Jump to content

vanRijnsoever.nl

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. regionale valuta van circuit nederland. https://www.circuitnederland.nl/
 2. deze is gratis in de hoop dat klanten een keer gaan overstappen naar een betaald pakket, met ondersteuning. Mijn kennis van excel gaat niet zover om er iets aan toe te voegen waarbij ook nog verrekeningen met andere tabbladen moet plaatsvinden. Ik heb er verscheidene geprobeerd maar deze snap ik. Ik doe iets, verstuur een factuur, heb reiskosten, en drink koffie als ik werk in een cafe. Meer hoeft er niet n. O ja, ik heb laatst printpapier gekocht, dat ook dus. πŸ˜‰
 3. Het zijn twee zakelijke rekeningen van een onderneming. Ik gebruik de balans posten 'kas' en 'langlopende lening' niet. Beiden heb ik niet. Als ik contant geld opneem is dat een prive opname, die komt niet terug in 'kas'. En betalingen gaan ook via de bank. Langlopende leningen voorzie ik ook niet. Die zou ik kunnen gebruiken? 'Kas' voor de andere bankrekening en 'langlopende lening' voor een zakelijke spaarrekening bijvoorbeeld?
 4. zoiets: geld overgemaakt: Saldo 'relatiegeschenken' is toegenomen. btw betaald: Saldo 'relatiegeschenken' is afgenomen. πŸ™‚ en dan kan ik het saldo van de andere bankrekening aflezen op het winst en verlies tabblad bij relatiegeschenken?
 5. eh ja dat is waar maar het is een beveiligde excel. En dan nog als ik die beveiliging ophef zit er een hele doorrekening in naar andere tabbladen. En daar heb ik geen kaas van gegeten.
 6. het is vast al eens aan de orde geweest maar kan het niet vinden. Ik heb een simpel excel programma voor de boekhouding. Daarin zit niet de mogelijkheid om een andere bankrekening toe te voegen. Heeft iemand een tip hoe ik dan toch die overboeking goed in de boekhouding kan krijgen?
 7. dank je wel voor je uitleg. Helder, ik snap het. Foolproof dus πŸ™‚ . Bobbie boekhouding kan zijn gratis excel beter aanpassen denk ik. Nu moet ik eerst plussen en minnen in de balans ipv gewoon bedragen overnemen. met alle afrondingen heb ik wel een euro verschil maar dat poets ik nog wel weg.
 8. Hoi rik, bedankt voor je antwoord. de belasting site hanteert heel andere begrippen op andere plekken dan in mijn balans staan. Prive storting/onttrekking bijvoorbeeld; Dat kan ik pas later invullen en dan geeft de belastingsite aan dat de balans niet klopt. en btw is ook zo iets. snap ik ook niet hoe ik dat uit mijn balans moet invullen bij de belastingsite. ik heb een gratis excel sheet. de maker ervan biedt geen ondersteuning met deze vragen. Bobbie boekhouding. (excel-boekhouden punt nl) misschien toch maar tijd voor een boekhouder πŸ™‚
 9. In mijn balans staat een post prive onttrekking/storting. Bij de aangifte op de belasting site met vragen over de balans kan ik dat niet invullen. Het volgende kopje op de site gaat over prive onttrekking/storting. Maar ik kan daar niets invullen omdat het voorgaande niet klopt. De balans is niet gelijk omdat die prive opname/storting niet erbij staat.... klopt de indeling van mijn balans niet? of zie ik iets over het hoofd? Wie kan hier zijn licht over laten schijnen? thx
 10. Odeon bedankt voor de reactie. ik denk dat ik het bedrijfseconomisch snap maar niet praktisch in de boekhouding. Immers er ontstaat een verschil. Het bank saldo loopt met elk kopje koffie uit de pas met de boekhouding omdat daar uiteindelijk 80% staat en het kopje koffie 100% meetelt op de bankafschriften. Mijn middelbare schoolkennis van boekhouden van 40 jaar geleden zegt me dat er toch ergens 20% moet worden genoteerd.
 11. 20% van de zakelijke consumpties is prive maar hoe zet ik dat in de boekhouding? Ik heb een eenvouding excel sheet voor de boekhouding en ik begrijp dat ik daar een grootboekrekening Prive in kan opnemen. Voor consumpties wordt 80% in de kwartaal en jaar overzichten meegenomen. In de 'dagelijkse' uitgavekant staat 100%, ook bij de bankafrekening. Hoe en waar zet ik die 20% in de boekhouding?
 12. dank voor de reacties. vanwege de reden van verplichting tot opleiding dacht ik zo. Maar het is helder.
 13. ik ben lid van een (niet wettelijk verplicht) beroepsorganisatie met een eigen register. Met verplichte punten halen voor 3 jaarlijkse herregistratie. wat is de beste plek in de administratie voor de jaarlijkse contributie: opleidingskosten? [verandering: titel]

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

Β More information Β  I accept