Jump to content

MMedia

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Ha Forumleden, Ik ben sinds januari 2016 ondernemer in de media (eenmanszaak). Omdat vorig jaar een minder goed jaar was en ik ook niet aan mijn uren ben gekomen heb ik besloten mijn activiteiten uit te breiden. Ik ben een opleiding gestart tot paraveterinair dierenartsassistente met als doel een handelsnaam en activiteiten toe te voegen aan mijn huidige bedrijf en ook dit vak als zzp'er uit te gaan voeren. Ik wil dus 2 bedrijven naast elkaar gaan voeren. En hopelijk zelfs een combi met animal handling in de media. Ik kom met het mediabedrijf waarschijnlijk wederom niet aan mijn 1225 uur en dus geen zelfstandigenaftrek. Ik heb dit jaar veel tijd in de nieuwe opleiding gestoken maar wel met als doel uiteindelijk meer uren en inkomen genereren. Kan ik de uren voor de opleiding meetellen voor het urencriterium als ik vanaf november een nieuwe handelsnaam en nieuwe activiteiten toevoeg? Ik maak waarschijnlijk nog geen declarabele uren voor deze nieuwe handelsnaam dit jaar. Is dit een grijs gebied? Een dikke nee of een dikke ja? Dank alvast! Groet Marie
  2. Ik ben net begonnen met mijn bedrijf en heb een (misschien gekke) vraag. Ik heb een printer nodig voor zakelijke doeleinden. Nu heb ik nog een cadeaubon van de wehkamp (50 euro alle beetjes helpen in het begin) en wil ik hier mee een gedeelte van de printer betalen. Het deel dat over is betaal ik van mijn zakelijke rekening. Ik neem aan dat ik de BTW van de printer gewoon kan terugvragen en het bedrag kan aftrekken van mijn winst? Maar hoe boek ik dit in mijn administratie (acumulus) zodat mijn saldo kloppend blijft? Een privestorting van 50 euro (de cadeaubon) op mijn zakelijke rekening en dan de printer opvoeren als zakelijke kosten betaald van zakelijke rekening? Of kan dit niet omdat deze privestorting niet op de afschrift van mijn zakelijke rekening verschijnt?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept