Jump to content

pjalevel

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hartelijk dank voor de hulp! Jullie input heeft mij inzicht gegeven hoe e.e.a. te boeken!. Dit gaat me lukken. Dank nogmaals.
 2. Goedendag. Kan iemand mij helpen met het volgende interessante fiscale vraagstuk Situatie: Ik heb mijn garage laten uitbouwen (groter maken) omdat ik deze garage gebruik als werkplaats voor meubelmaak werkzaamheden, zakelijk ingeschreven bij KVK. Tegelijkertijd is die garage onderdeel van mijn privewoonhuis. De uitbouw is alleen om de zakelijke reden gedaan. Als ik de garage alleen prive gebruikte had ik die uitbouw nooit laten doen. De vraag nu is: Kan ik de kosten voor de verbouwing nu aftrekken van mijn fiscale winst? (zodat ik minder ink.bel. betaal) en wel in 1 keer aftrekken in 2016. Stel de kosten waren ca. 2500€. Bedankt alvast voor een reactie! [verandering: titel]
 3. Dank je. Ik ben denk ik niet duidelijk. Toelichting op mijn situatie: stap 1 De rekening 180 BTW Automatisch staat rood, te betalen 700€ stap 2 ik bereken via de KOR dat ik dat bedreag terugkrijg, dus ik voer vervolgens direct op Te vorderen BTW 700€ zo is het per saldo 0€
 4. dat is Eindbalans 2015 125 Te vorderen BTW 700€ 170 Te betalen BTW 0€ 180 BTW Automatisch berekend 700€ Ik wil graag dat deze rekeningen op 0 staan op mijn beginbalans 2016
 5. Ik doe alles 1× per jaar. Balans v en w en aangiften ergens in maart. Hoe boek ik de btw weg dan zodat het niet meer op de nieuwe balans komt?
 6. bedankt voor de snelle reactie! Ik laat het dus maar gewoon weg uit de beginbalans. Totaal passiva en totaal activa is dan ook lager. Volgens mij is dat geen punt. (ik ben geen boekhouder maar meubelmaker, vandaar de misschien wat vreemde vraag voor een accountant/boekhouder;)
 7. Goedendag, Weet iemand hoe ik te betalen BTW (automatisch) en te vorderen BTW, die beiden op mijn eindbalans van vorig jaar staan, in het nieuwe boekjaar (balans) verwerk? Ik wil die bedragen niet meer op de beginbalans omdat het per saldo toch 0 is. In mijn geval zijn beide bedragen gelijk (door de KOR). Kan ik beide rekeningen/bedragen misschien gewoon leeg laten op de beginbalans? Dat is per saldo hetzelfde als ik ze beide wel overneem. Alvast bedankt voor de reactie!
 8. heb je gelijk in, dat heb ik ineens losgelaten. afschrijvingen bijhouden vind ik te veel werk daarom toch maar gekozen voor de eenvoud, direct ten laste van de winst. Bij mij op rekening "Andere kosten" maar wel met omschrijving gereedschappen klein
 9. afschrijven mag van de belastingdienst toch alleen als het een vast activa betreft van > 450€ toch?. Juist daar zat ik mee. In de IB-aangfite in het ondernemersdeel wordt bij (overige) vaste activa steeds om een afschrijf"plan" gevraagd (aanschafwaarde, waarde begin jaar, waarde einde jaar, restwaarde). Het gaat in mijn geval om kleine gereedschappen ed.
 10. dank jullie. het is duidelijk. ik heb het idd maar via "Andere kosten" op de V&W geboekt en ook zo gedaan in de online IB aangifte.
 11. High, Weet iemand waar ik in de IB angifte voor ondernemers kosten voor aanschaf klein gereedschap invul? Dus gereedschap <450€. Ik wil het zelf graag op de balans hebben maar daar kan ik in de IB aangifte alleen met afschrijven kwijt onder activa-overige mat. Vaste activa (dat is het ook niet, vaste activa). Ik voer het nu in de IB aangifte bij de v&w in als overige kosten. Voor mij is het iets voor op de balans wat waarde heeft en behoudt maar zonder restwaarde zeg maar ( zonder afschrijving)
 12. Ik heb gezocht naar een antwoord maar nog niet kunnen vinden... Weet iemand welke verbouwingskosten ik kan aftrekken van de winst/btw als ik mijn garage ga vergroten? De verbouwingskosten zullen ca 5000€ incl btw zijn Er komt zo'n 10m2 meer opp. bij (dat is ca. 20%). De garage is onderdeel van mijn woonhuis Ik ga dit (alléén) doen omdat ik meer ruimte nodig heb voor mijn bedrijfsactiviteiten, als meubelmaker zzp. Puur privé zou ik dit nooit gedaan hebben. Het is dus een investering, misschien is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van toepassing?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept