Jump to content

Marjodaba

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dat is een reeële vraag, op het moment dat ik ontslag zou nemen heeft hij een groot probleem... Maar dat is natuurlijk wel een groot risico
 2. Het lijkt wel aardig te kloppen de bruto marge is de afgelopen drie jaar steeds met +- 10000 gestegen
 3. Super bedankt dit is een heel duidelijk verhaal, mijn valkuil is ook dat ik misschien wel te graag wil en zijn kant uit het oog verlies ___ onnodige full quote van direct voorgaand bericht verwijderd ivm leesbaarheid
 4. Ik heb al contact gehad met de eigenaar van het pand , het huurcontract verloopt medio dit jaar en er is te praten over huur verlaging gelukkig :) ___ onnodige full quote van direct voorgaand bericht verwijderd ivm leesbaarheid
 5. Dat ligt aan de alternatieven. Zou je, met die 50K, in vijf jaar meer kunnen verdienen als je voor jezelf zou beginnen? Nee volgens mijn berekeningen niet, ik heb hier natuurlijk best een grote vaste klanten groep :)
 6. Yes uiteraard zoals ik zei ligt alles nu bij een onafhankelijke partij dus dat wacht ik uiteraard eerst af! ___ onnodige full quote van direct voorgaand bericht verwijderd ivm leesbaarheid
 7. Als ik dan kijk naar de cijfers van destijds is dat een slordige 50000 euro. Vijf jaar om je investering terug te verdienen is dat een beetje reëel in jullie ogen?
 8. Dat is ook absoluut een No go :) Maar ik wil wel graag een bod uitbrengen natuurlijk maar ik heb eigenlijk geen idee wat het dan daadwerkelijk waard is, ik hoop ook dat de accountant daar iets meer over kan zeggen :)
 9. De overname prijs lijkt mij dus ook echt vele malen te hoog, ik heb de cijfers van de afgelopen 3 jaar nu bij een onafhankelijke accountant liggen die er naar kijkt. De accountant zegt het is natuurlijk maar net wat de gek ervoor geeft maar het is een erg vertekend beeld als de eigenaar een bedrag vraagt adhv de cijfers zonder mijn loon. Ik schrok een beetje van wat hij er zelf aan over houdt aangezien ik natuurlijk zie wat er omgezet wordt en wat daar voor marge aanhangt. De overige 30% is de inventaris ( wat overigens ook erg hoog is aangezien dit exclusief voorraad is ) inderdaad. De nieuwprijs van die inventaris is volgens de lijst ongeveer 45000 euro zoals hij 4 jaar geleden is geplaatst dus om dat nu nog te waarderen op in dit geval een slordige 25000 euro is natuurlijk ook verre van reëel. Maar hij kan natuurlijk altijd proberen ! Ik kan het overname bedrag uit eigen geld financieren dus dat is geen probleem, mijn verwachting is dat ik +- 10.000 euro boven op mijn huidige loon extra kan verdienen ( gezien de huidige stijging zeer reëel )
 10. De totale overname is 85000 euro. De kans dat een ander het overneemt lijkt me vrij klein, het resultaat minus mijn loon is voor de eigenaar van 1000 op een jaar naar 7000 gegaan... Ik kan me niet voorstellen dat iemand buiten mij daar heil inziet. Ik kan nu moeilijk zeggen of ik zou blijven werken bij een overname maar de kans is groter dat ik dat niet doe dan dat ik blijf.
 11. Daar zit hem ook de uitdaging, in de afgelopen jaren pik je zo de weken eruit waar ik afwezig ben geweest omdat de omzet dan geen 20% is van normaal. Ik heb me altijd al een beetje afgevraagd Wat er zou gebeuren als ik Bv mijn been breek...dat risico is er natuurlijk ook ik grote mate als ik zelf de eigenaar ben.
 12. Na veel lezen hier heb ik me aangemeld omdat ik wel wat hulp kan gebruiken :) Ik overweeg de winkel waar ik nu een aantal jaren werk over te nemen en moet nu gaan kijken wat de winkel waard is. Ik heb nu een vraagprijs gekregen van de accountant van de eigenaar waar eigenlijk 70% van het bedrag "goodwill" is. Ik ben de enige werkzame persoon in de winkel en heb zelf mijn klantenkring opgebouwd . Ik durf dan ook wel te zeggen dat ik het overgrote deel van de goodwill zelf ben. In hoeverre is het reëel dat ik daar de volle 100% voor betaal? Sorry dat ik niet heel duidelijk ben maar moet op dit moment een beetje oppassen met wat ik vertel ik hoop op jullie begrip.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept