Jump to content

RB@ondernemend

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 1. Bedankt voor de informatie allemaal. Alhoewel ik geen urenregistratie bij hou, kom ik conform de openingstijden op 2475 uur per jaar. Daar komt bij dat ik zomers ook nog wel zondags en 's avonds wel eens wat mag doen. Ik verwacht met 2 jaar voldoende omzet te draaien, verkoop 3-6 boten per jaar, om dat dga salaris uit te keren. Uit eindelijk is dat ook de bedoeling natuurlijk.
 2. Ls, Ik heb sinds 2008 een eenmanszaak hoofdzakelijk in bemiddeling van motorjachten, daarnaast wat (inruil)handel en sloepverhuur met 10 sloepen. De zaken gaan wel ok, geen vast personeel en een winst van ca 90k. Door marktverschuiving en de wens betere kwaliteit te leveren komt er minder aanbod vrij, en wil ik nwe boten daarnaast gaan verkopen. Deze zullen capitaal belastend zijn en door buiten- en wellicht binnenlandse werven gebouwd worden. Ik koop zelf in en wil alleen uit voorraad leveren. Ik heb al mallen op het oog en wil deze met de eenmanszaak uit eigen middelen aanschaffen. Voor de verkoop van de nwe boten wil een BV oprichten, en m'n makelaar cq verhuur eenmanszaak handhaven (ivm geen 120k winst en minimaal risico). De nwe BV omdat ik niet in kan schatten wat ik met de nwe boten gaat tegen komen. Eerste 2 jaar verwacht ik geen dga salaris uit de BV te kunnen betalen. Ben ik verplicht een dga salaris uit te betalen aangezien ik al inkomen uit de eenmanszaak haal? Is deze eenmanszaak/BV structuur een goede oplossing? Graag advies. Alvast bedankt, groet Ricardo
 3. Worden die lodges vooral tijdens (lange) weekenden gevuld of gedurende hele weken? En welke 20 weken van het jaar zijn dan dat voornamelijk? Dus voor je eigen beeldvorming is het echt handig om heel specifiek weeknummers te benoemen? En wat voor soort mensen zijn het dan die tijdens ieder van die 20 weken komen? Zijn dat vooral werkende mensen tijdens hun vakanties (die hebben zo'n 30 verlofdagen per jaar en dan vooral tijdens juli en augustus vakantie)? Of reken je ook op ander recreatief volk (pensionado's, of anderszins mensen die niet doordeweeks hoeven werken)? 10 Weken van het jaar kan ik me nog wel voorstellen, maar 20 lijkt me echt best lastig. Denk trouwens ook na over logistieke problemen? Hoe kunnen mensen zo'n lodge boeken? Kan dat via internet? Hoeveel wisseltijd zit er tussen verblijven in? Wordt er nog schoongemaakt? Wie doet het algemeen onderhoud? Hoe wordt de toegang geregeld (sleutelwissel)? Mogen er nog huisdieren mee? Wat te doen bij schade? Vallen huurders nog onder een bepaald soort reisvoorwaarden (ANWB, ANR, etc?). Krijgen mensen hun geld terug bij annuleren? Wie regelt de afdracht toeristenbelasting en hoeveel is die? Persoonlijk vind ik het al erg lastig om in een gewoon recreatiepark veel meer dan 10 weken volgeboekt te krijgen (8 weken hoogseizoen plus nog een losse week voorjaars- en najaarsvakantie). En rendement maken is dan best lastig. Je bent ook nog afhankelijk van wat je concurrenten doen en of jezelf daarmee kunt meten. Als je echt 130.000 euro in je achterzak hebt zitten, zou ik misschien eerder eens met 1 lodge beginnen. Op die manier zijn alle tegenslagen of onverwachte tegenvallers (die je zeker gaat krijgen) nog te overzien en kun je ze misschien nog stuk voor stuk oplossen. Als je die ene lodge hebt draaien, kun je misschien eens aan uitbreiding denken. Maar goed, dat is meer een conservatieve insteek misschien. De bedrijfsvoering m.b.t. de wisseldagen, schoonmaken en boekingen heb ik op de rol. Maandag en vrijdag wisselen, en gelijk schoonmaken door een externe partij. Boekingen via de site. Dit doe ik ook met de sloepenverhuur zo, en werkt perfect. Men zal een borg moeten betalen, sleutel aannemen/afgifte door mijzelf incl nacontrole. Ik gok op mensen die willen onthaasten en gek op natuur/vissen/fietsen/wandelen/rust/watersport/sloep varen/zeilen zijn. Er zullen buiten het seizoen meer weekenden verhuurt worden dan midweken. In het 8 weekse seizoen zal de bezetting volledig zijn. Prijzen voor weekenden zullen niet veel verschillen met midweken. Nogmaals ik heb het helemaal in de kop, alleen die bezettingsgraad he. De een zegt 20 wkn makkelijk, de ander zegt misschien 10 weken max. Misschien dat ik met eentje moet beginnen, maar dat verzwakt wel de onderhandelingspositie met inkopen. Ik probeer zo veel mogelijk info te verzamelen en wil in december spijkers met koppen slaan.
 4. Elke lodge krijgt een toilet, een douche zou wel kunnen maar dan vliegt de huurprijs omhoog. Een buitendouche met zonneboiler zou nog wel duurzaam te noemen zijn. Ik gok op 20 verhuurde weken p.j. de eerste 5 jaar, met in de 1e 2 jaar 50% en 75% daarvan. Dan heb ik geen rendement, maar ben wel eigenaar na 5 jaar en ontvang een kleine beheerdersfee per lodge.
 5. @Hans van den Bergh Als u met 25% bezetting over het hele jaar bedoelt, dan is het niet interessant. Ik wil met 3 units starten waarvan de totaal investering ca € 130.000 zal zijn. Met een 25% bezetting wordt dat nooit terugverdiend.
 6. Iedereen bedankt voor de input en kritische vragen. Ter aanvulling de usp's zijn dat de lodges duurzaam zijn en midden in de natuur liggen, met kano en eventueel de mogelijkheid een sloep of zeilboot te huren. Ook fietsverhuur hoort bij deze mogelijkheid. De locatie zit midden in de natuur, in de regio Zaltbommel/Den Bosch op 8 km van de A2
 7. Jachtmakelaardij loopt van eind winter tot begin bouwvak, en van eind bouwvak tot begin winter. Deze tak is wel heel gevoelig voor economische berichtgeving. Sloepenverhuur loopt met gegarandeerde weersvoorspellingen en in de bouwvak. Met lekker weer wilt iedereen het water op :) Tja wat is druk, ik ben altijd druk heb altijd aanvragen of plannetjes, en anders wel een beurs oid. Alleen winter (dec-jan) en bouwvak is het rustig. Voor de laatst genoemde heb ik dus de sloepenverhuur begonnen. Ik ben van mening dat de nieuwe activiteit 7 maanden (mrt-sept) moet kunnen lopen met een bezettingsgraad van 80 %. De Lodges zullen verwarmd zijn, dus misschien is het met kerst ook wel te doen. Alleen voor douches zal er gebruik gemaakt worden van de havenfaciliteiten. Met zacht weer zullen er wel last minute boekingen gedaan worden... Binnen de bestaande klantenkring zal best mogelijke klanten kunnen zitten, maar veel zullen het er niet zijn. Als er dus warme contacten bedoelt wordt, heb ik daar geen hogere verwachtingen van. Wel verwacht ik dat de sloepenverhuur er een boost van zal krijgen.
 8. Begrijp ik dat goed 40 weekenden? Met enkele weken in het hoogseizoen erbij is dat bijna een jaar vol. Als dat realistisch is teken ik ervoor.
 9. 1.bezettingsgraden laten zich moeilijk raden, vandaar dat ik ook mijn vraag hier afvuur. Eenzelfde lodge waar ik mee bezig ben ligt in Goes. Die is 4 maanden per jaar bezet zonder marketing activiteiten. Een vriend van me doet iets vergelijkbaars maar dan varend. Die krijgt ze ook 4 maanden vol met minimale marketingbudget. Let wel ik reken wel met een 2 jaar opstartfase, 1e jaar 50% en 2e jaar 75%. 2. 4 maanden zou kunnen als ik niet hoef te financieren. Als het maar kan voor 4 maanden per jaar dan moet ik de beheerdersfee opofferen om kostendekkend te werken.
 10. Goedemiddag, Ik ben ondernemer in de watersport, een hoek waar toch wat vernieuwd moet worden. Ik heb een redelijk succesvolle jachtmakelaardij en een sloepenverhuur. Nu ben ik van plan mijn activiteiten uit te breiden met lodges. Duurzame verblijven voor maximaal 4 personen die midden in de natuur komen te staan. Binnen de jachthaven waar ik mee werk bestaan deze mogelijkheden en er is zeker vraag naar. Mijn plan klinkt als een klok, de financiering heb ik zo goed als op orde, het enige wat nog mist in mijn plan is bezettingsgraad. Van vergelijkbare projecten weet ik dat ze fluitend 4 maanden halen. Maar mijn project is beter en...verwarmd. Ik gok op een bezettingsgraad van 25 weken minimaal. Is er iemand die mij hierin advies kan geven?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept