Jump to content

Jeroen R

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  Jeroen
 • Company or organization name
  ChronoPunch Interactive

Company info

 • Location
  Nieuwerkerk aan den IJssel
 • Branch
  Industrie & bouw
 • Branch 2
  Innovatie & concepten
 1. Bedankt Peter! ;D Ik ben weer heel veel wijzer geworden. Ik kom hier op terug als ik eenmaal een creditnota heb ontvangen ;)
 2. Rubrieken zijn van OB 2015 Gewoon Nederlandse 21% BTW toch? Gewoon de standaard verlegging(2a is voor binnenland, dus dat is hiet niet) en dan dat bedrag weer als voorbelasting(5b) aftrekken? Waar zou het bedrag dan moeten komen? 4a en 4b lijken mij logies, dat is 'Prestaties vanuit het buitenland aan u verricht'. Dat lijkt overeen te komen met de transactie: Patreon/Itch -> mijn bedrijf Ik denk dat ik er uit ben ;D ;D Laat nog even weten of dit goed is peter? Alvast mijn dank ervoor en voor de tijd die u erin heb gestoken! Deze zijn voor jouw: ;D ;D
 3. Lees Patron als particulier, iemand die geld geeft. De C kant van de B2C. Mooi dat we weer op 1 lijn staan ;D Maar nu zijn we weer terug bij af: Hoe zou het voor de fiscus gaan met de B2B transactie?
 4. Peter? Als ze alleen aan mij doorgeven hoeveel ik moet betalen, waarom geven ze dan dit antwoord? en Dan betalen zij toch al de BTW of lees ik dat verkeerd?
 5. Sorry als ik bot klink, maar ik probeer het duidelijk te krijgen ;) Hoe ik het begrijp zijn zij meer dan een tussen persoon. Zij zijn de connecties tussen de klant (particulier) en zichzelf. Daar zijn zij de BTW verschuldigd van die transactie (dit is verschillend per land). Vervolgens als dit gebeurt is, betalen zij mij uit. Deze transactie is volledig B2B. Deze transactie gebeurd tussen het bedrijf en mijn bedrijf (hier zou dan geen BTW moeten zitten, want beide bedrijven zijn buiten nederland) Er vinden dus 2 afzonderlijke transacties plaats, in plaats van 1 directe transactie van particulier naar mij Dus: particulier --> Patreon/Itch [bTW naar hun MOSS] Nieuwe transactie: Patreon/Itch --> Mijn bedrijf. Dus zij doen niet direct de BTW voor mij regelen, maar voor zichzelf. Hier zijn beide stukken, volledig geciteerd Patreon: Itch: Als ik dus zelf ook de btw van de particulieren afdraag, dan is er toch 2 keer BTW over het zelfde stuk afgedragen en dat lijkt mij niet te kloppen. (wel makkelijk voor de belastingdienst :P)
 6. Oke, een creditnota, Ik heb hier nog niet zo heel veel kaas van gegeten. Daarom zoek ik ook hulp. ;)
 7. Ik had je bericht niet gezien voordat ik mijn vorige bericht plaatste, sorry. Ik haal even 2 citaten van de 2 bedrijven wat betreft de BTW en Hoe ik het begrijp regelen zij alles wat betreft B2C btw en heb ik daar niks mee te maken
 8. Na nog een (paar :P ) keer goed gekeken te hebben naar 12.7.2 van het handboek komen de vraagtekens pas echt op ??? De 2 bedrijven verlenen een dienst voor mij (een platform aanbieden) ik krijg een factuur van hun, maar dan in debet vorm. Dus welke vorm moet ik nou volgen van het handboek ???. Ik kan geen factuur naar hun sturen (ik krijg al een debetnota), en waarschijnlijk heb ik hun BTW nummer ook niet. Kort samengevat: Bedrijven verlenen dienst en geven mij geld. Het is weer lekker ingewikkeld :P
 9. Ik ben helemaal vergeten er de documentatie bij te doen, mijn excuses daar voor. Hier is de documentatie van Itch.io:http://itch.io/docs/creators/payments Vooral het kopje 'VAT support' is van belang. Ik ga gebruik maken van 'Collected by itch.io & paid later'. Dan regelen zij de BTW, anders niet. Voor Patreon bevind het stuk zich hier: https://patreon.zendesk.com/hc/en-us/articles/205259549-How-does-VAT-work-on-Patreon- en hier https://www.patreon.com/posts/1817433 Ik heb ook nog in het Handboek ondernemen gekeken en daar staat een stuk in 12.7.2. Hier zeggen ze dat ik Nederlandse BTW ben verschuldigd, maar dat dit weer als voorbelasting eraf mag, Hoe werkt dat dan weer? Dan betaal ik per saldo ook niks, lijkt mij. De bedragen komen overigens binnen als USD en niet EUR.
 10. Beste forum leden, Ik heb een vraag waar ik ook niet zou weten waar en hoe ik zou moeten zoeken. Het betreft BTW met B2B, die op zijn beurt weer B2C doet voor mij. Ik heb te maken met 2 bedrijven. Een in de US en de ander in de UK. Het US bedrijf is Patreon en het UK bedrijf is Itch.io. Het is een soort van marktplein en ik heb via hun te maken met B2C. Beide bedrijven geven aan alle administratie rondom de BTW af te handelen en ook afdragen, zodat ik niet al die administratie heb per land en klant. Technisch heb ik nu te maken met B2B lijkt mij. Hoe vertaalt zich dit naar de BTW aangifte? Ik krijg per maand een rekening met de bedragen die ik van hun krijg, dus ik stuur zelf geen factuur. Je zou het kunnen zien als een debetnota. Kort samengevat het ik niet rechtstreeks te maken met B2C en worden de BTW zaken voor mij geregeld en afgedragen en heb ik dus te maken met B2B. Hoe zit dit belastingtechnisch in elkaar, waar zou ik moeten beginnen met informatie inwinnen? Groeten
 11. Ik bedank je nogmaals voor je antwoord Max. Ik ben zelf verder gaan zoeken wat betreft crouwdfounding en BTW. Daarbij heb ik het volgende document gevonden: https://circabc.europa.eu/sd/a/c9b4bb6f-3313-4c5d-8b4c-c8bbaf0c175a/836%20-%20VAT%20treatment%20of%20Crowd%20funding.pdf Hierin staat dat met een reward-based founding het gehele bedrag, betaalt door de backer, BTW plichtig is. Ongeacht de waarde van de 'vergoeding'. Met de nieuwe regels, voor digitale diensten, voor de BTW moet dat dus gebeuren via bijvoorbeeld de MOSS regeling. Als ik dan terug kom op mijn vragen dan is het, zoals jij al aangaf: Voor de BTW heb ik met de backers te maken. En het betaalde bedrag geld voor de BTW, niet de waarde van de vergoeding. Ik denk dat het opgelost is. Ook hoop ik dat andere hier ook wat aan hebben.
 12. Bedankt voor je antwoord Max. Dus dan heb ik alsnog met de "klanten" te maken. Dan moet ik dus de BTW afdragen in de land van de afnemer. Ik bedoel met de tegenprestatie en prijs, de waarde van de tegenprestatie en de betaalde prijs. 1 ding begrijp ik alleen niet. De backers geven geld aan kickstarter en niet aan mij. Dit zou wel het geval zijn als ik een kraampje huur. Vervolgens haalt kickstarter zijn fee eraf (en BTW?) en is de rest voor mij. Om het juiste BTW bedrag af te dragen aan het juiste land, moet ik weten waar de aankoop gebeurd is. Heeft kickstarter deze mogelijkheid aan bord of speelt hier de privacy wet?
 13. Beste forum leden, Ik wilde een kickstarter runnen voor een game, daarbij bedacht ik mij ineens dat je ook nog te maken hebt met de belastingdienst. Het volgende artikel geeft wel goede informatie, vooral antwoord #6 van Marcel Spruit. Ook is eruit gekomen dat je BTW moet afdragen als je: - in het economisch verkeer - goederen of diensten levert - onder bezwarende titel (lees: tegen een vergoeding) Hier voldoe je vrij snel aan. https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=51843;start=msg484168 De BTW situatie is op 1-1-15 sterk veranderd. Nu moet je de BTW aangeven in het land van de afnemer en dus niet meer in het land van de aanbieder. Dit zette mij aan het denken. Wie is nou de afnemer? Kickstarter (dat denk ik) of de mensen die geld geven? Voor de BTW is het “onder bezwarende titel”. In hoeverre gaat dat op. Stel ik heb een game met de verkoopwaarde van 15 euro. Mensen van kickstarter geven 10 euro in de pre-order. Moet ik dan 21% over de 10 euro (dat denk ik) of over 15 euro betalen? Ook kun je meer hebben, bijvoorbeeld als je meer geld inlegt dat je dan een plekje in het spel krijgt. Dit is geen bezwarende titel (denk ik). Je kunt het niet kopen. Ook krijg je het spel. Laten we zeggen dat deze reward 200 euro kost. Moet ik dan 21% btw over 10 (dat denk ik), 15 of 200 euro rekenen? Klopt deze beredenering? Ik hoop dat ik het in het juiste board heb geplaatst. Alvast bedankt voor je antwoord. Jeroen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept