Jump to content

carlover

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste leden, Op korte termijn ben ik van plan om samen met een collega een autobedrijf te starten. Wij zijn van plan om uitsluitend op bestelling te werken en hebben dus geen fysieke voorraad aanwezig. Dit omdat, wij met import auto's willen werken en verder niet gaan klussen aan de auto's. Heeft iemand hier ervaring mee en is een pand hierbij noodzakelijk voor de inschrijving van de KVK? Alvast bedankt.
 2. Heb je wel goed voor elkaar gekregen dan dat je daar ook mag verkopen. Toen ik laatst via marktplaats bij een boer ging kijken zat hij er niet echt op te wachten om klanten voor zijn loods te ontvangen. De loods stond pal voor ze huis.
 3. Beste Siemi, Mooi verhaal. Ontvang jij je klanten ook op een " niet representatieve " opslagplaats of ziet het er toch wel goed uit ?
 4. Beste Karen, Hartstikke bedankt voor je advies. Ik ga er zeker werk van maken !
 5. Het gaat niet om de vergunningen. Die zijn er niet nodig. Het gaat om het feit dat er een vooroordeel heerst over autohandelaren. Mijn " collega's" in het vak nemen het blijkbaar niet vaak nauw met de regels. Watvoor regels dat zijn dat weet ik niet. Ik heb alleen net van een makelaar gehoord dat het ook te maken heeft met het parkeeroverlast en dat andere huurders daar blijkbaar ook last van kunnen hebben. Nou ben ik gisteravond bij een particulier geweest en die heeft ook geen zin in een verkooppunt. Opslagruimte van hem stond pal voor zijn eigen woning dus kon ik wel een beetje begrijpen.
 6. Het gaat enkel om een showroom. Ik ga niet klussen aan auto's. Het word alleen inkoop/verkoop. Zowat elke makelaar die ik bel geeft het zelfde verhaaltje op. Opslagruimte is er zat, maar bezichtigen kunnen plannen of verkopen is niet te doen.
 7. Beste leden, Ik wil binnenkort een autobedrijf beginnen maar ik kom mniet aan een plek waar ik ook mag verkopen. Het enige wat mij rust is nu een opslagruimte te huren en de klant op een andere plek te ontvangen. Ik vind het alleen niet vertrouwend overkomen als een klant mij niet op de showroom kan ontvangen. Iemand een oplossing ? Mod edit: titel ververst
 8. Nou is het moeilijk om een pand te vinden, waar je ook mag verkopen. Ik dacht eraan om een pand enkel voor opslag te huren en dan op een andere plek met de klanten af te spreken. Is dit voor het begin een goed idee of wekt dat argwaan op bij de mensen.
 9. Oke. Dat is duidelijk. Nou zit ik ook al een tijd op marktplaats en andere site's te zoeken naar een opslagruimte. Ik heb er al een paar gevonden maar lees dan onderaan de advertentie, geen plantjes en auto's. Dat van de plantjes begrijp ik maar word er zo moeilijk gedaan om auto's ?
 10. Oke, garagepolis moet erbij dus. Kan de registratie dekking bedrijfsvoorraad dan weg of is dat iets anders wat apart hoort ?
 11. Oke, even voor de duidelijkheid. Als ik het goed begrijp zit ik met de volgende vaste/variabele kosten namelijk: - Huur pand - Verzekering pand - Advertentie kosten - Boekhouder - Winstbelasting - RDW bevoegdheid ( eenmalig € 155 ) - Tenaamstelling voertuigbedrijf € 132 - Groene kenteken aanvraag ( eenmalig € 185 ) - Bedrijfsbezoek RDW € 108 - Instandhouding ( €94 jaarlijks ) - Erkenning bedrijfsvoorraad ( eenmalig €185 ) - Bedrijfsbezoek ( €108 ) - instandhouding jaarlijks ( €94 ) - Registratie dekking bedrijfsvoorraad - Tenaamstellen voertuigbedrijf ( € 155 eenmalig ) - Instandhouding ( €132 jaarlijks ) - Pinterminal met abonnement Dit staat in mijn notities voor zover. Iemand wat toe te voegen ?
 12. Dat klopt. Het kan wel meevallen, omdat ik in het begin met auto's met een waarde van minimaal 500 tot maximaal 2500 euro wil beginnen. Vals geld, overvallen etc. zou een goede reden zijn om toch wel een pinautomaat aan te kunnen schaffen.
 13. De meeste auto's die ik heb verkocht gingen er met een gemiddelde van 3 weken alweer uit. Nou is het inkoopproces nieuw voor mij. Dit omdat, ik afhankelijk was van het aanbod op internet en daar al mijn auto's ingekocht heb bij particulieren. Het word dus wel een hele klus om 10 auto's in één keer in te kopen.
 14. Bedankt voor de info. Het pinnen laat ik nog even achterwege om de kosten enigzins nog wat te drukken. Nou wil ik weten of het verstandig is om met een auto of 3 te beginnen, of is het verstandig om met minimaal 10 auto's te beginnen, omdat je kosten eenmaal doorlopen en hoger zijn als eerst.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept