Jump to content

Severt

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik weet dat deze vraag al meerdere malen gesteld is maar na wat topics gelezen te hebben blijft het nog steeds gissen. Ik hoop dan ook met dit topic een helder antwoord te krijgen... Ik heb een webshop waarmee ik goederen verkoop aan veelal Amerikaanse consumenten Dit zijn producten die ik via AliExpress (China) inkoop en dus direct bij de consument in Amerika laat afleveren. (De producten komen de EU dus niet binnen) Nu blijft voor velen, en ook voor mij nog steeds de vraag: "Moet ik BTW afdragen? En zo ja, hoeveel? Hoe, en aan wie precies?" Als je 't niet zeker weet antwoord dan aub niet want dat maakt 't enkel onduidelijker. Dank alvast voor de genomen moeite om te helpen!
 2. Op dit moment is mijn FB advertising account ook gekoppeld aan PayPal. Ik probeer alle betalingen op die manier te verwerken omdat ik daarnaast dus ook credit card betalingen accepteer via Stripe. Die zijn goedkoper met het afhandelen maar hebben wel als nadeel dat ze je betalingen met 7 dagen uitstellen. Dus ontvangen betalingen op donderdag 11 augustus komen op mijn bank op 18 augustus. Dat kan voor de cashflow wel een probleem zijn wanneer ik goederen moet betalen... Maar op dit moment red zich dat prima.
 3. Naar mijn weten zijn enkel de verwerkingskosten per transactie onderhandelbaar bij PayPal. En ik zit reeds op het laagste tarief. Ik heb nog nooit (ook via telefonisch contact niet) opgemerkt dat de USD->EUR conversie goedkoper kan dan de huidige 2.5% die ze vragen. En die 2.5% wil ik er dus tussen heen halen voor de goederen die ik aan China moet betalen door een USD rekening aan te maken. En daarnaast kies ik ook liever zelf het moment van conversie, maar dan wel op m'n eigen USD rekening en niet bij PayPal.
 4. Op dit moment dus met een bankoverschrijving omdat ik 3.5% via PayPal teveel vind.
 5. Het kost mij sowieso 3.5% om een PayPal betaling naar China te doen. Als ik een bankoverschrijving van EUR naar USD doe zetten ze die in China gratis om naar hun eigen valuta (aldus die Chinees) , maar waarschijnlijk wel met koersverlies... Maar dat is dan weer niet mijn probleem als ik niet voor "our betaling" kies.
 6. Ik accepteer naast PayPal ook credit cards met Stripe. Maar helaas kan Stripe ook geen wire doen naar m'n USD bank in Nederland. Dus zowel PayPal als Stripe kunnen enkel naar een echte Amerikaanse bank USD overmaken.
 7. Ongetwijfeld, maar daar zijn de meningen als ik zo rond lees nog over verdeeld. Bij de één moet je daadwerkelijk een bank binnenstappen, bij de ander kan het op afstand. Maar als je pech hebt en ze blokkeren ooit je account om wat voor reden ook dan zal je er alsnog naar toe moeten... Al schat ik die kans niet zo groot in. Wellicht dat iemand suggesties heeft voor een bank ?
 8. Klopt, maar PayPal vraagt 3.5% als er geld van USD naar China moet. En dan is 't ook nog eens niet zo makkelijk om in China een PayPal account te krijgen (als ik die Chinezen moet geloven) ::)
 9. Volgens die mevrouw van de Rabobank was 't echt een set-up fee. Helemaal begrijpen doe ik dat ook niet dus zal nog eens contact opnemen. Wat betreft de fees. Ik word betaald op m'n PayPal rekening met USD en moet mijn producten ook betalen in China met USD. Op dit moment word het geld dus van PayPal omgezet naar EUR. En vervolgens moet ik van EUR weer naar USD. Met deze USD rekening probeer ik dat dus te voorkomen.
 10. Klopt inderdaad. Maar die beste mevrouw die ik vanmorgen sprak zei dat de starterskosten daarvan al €1500 zouden zijn...
 11. Uiteraard gedaan, anders wist ik ook niet dat PayPal dat niet toestaat hé :) De enige manier om USD te ontvangen van PayPal is om een native USD rekening te hebben in de US. Maar bij welke bank ik dit 't beste kan doen is mij nog niet duidelijk. En de veiligheid ervan ook niet. Als ik ooit problemen krijg met die rekening moet 't niet zo zijn dat ik naar de US moet om mij te legitimeren...
 12. Op dit moment heb ik een webshop waar ik goedereren dropship vanuit China naar de US. Klanten betalen met PayPal in USD uiteraard en voorheen liet ik alle betalingen vanuit PayPal omzetten naar EUR naar mijn bankrekening. Zij nemen hier een fijne 2.5% fee voor wat aanzienlijk oploopt als je shop goed begint te draaien. Nu heb ik vernomen dat ik bij de Rabobank een USD rekening kan openen. Op die manier kan ik mijn USD geld naar de Rabobank USD rekening overmaken en van daaruit bijvoorbeeld de betaling naar China regelen. Zo gezegd zo gedaan, echter PayPal staat mij niet toe deze USD rekening toe te voegen. Zij geven aan dat je een Amerikaanse USD rekening moet hebben. Iemand dit eerder bij de hakken gehad?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept