Jump to content

Parketman

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2
 1. Dat is hier de revue zeker gepasseerd. Maar als je een echt (massief) houten vloer aanbieder bent dan denk ik dat ik me met pvc vloeren niet meer profileer als een hout ambachtelijk bedrijf. (De echte kennis blijkt nu toch weer gevraagd te worden). Verder kan ik vertellen dat ik behoorlijk heb gesneden in mijn kosten, bezig ben een kleiner bedrijfspand te zoeken en tot mijn grote genoegen merk dat met de huidige stand van de economie mijn kennis weer meer gevraagd wordt. Ik ben inmiddels 61, het enige dat ik wil en leuk vind is mijn vak. Als ik op kleinschalige manier op deze wijze een tijd door kan gaan is dat leuk voor mijn klanten en mijn gezin.... :)
 2. Vandaag telefoon gehad van MKB Doorstart die de volgende zin in mijn topic start niet fijn vind: "Ik heb al een aantal hulpgroepen benaderd: MKB doorstart die zegt dat ik een trap onder mijn kont moet hebben maar verder niets doet." Hier blijkt een fout in te staan ten koste van MKB Doorstart omdat zij enkel mijn geval hadden doorgespeeld naar het Ondernemers klankbord, waarvan degene was die mij slecht had geadviseerd. Op het moment dat ik dit schreef realiseerde ik mij dit niet. En die "Trap onder mijn kont" is dus wel degelijk gezegd maar het advies was verder ook zeer teleurstellend. Dus MKB Doorstart treft geen blaam maar wel het Ondernemers klankbord. Ik ben verder wel prima geholpen door het BBZ, die echte deskundigen inzet.
 3. We zijn weer een paar stappen verder. Gesprek gehad met de gemeente over de BBZ, ging mijns inszien goed. Ze komen begin volgend jaar met een expert....... Ben gesproken van het forum en een heel constructief gesprek gehad. Dank je wel Ben! Frans een stukje aangeleverd voor zijn office blog over "de vijf valkuilen van projectvloeren" En natuurlijk weer een stuk actiever achter mijn zaak gaan staan. Meer gaan bellen naar mogelijke prospects, iedereen die ik ken via de zaak gebeld over luchtbevochtigers . Hier heb ik inmiddels behoorlijk wat acties uitgehaald ( luchtbevochter verkocht-gesprek over de vloer-langsgaan om service te verlenen etc. etc.) Door al deze activiteiten ben ik weer een stuk positiever daarom wil ik iedereen van dit geweldige forum hartelijk bedanken voor de constructieve ideeën! :) Natuurlijk ben ik er nog niet, maar het begin is er en we gaan er weer tegenaan!
 4. Zo, daar komen een paar goede ideeën voorbij, hartelijk dank, ik ga er zeker wat mee doen! Frans: Ik doe projecten en consumenten dus dat is afgedekt. Highio: Accessoires heb ik al, je kunt het zo gek niet verzinnen. Ik zal dit zeker gebruiken voor mijn feedback naar klanten. RiVe: De website is uit 2014 en ik onderhoud hem met een CMS (content management system) dat on the fly bijgehouden wordt. Ik maak ca. 1x per maand een blogpagina die doorgelinkt wordt naar Twitter, Facebook en Google+. Verder wordt hij voortdurend aangepast met de nieuwste producten.
 5. Inderdaad ben ik mijn klantenbestand aan het nabellen en heb er al enige feedback over terug gehad. Ik heb er al wat omzet door gegenereerd door ze te bellen over het aanschaffen van luchtbevochtigers. Ik heb er ook een paar afspraken over gemaakt om de vloeren eventueel een opknapbeurt te geven. Bedankt voor de tip! Gisteren heb ik een vertegenwoordiger over de vloer gehad met een nieuw produkt. Binnenkort kan ik ermee aan de slag. Verder blijf ik mij profileren als een zaak die in het hogere segment zit. Iedereen kan tegenwoordig een stelling met multiplanken verkopen maar de echte know how van 30 jaar parketvloeren blijft toch mijn ding. Patroonvloeren, massieve planken tot 50 cm breed bijv. en deze dan uiteraard met de nieuwste kleuren en verlijmingen toepassen. Onzichtbare afwerkingen. Bamboevloeren met doorgaande meubelpanelen. Verder verkopen we ook een alternatief op de PVC vloeren die een milieu keurmerk heeft. Vanaf 39,50 inclusief Btw heb je al een echt houten vloer van 18 cm breed.
 6. Dank je wel, Highio, voor deze constatering. Maar daar was ik zelf ook al achter. Dat is dus precies de reden dat ik hier mij ingeschreven heb en mijn hart en ziel blootgeef.......... ;)
 7. Hallo Highio, Dank je voor je reactie. Ik begrijp dit antwoord niet. Met een marge van 40% verdien ik op anderhalve ton nog altijd genoeg om van te leven. Ik heb praktisch geen kosten in de b.v. investeringen doe ik nu natuurlijk niet. Met het zelf leggen van een aantal vloeren gaat de marge omhoog doordat ik niemand inhuur. Mede door de situatie met mijn vrouw is de omzet nog verder gedaald omdat ik inderdaad het laatste jaar minder alert heb gereageerd. De jaren 2009 t/m 2013 heb ik de broekriem privé aangetrokken met de gedachte dat de zaak wel weer zou aantrekken. Alleen de laatste twee jaar ben ik iin de problemen gekomen Ik zit nu op zo'n 80.000 Euro en ik heb een boekhouder. Mijn zonen studeren aan de HAN en Helicon, de jongste is bezig met eindexamen HAVO. Zij hebben geen van alle interesse in de zaak. Natuurlijk weet ik waar AL mijn vloeren liggen. En ik leg zelf, pleeg zelf onderhoud en doe zelf reparaties en restauraties. Behalve uiteraard bij vloeren die ik uitbesteedt aan ZZP ers. Wat klinkt dubbel? Wie heeft hier gezegd dat ik niets oplever bij klanten als ik de enige ben die de laatste 30 jaar hier de bron van inkomsten ben met mijn zaak. Ik probeer op dit forum een aantal positieve/constructieve reacties te krijgen. Iedereen die een beetje verstand van zaken heeft weet dat de bouw en de woninginrichting behoorlijke klappen hebben gehad de laatste jaren. Ik verdien op product net zoveel als op arbeid. Inderdaad, netwerken is niet mijn sterkste kant heb ik al gezegd, daarom sta ik hier open voor suggesties op dat gebied. (En op alle andere gebieden)
 8. Hallo Ben, Natuurlijk grijp ik je aanbod met beide handen aan. Je hebt PB.........
 9. Hoi Rive, Eigenlijk heb ik geen kosten. Het pand waar ik woon verhuurt aan het bedrijf. Ik huur al jaren min of meer dezelde ZZP ers in. Dus alleen bij een order maak ik de kosten die ik weer terug verdien. Netwerken is niet mijn sterkste kant. Ik denk dat daar nog veel te verbeteren valt.Ik hoor echter wel van collega's dat ze allemaal lopen te "knijen" op het moment. Bovendien ben ik dit jaar een paar grote (project) klanten verloren. Verder zit ik niet in "de loop" en je kunt zelfs zeggen dat dat waarschijnlijk een reden is van de teruggang maar dat betwijfel ik. Iemand die een echte parketvloer zoekt gaat de media af en zoekt alle goede zaken binnen een bepaalde straal op. Voornamelijk op het internet.
 10. Bedankt voor je suggestie, ik stel het zeer op prijs. Toen ik die omzet had, hadden we een hoogconjunctuur. Je moest het wel erg slecht doen wilde je geen succes hebben. Toen adverteerde ik gericht in de dagbladen en kon daaruit ook succes halen. Inmiddels ben ik geheel andere strategieën gaan toepassen. Goede website met blog die altijd op de eerste pagina van Google staat. Hieraan kan ik ook zien dat, en dat is een feit, er minder aanvragen komen. Verder koppelingen naar Facebook en Twitter.
 11. Hallo allemaal, Ik ben 59 en zit al 30 jaar in de parketvloeren. In 1996 met succes voor mezelf begonnen en ik vind dit nog steeds het leukste vak dat er is. Ik lever mooie vloeren voor mijn klanten en zo verkopen ze zichzelf, tot de crisis kwam...... Door de crisis minder omzet gedraaid. Ik heb echter flink in mijn kostenposten zitten schrappen en kon het redelijk volhouden. Vóór de crisis had ik een omzet van 250.000 Euro en die is gedaald naar zo'n 150.000 Euro. Nu is de situatie echter nijpend geworden. In 2014 moest ik een omzetbelasting suppletie over een aantal voorgaande jaren betalen die 11400 Euro groot was. En dat kwam net op een slecht moment. Mijn vrouw had net chemo therapie gehad en mijn omzet was gedaald naar onder de ton met veel minder marge. Ik draaide dus verlies. In ieder geval heb ik deze schuld nu totaal terugbetaald maar zit ik wel met een bankschuld van 25.000 Euro en heb ook niet veel werk in het verschiet. Bovendien heb ik al twee jaar geen loonbelasting betaald want ik heb 3 studerende zoons waar ik toch met 2000 Euro per maand van rond moet zien te komen. Ik heb uitstel van aangifte (over 2014) tot 1 mei 2016 gekregen. De vooraftrek gaat gewoon door. Dus nu zit ik in de situatie dat ik straks 24.000 (Over twee jaar) Euro belasting moet betalen en dat kan ik dus niet. Ik heb al een aantal hulpgroepen benaderd: MKB doorstart die zegt dat ik een trap onder mijn kont moet hebben maar verder niets doet. Krediet krijg ik niet meer. Ik heb een pand wat nu getaxeerd is op 550.000 Euro met een hypotheek van 350.000 Euro. Ze vinden mijn huidige salaris te laag om extra krediet te verstrekken. Verder ben ik bezig met een BBZ aanvraag. Ik hoop dat daar wat uit komt. Ik ben op dit forum terecht gekomen omdat hier veel know how zit op dit gebied. Wellicht dat er mensen zijn die nog mogelijkheden zien. In ieder geval alvast bedankt iedereen die hier input geeft! [verandering: titel verduidelijkt]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept