Jump to content

Ralphdelange

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt ik geef het door aan hem. Als laatste vraag, hoe maak je zoiets aannemelijk?
 2. Dat was hem dus niet verteld. Hij hoeft dus geen btw bijtelling te betalen? Hoe bewijst hij dit dan? Er is toch als ik uw verhaal zo lees wel een kmregistratie nog voor de btw bijtelling te voorkomen. Heeft u een link of uitleg dan geef ik hem dit mee om aan zijn boekhouder te lezen. Zo voorkomt hij een te hoge btw aangifte. Hopelijk is het nog niet ingediend.
 3. Nou, hij baalde dat het hem niet was verteld van het bijhouden van een kmregistratie. Hij ging er vanuit dat met zo'n verklaring dit ook was ingedekt. Daarnaast heeft hij niet privé gereden, maar kan dit dus niet aantonen. En daarom stel ik hier de vraag of dit klopt.
 4. Hallo, In het verleden ben ik hier goed geholpen. Een kennis van mij heeft een probleem met zijn boekhouder, en ik dacht daarom, ik stel de vraag eens hier. Hij rijdt in een bestelauto, zijn boekhouder heeft hiervoor een verklaring uitsluitend zakelijk gebruik aangevraagd. Zo hoeft hij geen km registratie bij te houden. Nu zegt zijn boekhouder dat hij wel 2,7% over de bruto cataloguswaarde btw bijtelling moet betalen. De verklaring is alleen voor de inkomstenbelasting, en niet voor de btw geeft hij aan. Voor de btw moet hij een sluitende kmregistratie hebben. Dit is er dus niet omdat hij al een verklaring heeft dat hij niet privé rijdt. Iemand bekend met dit verhaal?
 5. Vast wel? Niet echt een duidelijk antwoord, zijn er anderen die hier wat meer over kunnen zeggen. Ervaringen wellicht
 6. Hallo, Graag wil ik wat vragen over het opnemen van bepaalde kosten in de vorm van stelposten. Een kennis van mij heeft een yogapraktijk aan huis. Ze gebruikt daarvoor een kamer in haar huis. Haar boekhouder maakt elk jaar een stelpost in de boekhouding aan onder de noemer ' kosten huisvesting'. Het huis ( koophuis) staat verder buiten de boeken. Waar het dus op neer komt is dat haar winst hierdoor lager uitvalt, maar dat het wel een schatting is wat betreft de extra kosten van de huisvesting. 1. Mag dit en komt dit meer voor? 2. Als taxichauffeur kan ik dit natuurlijk niet doen. Wel zou ik een stelpost op kunnen nemen voor het gebruik van het internet. 3. Wat wordt dan de journaalpost? Thanks alvast
 7. Bedankt voor de antwoorden. Dit dacht hij zelf dus ook al. Hoe zit het met de btw dan? Als hij wordt gezien als row?
 8. Goedendag allemaal, Jullie hebben mij laatst geholpen met vragen over mijn eigen administratie. Het heeft mij erg geholpen. Namens een vriend wil ik graag nog een vraag stellen. Naast zijn vaste baan bij de brandweer verhuurt hij zichzelf ook als zzp'er voor beveiligingsklussen. Hiervoor heeft hij zich ingeschreven bij de KVK en heeft ook een btw nummer ontvangen. Dit doet hij vanaf 2014. Hij twijfelt alleen of het wel goed gaat, want zijn enige opdrachtgever is een bemiddelingsbureau. Daar stuurt hij zijn facturen heen. Over het jaar 2014 moest hij als ondernemer aangifte doen. Hiervoor had hij een boekhouder ingeschakeld. Er was geen ondernemersaftrek afgetrokken, maar wel mkb winstvrijstelling. Ook toen had hij maar een opdrachtgever. Hij is gaan twijfelen toen een collega hem erop wees dat wat hij doet onder de schijnzelfstandigheid valt. Hij regelt niet zelf zijn opdrachten, dat doet het bemiddelingsbureau. Met andere woorden, hij mag geen kosten aftrekken, voorbelasting aftrekken en gebruik maken van de mkb winstvrijstelling. Dit zijn de woorden van zijn collega. Over 2014 heeft hij hier niks over gehoord, ook niet van de boekhouder. Wel heeft hij kosten in aftrek genomen zoals km vergoeding, kosten telefoon en nog wat zakelijke kosten. Daarnaast is er wel gebruik gemaakt van het terugvragen voorbelasting, althans dat werd verrekend met de af te dragen btw. Wat is hier nu van waar, kan hij zo in de problemen komen door zijn bijbaantje als zzp'er?
 9. Erg bedankt. Kan iemand ook helpen hoe dit gearchiveerd moet worden? Er zijn dus contante inkomsten, inkomsten per bank en ook nog inkomsten waar ik een factuur voor stuur. Dit is eens per maand. Ik rij soms voor een vastgoedman die eens per maand een factuur wilt. Dit moest wel met 21% vertelde hij. Zal wel kloppen denk ik toch. In een map hebben we de kasbladen met daarachter de contant betaald stukken. Contante omzet is af te lezen in de boardcomputer. In een andere map zitten alle bankafschriften met achter elk afschrift de ontvangsten ( overzicht creditcard betalingen en de betaalde en ontvangen facturen. - omdat er ook facturen worden verstuurd twijfelen we of dit zo wel kan. Moeten deze facturen op volgorde in de map, of kan het ook zo. - de betaalde facturen worden ook direct per bank geboekt. Wat ons opviel is dat er helemaal geen debiteuren en crediteuren zijn. Kan dit wel zo of moet het anders? Alle feedback is meegenomen.
 10. Mijn vrouw wilt ook graag weten of ze het allemaal in de kas moet boek ( dus ook omzet wat op de bank komt) of de omzet van zowel de kas als bank apart boeken
 11. Geachte heer/ mevrouw, Zojuist heb ik me aangemeld om wat vragen betreft de administratie van mijn taxibedrijfje met jullie te delen. Vorige maand ben ik begonnen als taxichauffeur. Omdat de inkomsten nog niet erg hoog zijn heeft mijn vrouw besloten de administratie te doen. Alleen lijkt het eenvoudiger dan dat het in werkelijkheid is. Is er iemand die ons kan helpen met een uitleg hoe dit het beste en makkelijkste te doen; Dit zijn mijn inkomsten: 1) Contante betalingen 2) Betalingen via creditcard. Voor de contante betalingen houden we een kasboek bij. De betalingen via creditcard worden op de bank gestort. Wel worden daar kosten van afgetrokken. Dus, wanneer er inkomsten zijn van € 200 krijg ik bijv. maar € 195 gestort. Nu mijn vragen; - De contante betalingen worden bijgehouden in het kasboek. Zowel de inkomsten als de uitgaven. Dit wordt per dag ingeboekt in het programma. - De inkomsten via de creditcard boekt mijn vrouw direct vanuit de bank met het boekhoudprogramma. Alleen hier ontstaat direct het probleem, moeten we nu 6% rekenen over de 200 euro of 180 euro. De 20 euro koste zijn namelijk deels belast met 21% en deels onbelast. Dit maakt het er wel ingewikkeld op. - De btw van de inkomsten dragen we af aan de hand van betaaldatum. Dit doen we ook met de uitgaven. Mag dit? Ik hoop dat iemand ons op weg kunt helpen. MvG Ralph * over de wet- en regelgeving om het beroep als taxichauffeur uit te oefenen ben ik volledige op de hoogte. Zo heb ik een boordcomputer etc. etc.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept