Jump to content

vanRijnsoever.nl

Senior
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Het gaat niet over wel of geen btw. In deze regeling moet ik gewoon btw afdragen. Dat is niet de discussie. Ik stuur geen factuur. Niet bij de aanvraag en ook niet na de beschikking. Het gaat over de datering in de boekhouding. Maar gezien de reacties is het ook hier onbekend terrein. Ik hou gewoon de datum aanvraag aan. Daarmee zeg ik eigenlijk: kijk ik heb een dienst geleverd mag ik nu mijn geld hebben? Toch ook een soort van factuur? Dank voor de reacties! Ik ben er uit. Ik hou het gewoon zo.
 2. Is dat van de belasting site? Ik moet op een portal documenten uploaden, maar geen factuur. En alle collega's die ik ken betalen btw.
 3. Dat is niet zonder meer waar. Ik betaal btw over deze subsidie. check de site van de belasting dienst. maar welke datum hanteer ik? ( ik heb belasting tel gebeld maar in plaats van de beloofde doorverbinding naar de afdeling omzetbelasting werd de verbinding verbroken. Ook gebeld met de uitvoerder van de regeling maar werd niet opgenomen.)
 4. in het factuurstelsel is factuurdatum leidend. Maar nu heb ik afgelopen jaar regelmatig gebruik gemaakt van een subsidieregeling. Elke keer dat ik een aanvraag indiende heb ik de datum aanvraag als factuurdatum beschouwd. Maar was dat juist? Moet ik niet de datum beschikking nemen? Een dergelijk foutje zal niet zo'n groot ding zijn maar met de jaargrens misschien wel van invloed op de jaarcijfers. In december nog een aanvraag gedaan en hopelijk in januari een beschikking. (sowieso al lastig voor mij als leek met de btw een jaargrens.)
 5. Het is me gelukt om het over te zetten naar de foutloze versie. (En ik heb ondertussen toch weer wat geleerd over debiteuren en crediteuren en schulden en vorderingen.) dank voor de hulp
 6. Ja Rik, maar nu? De excel is natuurlijk beveiligd maar ook al zou ik er achter kunnen kijken vraag ik me af of ik kennis genoeg heb om de celverwijzingen te kunnen aanpassen. de oude invoer naar de nieuwe kopieren lijkt me ook omslachtig als dat al werkt.
 7. deze excel kent 'openstaand' bij status betaling en een reeks kostenposten en balansposten. Als ik bij een openstaande betaling een kostenpost kies komt het in de balans bij crediteuren onder activa. Als ik kies voor balanspost schuld dan verschijnt het tweemaal onder activa. Dan staat er 2x hetzelfde bedrag eenmaal als schuld en eenmaal als crediteuren beiden onder activa. Ik weet niet veel van boekhouden maar dit lijkt me niet te kloppen. Tweede fout die is ontstaan doordat het bestand is beschadigd tijdens downloaden?
 8. Er zwerven verschillende gratis excelboekhoudsheets op het www. Ik ga ze niet allen over een kam scheren. Wel lullig als je dit als weggever neerzet om klanten te lokken voor betaalde boekhouddiensten. En ik heb een zeer eenvoudige boekhouding en als ik ernaar kijk denk ik dat dit de enige fout is. Die zit niet in de 2020 versie. Ja ik sluit 2019 af met een niet kloppende balans in excel. Maar je kan heel eenvoudig zien hoe die wel klopt. Ik voel niet de noodzaak om een waarschuwing het net op te slingeren voor deze dienstverlener.
 9. Ik heb de maker van de excel een mail gestuurd. Het komt echt aan de activa zijde in de balans. In de 2020 versie van het excel programma komt het wel aan de passiva kant. Ik heb de oorspronkelijke download op mijn laptop gecheckt en daar zat het al fout. Reactie van de maker is dat er waarschijnlijk een beschadiging heeft opgetreden. Toevallig net in die ene regel is in de formule bijvoorbeel F25 veranderd in E15. Een nieuwe download van het excel 2019 doet het wel goed. mijn eindbalans klopt dus niet vanwege een beschadiging tijdens het downloaden of openen van excel. Ik heb, a
 10. Dank Roel voor de snelle reactie. maar klopt het dan ook dat de bedragen beiden aan de activakant van de balans staan? Als het klopt wat ik doe ben ik al een tevreden mens. Maar als ik het ook snap (hoeft niet) is het mooi meegenomen.
 11. Ik maak gebruik van een gratis excel boekhoudprogramma voor mijn simpele boekhouding. Ik heb er ook niet veel verstand van dus hoe simpeler hoe beter voor mij. Maar nu snap ik toch iets niet. Ik heb een schuld en een vordering die over de jaargrens heen gaan. Ik heb nog geld tegoed van een klant. Die heb ik wel als omzet geboekt maar het is een openstaande rekening. Excel zet die op de balans als debiteur aan de activa kant. Ik heb ook een schuld; nog niet betaalde kosten. Die boek ik wel op de juiste uitgave post maar ook als openstaand. Excel zet die op de balans ook aan de activak
 12. regionale valuta van circuit nederland. https://www.circuitnederland.nl/
 13. deze is gratis in de hoop dat klanten een keer gaan overstappen naar een betaald pakket, met ondersteuning. Mijn kennis van excel gaat niet zover om er iets aan toe te voegen waarbij ook nog verrekeningen met andere tabbladen moet plaatsvinden. Ik heb er verscheidene geprobeerd maar deze snap ik. Ik doe iets, verstuur een factuur, heb reiskosten, en drink koffie als ik werk in een cafe. Meer hoeft er niet n. O ja, ik heb laatst printpapier gekocht, dat ook dus. 😉
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept