Jump to content

DSS2015

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Klopt, vanwege de KOR (Kleineondernemersregeling) toch?
 2. Op advies van de heer Roel J. (hierboven). Het liefst willen wij alles oppotten maar dat wordt erg lastig zoals hierboven is aangegeven. ________- full quote van direct voorgaand bericht verwijderd ivm leesbaarheid
 3. Dank je wel. Ik heb al grofweg meer een idee dan voorheen. Het is ook inderdaad tientjes werk en denk dat het op deze schaal wel mee valt. We gaan een ieder gewoon rond de 600 opnemen dan is de ''schade'' van Vennoot 1 beperkt en heeft Vennoot 2 wat meer maar dat is dan niet anders. ________- full quote van direct voorgaande bericht verwijderd ivm leesbaarheid topic
 4. Ja, dat begrijp ik. We zijn al gestart in 2014 dus hebben dit jaar al een (IB)aangifte moeten doen (privé een ieder). Dat laatste waren we van plan om het een en ander wat eerlijker te laten verlopen.
 5. Bedankt! Maar ik begrijp wel het feit dat je hoe dan ook belasting moet betalen over de winst of je het wel of niet uitkeert. Ik probeer alleen een manier te vinden om de winst weg te kunnen zetten voor later van de VOF. Ik ben alleen een beetje verkeerd begrepen door mijn verkeerde formulering van hierboven!
 6. Eigenlijk is de beste optie om toch de winst uit te keren en dan maar weg te zetten tot het moment dat wij full time gaan. Dan is er ook geen probleem met het hele berekenen van het bedrag en betaald vennoot 1 gewoon zijn belastingdeel zoals het hoort. Is het tevens mogelijk om dan in de administratie zo'n 30 procent te reserveren voor bedrijfskosten in 2016? Kan die 30 procent van de omzet van 2015 afgetrokken worden? Of is dat gewoon handig om telkens waar nodig uit eigen zak te betalen.
 7. Misschien heb ik het dus niet goed uitgelegd. Maar, het geld wat wij beide verdienen via de VOF zitten wij niet aan. m.a.w. al het geld wat wij verdienen wordt niet 50/50 uitgekeerd naar geen van beide vennoten. Dit blijft allemaal op de zakelijke rekening en het is de bedoeling dat dit geld in het bedrijf blijft totdat wij beide klaar zijn om full time in het bedrijf te stappen. ( en wellicht over te gaan tot een b.v.) Om het dus zo eerlijk mogelijk te maken willen wij de hogere IB die door de verdeling ontstaat bij de ene vennoot teniet doen door het verschil te uit te betalen. Het zou dus knap lullig zijn als Vennoot 1 met meer belasting zit die hij moet betalen terwijl hij helemaal niets van de winst gebruikt.
 8. Het is meer het feit dat vennoot 1 waarschijnlijk veel meer IB betaald over de winst van de onderneming omdat vennoot 1 dankzij zijn eigen inkomen automatisch al in een hogere box valt.
 9. Heel erg bedankt (aan beide replyers)! Inderdaad, ik haal van alles door elkaar. Ik wil graag ook een boekhoudcursus gaan volgen om het een en ander op te frissen. Vennootschapsbelasting is inderdaad helemaal niet van toepassing. Ben ik later weer achtergekomen.
 10. Beste, Ik had een vraag over de inkomstenbelasting voor aankomend jaar. Ik zal eerst mijn situatie proberen uit te leggen. Niet alle bedragen zijn waarheidsgetrouw wegens privacy. Ik Vennoot 1 heb samen met een goede vriend Vennoot 2 in 2014 een bedrijf opgericht. In 2014 hebben wij nog geen winst gemaakt (uberhaupt geen omzet gedraaid) maar in 2015 wel. Vennoot 1 heeft zelf sinds drie maanden een full time baan waarbij hij bruto ongeveer 30.000 euro in het jaar verdient. Ondanks dat heeft vennoot 1 wel 50 procent recht op de winst van de VOF aangezien dit vooraf besproken is. Vennoot 2 is student en heeft ook 50 procent recht op de winst. Dit jaar heeft de VOF ongeveer 7000 euro omzet gedraaid en met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek(28 procent van meerdere investeringen boven de 450) erbij ongeveer 3700 euro aan kosten gehad. (We maken geen gebruik van willekeurige afschrijving wegens het niet voldoen aan het uren criterium). Al met al zal de pure winst samen ongeveer 3000 euro zijn. Nou zit ik met de volgende vraag. Wij willen de winst die wij over houden (dus minus de inkomsten belasting en vennootschapsbelasting) in het bedrijf houden en dus niet uitkeren, ons doel is ''sparen'' tot een significant bedrag waardoor allebei de vennoten full time zich kunnen wijden aan de VOF. (Dus zonder een investeerder nodig te hebben). Mijn vraag is hoe wij de e betalen inkomsten belastign over de specifieke winst eerlijk kunnen verdelen aangezien dat bedrag een bepaalde negatieve invleod heeft op onze belastingaangiftes. Het kost dus ons allebei geld ondanks dat wij zelf geen winst uitkeren, wij willen alleen de kosten van de inkomstenbelasting uitkeren aan ons zelf. Heeft iemand enig idee hoe dit het beste berekent kan worden? Aangezien de ene persoon sowieso in een andere box terecht komt ondanks dat de winst verdeling gelijk is. Heeft iemand enig idee hoe dit moet, of ga ik met mijn gedachtegang de verkeerde kant op? Bij voorbaat dank.
 11. Klopt, sinds kort zijn we ook met een boekhoudpakket begonnen! Dat scheelt al een hoop. Bedankt voor de tip.
 12. Bedankt voor de reactie, het betreft inderdaad een binnenlandsefactuur. Ik laat het dan zo om de klant niet op te zadelen met een creditfactuur. Ik zal in de toekomst uiteraard voor de zekerheid wel het juiste nummer vermelden. Vallen en opstaan..
 13. Goedendag, Ik ben startende ondernemer sinds anderhalf jaar. Inmiddels zijn er al een aantal facturen uitgestuurd. Maar tot mijn schrik is er een kleine fout gemaakt in de facturering. Namelijk, op een factuur van Juli 2015 en een factuur van afgelopen maand (is nog niet betaald) staat het verkeerde btw nummer. Het btw nummer wat er staat is correct op de landcode (NL) na, de landcode mist. In hoeverre is dit een issue voor mij, en voor opdrachtgever m.b.t. de belastingdienst? En kan ik er nog wat aan doen? Alvast heel erg bedankt! Met vriendelijke groet, Dennis Boersma
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept