Jump to content

Zoekende10

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik heb bij de gemeente aangeklopt voor schuldhulpverlening. Die gaven mij aan dat eerst de belastingaangifte gedaan moest zijn van 2016. Omdat de vorige boekhouder vrij laat aangaf dat hij de aangifte niet wilde doen, moest er toen nog gezocht worden naar een boekhouder die deze opdracht wilde aangaan. De gemeente heeft mij verwezen naar boekhouders waar zij vaker mensen heen verwijzen. Deze heeft de opdracht aangenomen maar heeft zeker voor vertraging gezorgd dat er onderling ruzie is en de administratie niet op orde is. Inmiddels daar ook een boete voor ontvangen van de Belastingdienst. Omdat het hele bedrag bij mij wordt verhaald, vroeg ik mij af of het juridisch mogelijk is dat de andere vennoot zijn aansprakelijkheid heeft afgekocht en de schuldeiser de gehele schuld bij mij verhaald?
 2. Bijna een jaar verder en uitgeschreven bij de KvK, de gemeente geeft aan pas een aanvraag voor schuldhulpverlening in behandeling te kunnen nemen als de Belastingaangifte van 2016 en 2017 zijn gedaan. Met moeite via de gemeente een boekhouder gevonden die de job wilde doen, een gesprek met de andere vennoot gehad en alle aanwezige administratie bij elkaar gevoegd. Hopelijk wordt deze week de aangifte van 2016 afgerond. Er is al loonbeslag gelegd door de grootste schuldeiser (€140.000) en nu blijkt dat er nog een schuldeiser loonbeslag(€10.000) heeft gelegd bij mij. Nu vraag ik me af of het zo kan zijn dat de andere vennoot de schuld heeft afgekocht en alsnog de hele schuld bij mij wordt verhaald?
 3. Dank je wel voor je reactie Steven!
 4. Ik ben al bij de gemeente geweest en die gaf aan dat ik pas schuldhulp kon aanvragen als het boekjaar 2016 is afgesloten en alles bij de belasting rond is. De boekhouder is daar nog mee bezig. Dus wat kan ik het beste doen? Zelf faillissement aanvragen of dat verzoek afwachten?
 5. Inmiddels is er beslag gelegd door de verhuurder in verband met de huurachterstand. Dus het leeghalen van het pand was geen probleem. Ik ontvang nog steeds diverse brieven/mails van deurwaarders en stop het eigenlijk snel weer weg. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Vandaag een aankondiging faillissementsverzoek op de mat. Is het het beste om dit af te wachten en te vragen of het omgezet kan worden naar Wsnp? Ik ben ook bij gemeente geweest maar die gaven aan dat eerst alle belastingaangiften gedaan moeten zijn en de VOF financieel afgesloten zijn. Iemand advies?
 6. Bedankt voor jullie reacties iedereen! Mediator is achteraf gezien niet het juiste woord. Ik ben op zoek naar een bedrijf die het pand leeg kan halen en kan zorgen voor verkoop. Bestaat dat?
 7. Inmiddels weer een paar maanden verder en via de rechter is de huurovereenkomst ontbonden. De zaak moet voor 29 maart leeg zijn. Aangezien ik geen contact met de andere vennoot wil, wordt dit lastig. Zijn er bedrijven die dit kunnen doen als mediator en kunnen zorgen voor eindbalans van de VOF?
 8. Helaas is bemiddelen totaal mislukt en staan we scherper tegenover elkaar dan ooit. Ik heb totaal geen controle op wat er allemaal gebeurd en wil de vennoot een mail sturen waarin ik hem tot 31 december de tijd geef om met de verzekering te regelen of anders akkoord te gaan met het eerder gedane voorstel. Of in overleg te verkopen als er geinteresseerden zijn. Ik kan het emotioneel niet meer opbrengen en neem alle schulden voor lief maar zal dan 31 december uittreden. Als iemand een goed persoon weet die tegen niet al te hoge kosten kan helpen een einde te maken aan een vof en de vereffening hoor ik het graag. Nu wil ik zeker weten dat de andere vennoot na 31 december, als er dus geen vof meer is, niet nog goodwill kan verkopen ofzo. Kan dit uberhaupt?
 9. Begrijp ik het trouwens goed dat ook bij faillissement de uitkering van de verzekering kan vervallen of verminderen?
 10. Ook jij bedankt voor je reactie Ron! Het is goed dat je aangeeft dat de kans aanwezig is dat de uitkering aan de VOF minder of nihil is bij uittreden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. ik ga op zoek naar een adviseur.
 11. Bedankt voor de snelle reactie Norbert. Je advies is duidelijk, niet uittreden en op zoek naar een mediator om te kijken of we daar wat mee bereiken. Uit je reactie haal ik dat ik, ook als ik uittreed, wel recht heb op de uitkering. Dat ik geen invloed kan uitoefenen is heel jammer maar ik heb ook geen invloed gehad op de keuze om niet akkoord te gaan met het voorstel dat er is gedaan. Alleen het moment van uitkering is natuurlijk wel van belang. Er is trouwens wel al een voorschot uitgekeerd maar dat werd meteen door het minsaldo opgeslokt.
 12. Lang verhaal maar ik zal proberen het tot de essentiële punten te beperken. Sinds 1,5 jaar ben 1 van de 2 vennoten van een horeca gelegenheid. Na verlies, een brand en ruzie onderling ben ik helemaal op en wil er asap uit. Nu is het zo dat de afhandeling van de verzekering nog loopt en ik bang ben dat als ik er nu uitstap, daar geen recht meer op heb. Is het zo dat als ik nu uittreed, recht heb op de uitkering van de verzekering? Dus dat de eindafrekening wordt berekend met die uitkering erbij? De afhandeling verwacht ik binnen een paar maanden. De verzekering heeft al een voorstel gedaan maar de andere vennoot heeft besloten er meer uit te proberen te halen. Tot die tijd lopen er veel schuldeisers te trekken. Ook loopt er nog een huurcontract tot 2020. Wat is verstandig te doen want ik weet niet meer waar ik het moet zoeken? Ik heb geprobeerd via gratis juridisch advies informatie in te winnen maar die geven beide geen duidelijkheid. Graag advies en als daar meer informatie voor nodig is, kan ik dat natuurlijk mailen. Help!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept