Jump to content

Bono66

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt, ik heb weer stof tot nadenken. En weer wat realistischer geworden.
 2. Thinktwice, bedankt. Ja er zitten veel kantoren in de omgeving. Er zit een broodjeszaak die de lunch haast niet aankan van de kantoren.
 3. Dan heb ik sommige niet gelezen als meedenken. Ik wil zeker geen halleluja reacties maar meer zoals nu zijn gegeven. En het wethoudertje heb ik gemaild, net zoals natuurlijk smullen en de frietwinkel en nog meer. Dus bij deze sorry dat ik het verkeerd heb geïnterpreteerd.
 4. Klopt dat had ik zeker niet gedacht, ik had gedacht hier een forum te vinden waar we met elkaar meedenken. Misschien is het mijn manco, ik ben heel enthousiast ben van alles aan het uitzoeken. En inderdaad marges kun je zo uitrekenen en inschatten, wat ik hoopte te vinden is praktijkreacties. Bedankt voor je korrel zout opmerking, heel opbouwend.
 5. Bedankt voor de aandachtspunten en de tips. Even een algemene vraag; is het de bedoeling om alle negatieve punten te benadrukken zodat ik echt overtuigd van start ga? Of zijn er volgens de meesten van jullie geen positieve punten aan het starten van een snackbar uit het niets? Ben ik dan zo naïef dat ik erin geloof?
 6. Goed om dankzij jullie te realiseren dat het echt om de basis 'patat' gaat en dat bio als extra gezien kan worden maar niet dé reden. En heb met een aardappelboer gesproken die nu zegt dat hij dezelfde prijs zou rekenen als niet bio. Wat ik ook heb gezien is dat zaken waar aandacht en uitstraling belangrijk zijn goed draaien in tegenstelling tot de klassieke betegelde snackbars. (waarmee ik niet zeg dat een klassieke snackbar met service en goede patat niet goed loopt). Bij ons is het nu zo dat er zaken zitten waar het en niet lekker is en ongezellig. Mijn kracht moet komen van kwaliteit/gezellig/gezin/en in de ochtend de moeders.
 7. Goed punt. Hoe is dat anders als ik een niet biologische snackbar zou beginnen. In beide gevallen moet je toch goed zijn en niet jezelf uit de markt prijzen? Mijn insteek is dat mijn biologische patat niet duurder is dan gewone goede patat.
 8. Bedankt voor de tips! Ik heb in de omgeving gepeild en juist bij mensen die bezig zijn met bewust eten. Daaruit blijkt groot enthousiasme. Zij gaven ook de tips van iets meer dan alleen patat, omdat vaak 'de man patat en snack wil, de kinderen patat en de moeder soep of salade' vandaar de soep en de maaltijdsalade. Maar inderdaad ik kan niets met 100% zekerheid zeggen. Daarnaast gaat het niet alleen om het feit dat het biologisch is, er is in onze omgeving geen goede snackbar. Dus ook de niet bewuste patat-eter kan bij mij terecht. Als er al goede snackbar zou zitten zou ik met biologisch geen goede concurrent zijn inderdaad. Ik heb ook zeker op internet gezocht, maar wat ik niet kan vinden (en misschien zoek ik niet goed) is een voorbeeld van de echte praktijk. Dus van een snackbar-eigenaar. Mijn hoop was dat hier te kunnen vinden. Dus ik ga gebruik maken van de adviezen van VanGogh. Bedankt allemaal.
 9. Beste Ron, Bedankt voor de reactie en ik begrijp goed wat je zegt. Mijn ervaring met ondernemen is er, ik heb 6 jaar een eigen hotel gerund. Dat liep goed alleen vanwege prive redenen mee gestopt. Dit is weliswaar 10 jaar geleden. Daarnaast ook in restaurants gewerkt. Het ondernemen blijft trekken en wil daarom dit zo goed mogelijk onderzoeken. Ik zal ook blijven proberen om bij andere snackbars mee te draaien of in gesprek te gaan. Er is een partij in Amersfoort - vangogh-, hij geeft advies tegen betaling dus dat is zeker een optie als ik niet verder kom.
 10. Goedenavond, Ik ben bezig om te onderzoeken of het een goed/haalbaar idee is om een biologische snackbar te beginnen. Mijn achtergrond en opleiding is binnen de horeca maar ik heb nog nooit in een snackbar gewerkt. Helaas staan de snackbars die ik heb benaderd niet open voor het meedraaien of het uitwisselen van informatie. Ik hoop dat ik dat hier op het forum wel kan vinden (niet de werkervaring maar wel de informatie ;-) ) Mijn concept is; In de ochtend koffie en taart en van 12 uur tot 20 uur patat, smal assortiment snacks, soep en maaltijdsalade. Alles is biologisch/duurzaam. Er is ook een assortiment glutenvrij. Geen alcohol en ijs. De locatie is aan de rand van een klein winkelcentrum, ligt tussen 2 lagere scholen, veel kantoren in de buurt en vooral veel woonhuizen. Er zit geen andere (goede) snackbar in de buurt. In de ochtend is er geen goede plek voor de (meestal) moeders die nog een tijd staan na te praten op het schoolplein. Ik heb een locatie op het oog, het is een koop pand. Dit moet totaal verbouwd worden, alles eruit en nieuw erin. Binnenkort ga ik daar kijken met een aannemer om schatting van de verbouwingskosten te krijgen, heb een gesprek gepland met een keukenboer over apparatuur. Heb ook volgende week een intake met een financieel adviseur. Ruimte is goed, zit klein terrasmogelijkheid bij. Kortom ik heb een ontzettend roze bril op en zie het helemaal zitten. Maar ik heb echt geen idee van marges, hoeveel patat kun je op een dag met 2 man kan verkopen. Wat is de gemiddelde inkoopprijs van een patatje. Ik hoop een idee te krijgen dat wanneer ik mijn investeringskosten weet ik kan berekenen hoeveel patat ik moet verkopen op een dag om het haalbaar te maken. Begrijp heel goed dat mijn vragen erg algemeen zijn en afhangen van veel factoren, ik hoop hier wat globale antwoorden te vinden zodat ik weer wat meer gevoel erbij krijg. Bedankt voor jullie reacties (hoop ik).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept