Jump to content

chiren007

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  Kris

Company info

 • Location
  West - Vlaanderen
 1. Beste HLers, Ik zit met een nieuw concept in m'n hoofd om een online spel te lanceren waar u een veelvoud van uw inzet kan terugwinnen (met een relatief hoge kans ivm vb de lotto). Het systeem is heel eenvoudig, maar bestaat zover ik zie nog niet. Kan u dit als onderneming op de markt brengen, of is dit enkel door de overheid erkende instellingen toegelaten? Indien het vb in Nederland niet toegelaten zou zijn, kan dit dan vb in de VS (via ltd ofzo) gelanceerd worden? Of dient dit concept aan vb een Bwin ofzo gepresenteerd te worden, in de hoop dat ze je niet rippen? Het is geen pure loterij (Ook bij een willekeurige trekking van de winnaar is er meestal een probleem. (Het is hier niet willekeurig, maar op basis van een bepaalde rangorde) Deze vorm van winstbepaling is namelijk een loterij en loterijen kunnen enkel worden georganiseerd als zij uitsluitend bestemd [zijn] tot godvruchtige of liefdadige werken, tot bevordering van nijverheid en kunst of tot elk ander doel van algemeen nut. Als zij niet voldoen aan deze voorwaarde, worden zij beschouwd als een verboden loterij en dus als een verboden kansspel.) (Zoals bij alle kansspelen moet er een inzet, een kans op winst of verlies en een toevalselement aanwezig zijn; check) Alvast hartelijk dank voor jullie input!
 2. Beste, met de aanhoudende trends van allerhande pop-upstores vroeg ik me bij deze af of het interessant zou zijn om een pand te kopen (eventueel met appartement of woonruimte om permanent te verhuren) met daaraan een winkelruimte gekoppeld (plug en play; zodat er verschillende invullingen mogelijk zijn gaande van kledij tot restaurant) die dan per week/maand/… verhuurd zou worden aan ondernemers die hun product willen testen, een stock willen verkopen,… zonder daarbij een langdurig contract af te sluiten. Mijn vragen hierbij zijn: is dit wel rendabel (voldoende klanten om de ruimte zo vaak mogelijk te verhuren), niet te veel administratieve problemen (wetgeving, onnodig veel papierwerk,…ps : dit zou in België worden gesitueerd), welke constructie op te zetten en wat een ruwe schatting van de investering zou zijn indien het pand an sich 250.000€ zou kosten (met notariskosten enzo, maar zonder inrichting van de locatie). Wou even mijn licht opsteken bij (ervarings)deskundigen vooraleer overhaaste beslissingen te nemen. Alle meningen/adviezen/kritiek meer dan welkom. Alvast bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept