loading
Ga naar inhoud

korevaara

Newbee
 • Aantal berichten

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Recente activiteiten

 1. korevaara

  Jareneis WW

  Hallo allen, Ook ik mag mijn zzp opdracht voortzetten als Payroller ivm wet DBA:-(. Maar goed, wellicht ook weer voordeel. Wat ik mij afvroeg m.b.t. ww rechten: - Na 26 weken payrollen heb ik weer 3 maanden ww recht opgebouwd - Jareneis is 4 jaar gewerkt uit 5, nu heb ik van die 5 jaar dan 3 jaar gewerkt in loondienst en 2 jaar als ondernemer. Alleen van die 2 jaar als ondernemer vraag ik mij af of ik dan onder verzorgingsforfait val omdat ik in die 2 jaar kinderen had tot 5 jaar die kinderbijslag ontvingen. Dit zou betekenen dat ik nog 2 x een half jaar erbij krijg en dan dus weer voldoe aan de 4 uit 5 jaar. Op de site van UWV en de Belastingdienst zie ik bij verzorgingsforfait alleen als eis staan dat je in dat jaar (peildatum 1 januari) een kind tot 5 jaar moet hebben die kinderbijslag ontvangen heeft. Verder zie ik geen voorwaarden staan, ook niet dat je geen inkomsten gehad mag hebben als ondernemer. Is er een fiscalist die weet of er inderdaad niet meer voorwaarden aan verzorgingsforfait hangen? Groeten, Arthur
 2. Ok is me helder. Punt blijft voor mij risico op premieheffing sociale verzekeringen, ondanks detacheren DGA via Waadi constructie. Blijf het toch nog altijd raar verhaal vinden vanuit overheid dat ze premieheffing sociale verzekeringen willen doen terwijl ik netjes AOV premie betaal, pensioen opbouw en potje heb voor even geen klus. Hoop dat er in toekomst een keer nette oplossing komt voor ZZP-ers die dit bewust willen blijven.
 3. Toch snap ik nog niet waarom deze constructie 20K extra moet kosten. Verschil tussen eenmanszaak en BV heb ik laten berekenen door fiscalist en is maar paar duizend K. Als DGA ben je toch ook niet verzekerd voor WW en WIA dus betaal je daar ook niet voor via werknemersverzekering. G rekening kost 6 euro per maand en als er teveel belasting wordt gestort op de G rekening dan kun je dat aan het einde van het jaar laten vrijvallen middels formulier. Wel vraag ik me ook af of je in deze constructie als DGA VAR/DBA vrij gedetacheerd mag worden.
 4. Beste forumleden, Ik ben als IT-er met eenmanszaak ingehuurd bij een grote dienstverlener en zit daar via een broker. De opdrachtgever heeft aangegeven dat ik met de nieuwe DBA wet maximaal 2 jaar werkzaamheden mag verrichten. Ik heb nog even tijd, ze maken nog gebruik van de overgangsperiode en per 1 december stopt om deze reden de klus. Een van de mogelijkheden om langer dan 2 jaar te mogen blijven is volgens mijn opdrachtgever als leverancier met BV (de ZZP-er moet in dienst zijn van de BV) die Waadi geregistreerd is en er moet een G-rekening ingeleverd worden. Mijn vragen; wat zijn (naast dat ik fiscaal klein nadeel heb met bv t.o.v. eenmanszaak) verdere consequenties? Wat ik op internet lees is een G rekening een geblokkeerde rekening waar de belasting op wordt gereserveerd, dus dat wordt dan uiteindelijk verrekend. Zijn er verder nog kosten voor Waadi of de G rekening? Als dit volgens mijn opdrachtgever het ei van Columbus is, waarom kom ik hier zo weinig info op internet tegen als oplossing voor DBA en zekerheid voor de opdrachtgever? Ben benieuwd naar de reacties. Groeten, Arthur
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké