Jump to content

IMW

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Oke, tnx voor de reacties. Heb zelf ook ING, zal eens kijken👍
 2. Bedankt, ik zal het eens navragen. Soms als je een factuur overmaakt aan een rekeningnummer en de tenaamstelling van dat nummer klopt niet, krijg je een waarschuwing dat de naam niet bij het nummer hoort. Daarom wil ik dus graag 4 (bv en 3 werkzamen) tenaamstellingen voor dat rekeningnummer.
 3. Hi all, Bedankt voor de reacties! Ik vind het geen probleem om op facturen onderaan te vermelden “Pietje Puk is onderdeel van bvnaam BV”, maar ik wil graag dat mensen die in de zaak betalen via 1 van de 3 kassa’s, netjes een Bonnetje krijgen met de handelsnaam erop en dat die opbrengsten netjes op de bvnaam BV rekening gestort worden. Daarnaast wil ik graag als mensen op factuur betalen dat ze kunnen zeggen bij het overmaken van de factuur: rekeningnummer 1234 t.n.v. Pietje puk ipv rekeningnummer 1234 t.n.v. Bvnaam BV. Kortom, ik wil graag 1 BV met 1 rekeningnummer, maar ik wil graag communiceren met de 3 handelsnamen. Ik vind het geen probleem om onderaan bonnen of facturen de BV naam te vermelden, maar de hoofdmoot moet de handelsnaam worden in de communicatie. Ik vind dat beter om de verschillende merken te bouwen.
 4. Hoi allemaal, Ik heb een BV met 1 naam. Onder deze BV vallen meerdere handelsnamen (3 stuks.) Nu is de naam van de BV bij mijn klant niet bekend, want ik communiceer alleen met de 3 handelsnamen. Ik voer echter 1 bankrekeningnummer (gekoppeld aan de bv.). Is het mogelijk dat deze 3 handelsnamen ook aan de bankrekening gekoppeld worden? Ik wil graag, als ik via 1 van de 3 handelsnamen een factuur verstuur, dat er 1 rekeningnummer wordt gecommuniceerd in combinatie met de betreffende handelsnaam. Zodoende hoeft dus niet de rekening gecommuniceerd te worden in combinatie met de naam van de BV (die klanten niet kennen.) Hoor graag of dat mogelijk is, bedankt! Gr, Edwin
 5. Hallo, Een kort vraagje. Er spelen ontwikkelingen waarbij waarschijnlijk mijn eenmanszaak ingebracht moet worden in een bv, of waarbij ik een bv naast mijn eenmanszaak ga voeren. Ik zit een beetje met het startkapitaal van de BV. Wegens investeringen in 2018 zijn mijn liquide middelen niet sky-high (ongeveer 30K.) Ik heb in de eenmanszaak een auto met balanswaarde van ca. 35K. Als ik deze inbreng in de BV, wordt dit dan ook als startkapitaal gezien? Graag geef ik de BV een beetje "body" met wat startkapitaal. Hoor graag! Gr, Edwin
 6. Bedankt voor de uitgebreide toelichting. Ik begrijp de discussie, dat is ook de reden dat ik dit topic gestart ben ;-). Er zijn dus verschillende inzichten... Ons belang is zeker geen rechtszaak, ik richt me liever op de positieve kanten zoals de gezonde bouw van de shop. Wellicht toch beter om een andere naam aan xx te plakken voor de zekerheid?!
 7. Hmm dat verandert de zaak inderdaad wel, dan wordt de naam xxstore misschien toch beschermd door handelsnaamrecht. Maar daar zou een jurist wat over moeten roepen (maar de juristen hier zijn vaak opvallend stil in dit soort topics). Hmm. oke. Dus als we voor veiligheid willen gaan is xxspecialist.nl/.com toch de beste oplossing?
 8. Daar hebben we inderdaad ook aan gedacht, maar "specialist" vinden we zelf een wat mindere optie. xxstore.de heeft ook nl content. Ik weet dat merkhouder en xxstore.de geen vrienden zijn, daarom heeft xx ook toestemming gegeven voor het gebruik van xxbrandstore.nl/.com. xxstore.com is niet meer beschikbaar, maar is geen eigendom van xxstore.de. Dat is ook reden dat wij graag willen starten met xxbrandstore.nl/.com.
 9. Bedankt voor je reactie Highio. xxstore.nl is al geregistreerd. Die linkt namelijk door naar xxstore.de. Er is geen enkele xxstore.nl/de/eng enz als merknaam geregistreerd. Van het merk hebben we al toestemming dat we xx mogen gebruiken in de domeinnaam. Vandaar dat we xxbrandstore.com en xxbrandstore.nl willen gebruiken. Enige is dus dat we geen gerommel willen met xxstore.de. (ze hebben dus ook xxstore.nl, maar bedrijf is echt Duits )
 10. Als je toch bezig bent, liever graniet! haha! Maar tnx! ;-)
 11. Oke, bedankt! xxstore.de kan ons dus niet dwars gaan zitten omdat wij xxbrandstore.nl en xxbrandstore.com gaan gebruiken??
 12. Van de merkhouder zelf of van eoa grossier? Van de merkhouder zelf.
 13. Bedankt voor je reactie! We hebben al goedkeuring van merk xx om deze domeinnaam te gebruiken. Ik vraag me echter af of onze Duits concollega iets kan doen aangezien de naam er een beetje op lijkt.
 14. Goedemorgen, Ik heb een kleine vraag. In Duitsland is een webshop met de naam xxstore.de, waarbij xx staat voor de afkorting van een merknaam. Nu willen wij in Nederland een soortgelijke webshop (zelfde merkproducten) gaan verkopen onder de naam xxbrandstore.nl. Het lijkt enigszins op de Duitse domeinnaam, maar we zitten natuurlijk in een ander land. Hoor graag of dit geoorloofd is, bedankt! Groet, Chris
 15. IMW

  Inkopen in bedrijf

  Goedemiddag, Een korte vraag. Momenteel bezit ik een eenmanszaak. Samen met een persoon ga ik een nieuw bedrijf starten (VOF, naast mijn eigen bedrijf.) Hij brengt hier voorraad in die hij al heeft en ik geef hem geld ter waarde van 50% van die voorraad zodat we beiden een gelijke inbreng hebben. Deze 50% is ca. 15K en wil ik graag lenen zodat mijn liquide middelen op orde blijven voor andere investeringen. Nu mijn vraag, is het verstandig om deze 15K persoonlijk te lenen of namens mijn eigen bedrijf of iets anders? Persoonlijk is er niks aftrekbaar denk ik? Zakelijk wel? Hoor graag, dank! Groet, Edwin
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept