faysal

Junior
  • Aantal berichten

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

faysal's trofeeën

  1. Beste leden, Even een vraagje betreft het verwerken van de kosten van een pizzaria: Ik doe de boekhouding van een vriend van mij. Hij heeft een pizzaria. Ik krijg van hem facturen en zijn omzetcijfers, alleen nu komt het.. Moet ik rekening houden met derf, uitval en afval, of moet ik gewoon alle kosten inboeken die tot het maken van zijn etenswaren behoren boeken als inkoopkosten, thats it? en dus geen rekening houdend met uitval en afval etc, of voorraad? Hij heeft een hoge omloopsnelheid.. Ik hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen Groetjes, Faysal
  2. Maar dan komt het credit op de winst en verlies rekening, wat niet de bedoeling is neem ik aan?
  3. Beste Leden, Ik zit met het volgende: Normaal betaalt de werkgever loonheffing, maar in deze casus is de loon zo laag dat er geen loonheffing wordt ingehouden: De bruto loon bedraagt €52,-, normaal gesproken boek je het aan loonheffing en aan netto loon. Maar in mijn geval boek ik dus: brutoloon €52,- a/... a/ netto loon €49,- er wordt enkel ouderdomspensioen ingehouden. Als ik dit crediteer dan kom het credit op de resultaatrekening, wat volgens mij niet de bedoeling is. Hopelijk kan iemand mij hieruit helpen. Groetjes, Faysal
  4. Hartelijke dank voor uw snelle reactie. Mijn hoofddoel is verhuur inderdaad. Alleen hoe moet ik erop afschrijven, als ik ze pas op 31/12/2015 de jurken geteld en gewaardeerd heb? moet dat dan met terugwerkende kracht?
  5. Beste mensen, Ik zit met een dilemma, ik verhuur namelijk jurken. Moet ik dit dan plaatsen onder de voorraden of onder de mva? Voor de duidelijkheid, ik koop stof in en naai de stof tot dat er een jurk uitrolt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.