan het alleen weg halen als men het met 2 handen te gelijk bedient. Dat is ook de kracht van het idee. Alle mensen waaronder ook fabrikanten vinden het een goed idee. Alleen hoe krijg ik het op de markt, als men moet investeren trek men zich terug. Ik krijg het gevoel dat men wacht tot ik niet verder kan met de octrooi procedure. NL heb ik, Ik moet nu verder voor of Europees of PCT. Ook heb ik 7 van de 13 claims in NL/Europa. Ik een marktonderzoek laten doen, deze was ook positief. Hierbij een foto van mijn idee. Groet Gijs. [mod-edit: paar witregels toegevoegd voor leesbaarheid] traliesafe_kopie_2.pdf
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept