Jump to content

abdelouahed

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Heel erg bedankt voor jullie informatie. Ik heb een beter beeld gekregen wat wijsheid is/lijkt. Het is voor mij duidelijk geworden dat de kosten van het opzetten van een BV niet opwegen tegen de verwachte winst van EUR 13.000. Maar ik ben wel van mening dat in mijn situatie het wel loont onder een winst dat stuk lager is dan de EUR 150.000. Ik kwam trouwens de volgende artikel tegen dat uitlegt dat het rond de winst van EUR 150.000 loont om je eenmanszaak om te zetten naar een BV: https://loorbachfd.nl/ondernemerschap-tips/belastingen/vennootschapsbelasting/ Uit deze artikel is het duidelijk dat het bedrag tot stand is gekomen op basis van dat de winst van de eenmanszaak zijn/haar enige inkomen is. Dat is bij mij niet het geval, dit doe ik naast mijn full-time baan, dus de volledige winst van de eenmanszaak valt volledig in de 4e schijf van 51,75%. Daarnaast maak ik geen aanspraak tot de ondernemersaftrek omdat ik weinig uren draai. De verwachte omzet dat ik zal draaien, zal ongeveer 40 uur kosten. Dus het lijkt me marktconform een beetje te veel de winst van EUR 13.000 als DGA salaris aan me te laten uitbetalen. Is hier een oplossing te vinden? Dien ik dit aan de Belastingdienst voor te leggen? Dus de combinatie van volledige winst in 4e schijf van 51,75, geen ondernemersaftrek en mogelijk geen of weinig DGA salaris uit laten betalen. Maakt het mogelijk dat het loont bij een lager winst dan de gestelde EUR 150.000. Mogelijk zal de winst in de toekomst verder verhogen en dat het dan wel loont om mijn eenmanszaak om te zetten naar een BV. Bedankt voor het opmerken van deze rekenfout! Ik zal later in de avond een nieuw poging wagen. Je antwoorden en nieuwsgierigheid zijn welkom. Graag zou ik de winst willen gebruiken voor het investeren in zaken. Het zou mooi zijn als ik in de toekomst een onroerend goed kan kopen en verhuren. Dus het kan wat mij betreft in de BV blijven totdat ik het nodig heb. Ik gebruik de salaris van mijn full-time baan voor privé uitgaven.
 2. Bedankt voor jullie reacties. @MrHTTP Ik las inderdaad op een aantal websites en op video's dat het interessant wordt bij EUR 150.000 winst, alleen mis ik de nodige argumentatie en berekeningen. Ik zal me verdiepen in de middeling. @StevenK Helaas begrijp ik je antwoord niet goed. Even een toelichting hoe ik het zie. Belasting over de verwachte EUR 13.000 winst onder een eenmanszaak: 13.000 minus 14% MKB-winstvrijstelling = EUR 11.180 belastbare winst uit onderneming 11.180 minus 51,75% 4e schijf = EUR 5.394,35 netto winst 13.000 minus EUR 5.394,35 netto winst = EUR 7.605,65 te betalen aan inkomstenbelasting Mis ik nog wat in deze berekening? Belasting over de verwachte EUR 13.000 winst onder een BV: 13.000 minus 19% vennootschapsbelasting = EUR 10.530 10.530 minus 25% dividendbelasting = EUR 7.897,50 Mis ik nog wat in deze berekening? Het is duidelijk dat het verschil van EUR 291,85 niet de moeite waard is een BV op te zetten als ik de winst onder een BV laat uitkeren via dividend. Is het mogelijk deze winst in de BV te laten en vanuit de BV het geld te gebruiken voor andere investeringen zoals aandelen (ver)kopen en/of vastgoed (ver)kopen en/of (ver)huren?
 3. Hallo, Sinds 2016 heb ik een eenmanszaak naast mijn full-time baan. De afgelopen 3 jaar heb ik de volgende fiscalewinstberekeningen bij mijn aangifte inkomstenbelasting opgegeven: Boekjaar 2016: EUR -6.300 (verlies) Boekjaar 2017: EUR -11.600 (verlies) Boekjaar 2018: EUR 4.200 (winst) De winst van EUR 4.200 is belast onder de 3e schijf van 40,85% bovenop de bestaande salaris. Mijn verwachte resultaat over 2019 is ongeveer EUR 13.000 winst. Daarnaast verwacht ik dit jaar met mijn bestaande salaris de 4e schijf in te gaan, dus zal de winst volledig in de 4e schijf van 51,75% belast worden. Omdat ik weinig uren maak met mijn onderneming, kan ik geen gebruik maken van de verschillende ondernemersaftrek. Mijn vraag: Is het fiscaal gezien de moeite waard om mijn eenmanszaak om te zetten naar een BV? Wegen de BV-kosten op tegen de fiscale besparing? Alvast bedankt voor jullie hulp.
 4. Hallo, Bedankt voor jullie reacties. Ik zal m'n best doen jullie vragen te beantwoorden: [*]Wat betreft Nederlands recht staat de volgende zinsnede: "Governing Law: This Agreement shall be governed by and under the laws of The Netherlands." - Is dit voldoende om deze zaak aan een Nederlands rechter voor te leggen? [*]Ik wil dat de deurwaarder via de wettelijke mogelijkheden de bedragen voor me incasseert. [*]De bedragen zijn 2 x € 974,40. Is het wat betreft kosten de moeite waard om zo'n traject in te gaan? En zijn er gerechtsdeurwaarders bekend die met internationaal samen werkt? Alvast bedankt voor jullie reactie.
 5. Hallo, Ik heb tweetal openstaande facturen van een bedrijf geregistreerd in Amerika, Californië. Na het beëindigen van onze overeenkomst, heeft de eigenaar via mail toegezegd de facturen te betalen voor een specifieke periode. Helaas reageert hij niet meer op mijn herinneringen en is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Het betreft een huurovereenkomst waarin staat dat de Nederlandse recht van toepassing is. En waarvan hij de nodige facturen van de voorgaande periode heeft betaald. Betekent het dat ik een Nederlands gerechtsdeurwaarder kan inschakelen om deze facturen te laten innen? Alvast bedankt voor uw antwoord.
 6. Hallo, Ik heb in april via joker.com een aantal domeinnamen besteld en hiervan een factuur ontvangen en betaald. Nu kom ik erachter dat ik deze kosten niet in de administratie heb gezet, dus nu wil dit corrigeren door het alsnog in de administratie te zetten. In de factuur staat dat de BTW naar mij is verlegd, hoewel deze bedrijf geregistreerd staat in Zwitserland (niet-EU). Zelf denk ik de kosten van € 28,11 (bedrag in factuur) + € 5,90 (21% NL BTW) in de administratie te zetten. Is dit een correcte aanpak? Wat betreft correctie doorgeven van omzetbelastingaangifte. Hoe dien ik dit het beste aan te pakken? Alvast bedankt voor jullie hulp.
 7. Hallo, Gisteren kreeg ik van de klant te horen dat hij een BTW-nummer heeft ontvangen. Dus nu zou ik de BTW zonder problemen naar de klant kunnen verleggen "VAT Reverse Charge". Een factuur van juli waarvan de omzetbelasting nog niet van is opgegeven, daarin staat "VAT Reverse Charge" zonder de BTW-nummer. Kan ik de factuur aanpassen door de BTW-nummer van de klant toe te voegen en deze aangepaste factuur naar de klant mailen? Alvast bedankt voor jullie antwoord.
 8. Ik verhuur IP-adressen. Ik neem aan dat dit onder digitale diensten valt.
 9. Excuses voor mijn trage reactie, ben momenteel nog op vakantie. Ik doe aan ICT-dienstverlening, dit betekent dus dat ik Engelse BTW dien toe te voegen. Klopt het dat het 20% (hoog tarief) is?
 10. Hallo, Naar aanleiding van een eerder topic van een mede-forum, besloten een eigen topic met mijn vraag te stellen. Ik heb een klant in Engeland met KvK-nummer zonder BTW-nummer. Ik verhuur niet tastbare ICT-diensten aan deze klant. Welke bedragen dien ik in de factuur te zetten? Daarmee bedoel ik bedrag excl./incl. BTW en welke BTW is van toepassing? En hoe dien ik deze bedrag bij het opgeven in de omzetbelasting te noteren? Alvast bedankt voor uw antwoord.
 11. abdelouahed

  BTW-vraag

  Ik heb even de toelichting OB 2016 even doorgenomen en lees het volgende bij 1e: "Vul hier de omzet in van goederen en diensten in die u in Nederland levert tegen het 0%-tarief of die niet bij u belast zijn. Dit zijn bijvoorbeeld: – leveringen van goederen en diensten in Nederland die vallen onder het 0%-tarief (zie tabel II) – leveringen van goederen en diensten waarbij de btw verlegd is naar een andere ondernemer" Wat mij betreft valt het onder de tweede voorbeeld, en daar staat geen ondernemer in Nederland.
 12. abdelouahed

  BTW-vraag

  Ik heb recentelijk soortgelijke ervaring gehad: Een onderneming met KvK-nummer zonder BTW-nummer in Engeland. Rekening is bijvoorbeeld € 100,- excl. BTW. Ik heb de Belastingdienst hierover gebeld en ze kwamen met het volgende antwoord: Dus heb ik € 100,- + reverse charge VAT in de factuur opgegeven. Voor de zekerheid heb ik de KvK nummer van de klant in de factuur gezet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept