Jump to content

OADAL

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. De gemeente weet ervan, tenminste een ambtenaar en die zag er geen probleem in. Ik ga er natuurlijk vanuit dat dit straks ook nog zo is, maar voor nu ben ik op zoek naar de vragen m.b.t. BTW.
 2. Dat gaat niet lukken. Het is van hout,
 3. Bedankt voor de reacties. Ik heb een onderneming, het bedrijf is als fokkerij geregistreerd. In de nieuwe gemeente heb ik nog geen vergunning aangevraagd en wist eigenlijk ook niet dat dit al moest. Ik heb mijn bewijs van vakbekwaamheid. Het bedrijfsdeel heeft geen apart toilet. Het heeft wel een uitgang die ik als ingang zou kunnen bestempelen.
 4. Ter introductie, ik fok honden. Ze verblijven niet in kennels. Ik laat een woning bouwen waarin ik ook een flinke ruimte krijg voor de periode wanneer ik pups heb. Deze ruimte kan ik scheiden d.m.v. twee schuifdeuren. Wanneer de pups gaan lopen komen ze ook regelmatig in de woonkamer en de tuin. Gemiddeld hebben wij 50 dagen per jaar waarin wij bezoek ontvangen van (aankomende) pupkopers. Die krijgen dan natuurlijk ook koffie, thee, ect. Daarnaast verblijven de volwassen honden ook in de hele woning, tuin en staan op de balans. Omdat een flink deel van de woning ook zakelijk gebruik wordt kan ik een deel van de BTW terugvorderen is mijn logische gedachtengang, maar nu is de vraag vooral welk deel en hoe moet ik dat berekenen? Een deel van de nieuwbouwkosten als bedrijfskosten aftrekken lijkt mij lastig, maar wie weet. - Ruimte pups? - Kantoorruimte? - Huiskamer? - Speciale vloerbedekking waar geen vocht doorheen kan komen/tegels? - Keuken? - Wasruimte (wasmachine en droger alleen voor kleden honden? - Hal (ontvangstruimte bezoekers)? - Toilet (bezoekers maken daar gebruik van)? - Veranda (buitenruimte voor wanneer de pups buiten zijn en het regent of te warm)? - Badkamer (honden worden af en toe gewassen, maar de pups ook)? - Afrastering tuin (zodat de honden niet in de sloot kunnen springen of weg kunnen lopen)? Bij voorbaat dank. Roy
 5. Dan is een autolening toch een schuld wat je van je bezit aftrekt?
 6. Ik ben ZZP en heb na aftrek alle kosten een winst in 2017 van boven de 50.000. Daarnaast heeft mijn vrouw een vast inkomen. Een lening moet toch altijd worden meegenomen in het berekenen van het eigen vermogen?
 7. Doordat mijn stamrecht BV invloed heeft op mijn eigen vermogen was deze behoorlijk negatief, maar elk jaar minder en in 2017 voor het eerst positief dus met een stijgende lijn. Een goede hypotheekbeoordeler weet dat je de stamrecht eigenlijk maar voor ongeveer 50% kan meetellen, maar de gemiddelde bankemployé zal aangeven dat een negatief eigen vermogen niet kan. In de jaarcijfers staan deze cijfers nu eenmaal en wordt niet altijd goed beoordeeld. Mijn boekhoudster heeft de lening voor de auto bij de lening van de Stamrecht opgeteld waardoor het eigen vermogen altijd negatief was. Had ze dat dus niet mogen doen? In 2017 is mij eigen vermogen waarschijnlijk van een klein negatief bedrag naar 25.000 plus gegaan. Als zij iets verkeerd heeft gedaan moet ik haar er toch op aanspreken. Zelf heb ik weinig verstand van zulke zaken vandaar dat ik het uitbesteed en vragen stel in dit forum wanneer ik mijn twijfels heb.
 8. Dat weet ik juist niet vandaar mijn vraag of was het als antwoord op Harry? Dan heeft het dus ook geen invloed op mijn eigen vermogen toch?
 9. Bedankt voor de tip van helder. De BKR registratie is op zich geen probleem als het maar door de bank wordt gezien als normale autokosten die in de jaarcijfers zitten. Het is wel een probleem wanneer het invloed heeft op mijn eigen vermogen.
 10. Hallo allemaal, Volgend jaar ga ik een hypotheek afsluiten. Mijn huidige autolening heeft een negatieve invloed op het eigen vermogen, maar bovenal is de bijtelling enorm. De eerste jaren reed ik alleen zakelijk, maar tegenwoordig ook privé en de bijtelling hakt er best in. Om deze reden ga ik mijn auto verkopen en de lening aflossen zodat de lening niet meer terugkomt in de jaarcijfers van 2017. Er is nog een restbedrag wat ik overhoud en kan investeren in een tweedehands auto totdat de nieuwe hypotheek is geregeld. Operationele- en private lease wordt bij het BKR geregistreerd, maar heeft de lease ook invloed op je eigen vermogen, dus wordt het gezien als een lening en afgetrokken van je eigen vermogen? De autokosten worden gewoon meegenomen in de jaarcijfers en dat is voor de bank meestal voldoende om de lening niet mee te nemen in de berekening voor de hypotheek, maar als het wel invloed heeft op mijn eigen vermogen en die daardoor misschien wel negatief wordt dan is het wel van belang. Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd.
 11. OADAL

  Voorraadwaardering

  Dat is dan duidelijk, de totale opbrengst die wordt verwacht kan niet als voorraad worden meegenomen! Als ik een fokteef koop voor 15.000 euro dan kan ik deze wel gedurende haar vijf nesten op 15.000 euro blijven houden en dus niet per gekregen nest omlaag moeten waarderen? Als ik van de bewuste fokteef een pup aan wil houden voor de toekomst heeft deze geen kostprijs, maar kan ik dan dezelfde waarde aanhouden als die van haar moeder? Tot dusver allemaal bedankt! In ieder geval heb ik meer verstand van honden dan van boekhouden ;)
 12. Ik fok honden en heb deze als voorraad op de balans gezet. Het is erg lastig om een waarde te koppelen en helemaal een restwaarde aangezien dat zo raar klinkt. De laatste jaren ben ik flink gegroeid qua het aantal fokhonden dat ik bezit en daardoor ook het aantal pups dat ik heb verkocht. Mijn vraag is nu eigenlijk of ik de voorraad zomaar kan verhogen zonder dat de belastingdienst komt kijken en welke waarde ik nu moet koppelen aan mijn honden. De waarde van een teef die nog vijf nesten mag gaan krijgen had ik eerst gezet op 5.000 euro en dan ieder jaar verminderd met 1.000 euro. Nu denk ik dat de waarde eigenlijk gelijk moet zijn aan de verkopen van de pups. Als voorbeeld krijgt mijn hond vijf jaar lang elk jaar een nest van 10 pups die ik verkoop voor 1.000 euro per stuk. Is de waarde van mijn hond dan het eerste jaar (voordat zij pups heeft gekregen) 50.000 euro, het tweede jaar (nadat zij 10 pups heeft gekregen) 40.000 euro, het derde jaar 30.000 euro, etc? De voorraadwaardering is van belang voor mijn ondernemingsvermogen die ik wil opwaarderen ivm een hypotheek.
 13. Gemeenschap van goederen, maar dat kan eventueel gewijzigd worden denk ik. Een andere oplossing zou misschien kunnen zijn om het tuinhuis op de balans te zetten, wat het geheel waarschijnlijk makkelijker maakt om te realiseren. Van een VOF heb ik geen verstand, maar daar ga ik ook nog even naar kijken. Tot zover bedankt.
 14. Mijn vrouw en ik gaan binnenkort een woning kopen met op de kavel een tuinhuis die ik als werkplek wil gaan inrichten. Indien haalbaar wil ik de woning op enkel het salaris van mijn vrouw kopen en daarna het tuinhuis van haar huren. Mijn onderneming is een eenmanszaak. Het tuinhuis moet nog worden geïsoleerd, geschilderd en de elektra moet worden aangesloten. Het tuinhuis heeft (logischerwijs) een eigen ingang, toilet en zelfs een kleine keuken. - Is dit überhaupt mogelijk en/of alleen voor een BV? - Zijn er zaken waar ik verder rekening mee moet houden? Ik neem aan dat er lotgenoten zijn die hetzelfde hebben gedaan. Bij voorbaat dank.
 15. Bedankt Robin, In principe is het de bedoeling dat ik vanuit Duitslan alleen aan Nederland ga verkopen tot 100.000 euro omzet. Bij een grotere omzet zal ik vanuit Nederland gaan leveren aan de Nederlandse klanten. Ik hoop dat ik een grotere hoeveelheid kan importeren door deze te verkopen aan een Duitse partner die het voer in Duitsland zal gaan verkopen. Deze contacten zijn al in een beginfase gestart vanuit Canada. Ik begrijp dat het best lastig is om mijn plannen goed te kunnen begrijpen. Gr. Roy
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept