Jump to content

Sophie Emilie

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik heb jullie raad opgevolgd en heb winkeliers gecontacteerd. Daarna ben ik uitgegaan van worst-case scenario. Er waren winkeliers die slechts 1 stuk per maat afnemen. Anderen 2. 1 Winkelier nam er zelfs 4. Ik ging dus uit van 1stuk per maat per model. Op die manier kon ik zien hoeveel winkelpunten ik minimaal moest maken. Nu goed, de toekomst zal het moeten uitwijzen, maar ik heb er alleszins zin in!
 2. Ik heb deelgenomen aan Start! Dat is een interactieve workshopreeks die je een businessplan leert opbouwen en je advies geeft over de haalbaarheid van jouw ondernemersdroom. Dit was niet om financiering los te krijgen. Hierna ga ik verder met Starterslabo. Dit is een uitgebreid (18maand) begeleidingstraject, om na te gaan of het project kans van slagen heeft. Start! en starterslabo zijn gesteund door de overheid om het ondernemerschap te stimuleren. (hier in België)
 3. Ik heb het plan opgemaakt voor mezelf maar onder begeleiding door een adviseur. Zij gaven dus een positief advies.
 4. Mijn ondernemingsplan is af... En werd goedgekeurd naar haalbaarheid toe... Dus we beginnen er aan!!!
 5. Ja, inderdaad. Dat blijkt. Ik heb inderdaad al enkele contacten die behoorlijk openhartig praten. Ik zag de vraag op dit forum eerder als een aanvulling. Maar goed. Niet geschoten, altijd mis, toch?
 6. Ik schrijf een ondernemersplan voor mezelf, als haalbaarheidsstudie. Het financiële luik is gewoon het laatste aspect. Ik weet heel goed waar ik aan begin, maar zit gewoon met die ene prangende vraag. Ik weet al wat mijn break-even is en dat is haalbaar. Maar goed, niemand heeft een glazen bol om mijn omzet te gaan bepalen. Ik ga gewoon verder op pad om het uit te zoeken. Mocht er toch iemand zijn met een boetiek die kan delen wat ze normaliter inkopen (hoeveel stuks per maat) dan hoor ik het graag, ter aanvulling van mijn eigen bevindingen.
 7. Ik wil als startend bedrijf niet arrogant overkomen en een te hoge minimum afname vragen. Daarom mijn vraag hier... Ik hoop hiermee wat meer winkeliers te kunnen bereiken. Dan kan ik deze antwoorden, samen met de gegevens die ik verzamel in persoonlijke navraag, verwerken. Een pakket aanbieden vind ik wel een goed idee... Iets om over na te denken alleszins. Je zegt: "omzet bepaal je zelf" Mag ik vragen wat je hiermee bedoeld? Ik ben nu bezig met mn financiële planning en moet zeggen dat ik de omzetbepaling op jaarbasis het moeilijkste vind tot nu toe. Daarom... alle hulp is welkom...
 8. Geen winkeliers hier die een tipje van de sluier willen lichten?
 9. Patrick, Ik heb al wel wat contacten met winkeliers (nog niet heel veel, maar goed) Ik heb het gevoel dat ze heel erg achter het product staan en dergelijke... Maar ik vraag liever aan "vreemden" wat hun ervaringen hiermee zijn. Daarom mijn vraag hier. Op basis daarvan wil ik graag iets van een "minimum-afname" bepalen. En vooral ook een idee krijgen van een wat een winkelier zowat inkoopt / omzet op jaarbasis.
 10. Al een tijdje ben ik bezig met het plannen van de opstart van een nieuw bedrijf. Het gaat om een label in Nightwear & Baby- accessoires. Ik zal zelf een webshop hebben, maar mijn hoofdzaak zal bij B2B liggen. Zowel babyspeciaalzaken als kinderboetiekjes als lingeriezaken. Momenteel ben ik hard aan het timmeren aan een deftig onderbouwd ondernemingsplan. Waar ik telkens op vastloop is de omzet. Dus... de vraag... Hoeveel stuks worden er gemiddeld afgenomen per model per maat? Wat mag ik ongeveer verwachten? Ik besef wel dat dat van de grootte van de winkel afhankelijk is. Daarom had ik graag van winkeliers gehoord hoe diep ze gaan in hun assortiment. Alvast bedankt voor het lezen en hopelijk voor de goeie tips!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept