Jump to content

markzee

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by markzee

 1. Ok, top. Het is me helemaal duidelijk nu :)
 2. Hoi Peter, Voor de verkoperskosten krijg ik inderdaad een factuur. Maar de selfbilling creditnota krijg ik niet. :( Kan ik hier omheen werken of is deze noodzakelijk?
 3. Ja, dat heb ik ook gezien. Maar die heb ik (nog) niet ontvangen, terwijl ik in juni mijn btw-nummer heb verstrekt. Dus daar zal ik nog achteraan gaan. Daarnaast gaat dit over de verkoperskosten (kosten voor mij dus), dit is dus een debetnota en niet de creditnota die ik nodig heb voor het verleggen.
 4. Hoi Peter, Super bedankt voor je goede uitleg. Nog 1 vraag: als ik van Etsy geen creditfactuur ontvang, hoe kan ik dit dan goed administreren? Is het dan voldoende om het BTW-nummer van etsy te vermelden? Als ik eenmaal alles verwerkt heb, zou ik graag ook nog een check gedaan willen hebben op mijn administratie. Kan ik jou hiervoor inhuren?
 5. Dus, als ik het goed begrijp, zit het zo: Ik lever aan etsy, zij verkopen door aan klant. Aangezien etsy in europa gevestigd is moet ik btw betalen, maar kan ik deze verleggen naar etsy. Ik heb navraag gedaan bij een collega-verkoper en zij geeft aan dat btw verlegd niet van toepassing is op etsy omdat dit niet aangegeven wordt op een factuur door etsy. Ze downloadt elke maand een overizcht uit etsy met de btw die door etsy is afgedragen. Klopt dit? Voor ravelry is het dus iets simpeler omdat ze gevestigd zijn in de verenigde staten. Dan hoef ik alleen de opbrengsten in te v
 6. Ravelry is gevestigd in de verenigde staten. Ze dragen wel btw af als er verkocht wordt aan persoon in europa. Ik ga nog even verder kijken wat betreft etsy.
 7. Bedankt Peter, dit heldert een hele hoop op. Geldt ditzelfde ook voor Ravelry? Zij doen hetzelfde als Etsy, alleen zijn zij gevestigd in de VS. Nog een andere vraag waar ik zojuist tegenaan loop: Etsy, van oorsprong een Amerikaans bedrijf, levert blijkbaar geen echte factuur op. Ik kan de "invoice" alleen downloaden als csv met alle gemaakte kosten, maar is dit genoeg om de kosten te kunnen verwerken in mijn administratie (en ze te kunnen aftrekken van de inkomsten)? Bedankt voor alle moeite.
 8. Dit heb ik gevonden op de site van Etsy. Maar ik zou dit dus als verlegde BTW moeten registreren? Moet ik dan ook niet een factuur van Etsy hebben waarop staat dat het verlegd is? Mijn BTW-nummer is wel bekend bij Etsy.
 9. Hoi Peter, Ze handelen de transactie af, maar in het geval van Paypal gaat het betaalde geld rechtstreeks naar mij en (kunnen) zij er niet tussen zitten. Dus ontvang ik ook de btw, die ik weer terugbetaal aan Etsy. Wanneer de klant een andere betaalmethode kiest verwerkt etsy die en zie ik ook niks van de btw.
 10. Hoi allemaal, Ik heb een vraag over hoe ik de BTW moet registreren in mijn administratie in de volgende situatie: - Ik verkoop digitale patronen (PDFjes) via een online marketplace als Etsy (gevestigd in Ierland). Zij dragen de BTW af bij elke verkoop. Wanneer een klant betaalt via Paypal ontvang ik de BTW eerst en betaal ik deze later via de maandelijkse rekening van Etsy weer terug aan Etsy. Dus: verkoop van 4,00 klant betaalt mij via paypal 4,84 einde maand betaal ik de 0,84 BTW terug aan Etsy + kosten voor het gebruik van Etsy Als ik alleen de 4 euro inkomsten
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept