Jump to content

bvansambeek

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Bedankt Rik! Ik had wel iets over die korting gelezen, maar geloofde het eigenlijk niet. Hoor ook via andere weg dat bijvoorbeeld in de leveringsvoorwaarde van ING 3% korting staat die te krijgen is als ze binnen x dagen betalen. Ik had geen idee van het bestaan van dit soort kortingen, dat krijg je als je gaat ondernemen zonder werkervaring... Nogmaals bedankt!
  2. Hallo, Ik ontvang vaker facturen met de volgende zin: Betalingsconditie: netto binnen 30 dagen na factuurdatum. In de factuur staat de prijs van de afgenomen service netto vermeld. Er komt netjes BTW bij en het bedrag inclusief en exclusief staat vermeld op de factuur. Ik dacht dat Netto zonder belasting en dat bruto met belasting is. Als de leverancier van de service vraagt om het bedrag netto over te maken. Moet ik dan het bedrag inclusief of exclusief de BTW overmaken? Mvg, Boudewijn
  3. ik krijg ook vaak facturen met de bedrijfsnaam verkeerd geschreven.... Bijv. KVK: PietjePuk B.V. (handsnaam: PietjePuk) Factuur: Pietje Puk B.V. of Pietje Puk Ga er gemakshalve vanuit dat de belastingdienst niet al te moeilijk doet hier. Bij grotere bedragen laat ik het wel corrigeren.
  4. Heel erg bedankt allemaal voor de antwoorden. De factuur waar ik het over heb is een laptop. Die ga ik puur zakelijk gebruiken, dus het goed word aantoonbaar door de onderneming gebruikt. Bedankt Peter_CVinfo! In het vervolg ga ik wel wat beter opletten en vooraf de vraag stellen of ze o.a. de naam van de BV, danwel handelsnaam op de factuur kunnen vermelden. Wat betreft de internet factuur, vanaf oktober zal ik van mijn woonkamer/zolderkamer naar een bedrijfspand verhuizen. Dan zal ik de internet kosten thuis weer zelf gaan betalen. Voor de overbruggende periode laat ik het even zo. nogmaals bedankt! Top forum dit!
  5. Hallo, Ik heb een factuur ontvangen die aan mij privé is gericht. Ik heb hem wel betaald met de rekening van mijn B.V. Volgens mij moet de naam van de BV er op staan? Kan ik de factuur in mijn administratie opnemen en BTW terug vragen? Daarnaast heb ik waarschijnlijk nog een probleem: Ik ben beginnend ondernemer en werk vanuit huis. Aangezien internet een must is, wil ik de B.V. de internet rekening laten betalen. Die wordt nu via automatische incasso van mijn privé rekening geschreven en de factuur kan ik downloaden via de website. Kan ik deze factuur in mijn B.V. administratie opnemen, BTW terug vragen en het volledige bedrag van mijn B.V. rekening naar mijn privé rekening storten? Alvast heel erg bedankt voor de hulp!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept