loading
Ga naar inhoud

Milne

Newbee
  • Aantal berichten

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Karma

0

Recente activiteiten

  1. Tenzij het een fusie betreft waarin jullie samengaan en één merknaam gaan voeren, zie ik de meerwaarde van twee logo's naast elkaar niet zo. Klanten kiezen voor jullie of de overnemende partij, niet perse voor beide bedrijven. Wat wel vaak voorkomt, is het gangbare logo met eronder “is een bedrijf van X” (in tekst, zonder logo). Bv op http://www.prnewswire.com/. Dat verheldert ook de moeder/dochterrelatie.
  2. In een toestand verkeren opgehouden te betalen is genoeg voor aanvragen faillissement. Er zijn drie personeelsleden die straks geen salaris uitbetaald kunnen krijgen. Heel goed dat TS zich er in dit stadia al mee bezighoudt. Schakel direct een insolventieadvocaat in voor deskundige begeleiding. Dit kost geld, maar levert je veel meer op dan zelf verder knutselen.
  3. Het verkopen van producten die iedereen kan/mag verkopen via een webshop is inderdaad een race naar de bodem, waarbij vooral volume het succes bepaalt. Het leveren van eenzelfde uitmuntende service (zelfde dag verstuurd, gratis verzendkosten, altijd bereikbaar) is voor kleine webshops / starters niet te betalen. Het zijn juist leveranciers van deze services die met hogere prijzen wegkomen. En zelfs dan levert het niet perse hoge winsten op. (over 2015: bol.com een verlies, Coolblue € 3,1 miljoen etc) Maar weinig webshops die een rendement op eigen vermogen halen boven de kosten van het eigen vermogen en dus waarde creëren voor de aandeelhouders.
  4. Inhuren via een uitzendbureau is wat duurder dan direct zelf een dienstverband aanbieden. Reken op een omrekenfactor bij regulier personeel van 2. Als je bruto 10 euro aan de uitzendkracht biedt, dan factureert het uitzendbureau 20 euro excl. Hier zitten dan alle lasten bij (incl werving). Ook salarisverwerking wordt voor je geregeld. Je ontvangt enkel een factuur voor gewerkte uren. Je kan overeenkomen dat je inhuurt met uitzendbeding zodat je direct de inhuur kan verminderen zodra er minder werk is. Zelf direct een dienstverband aanbieden is dus goedkoper. Het is wel de vraag of je mensen vindt die een 0-urencontract willen aangaan. Bij meer uren loop je risico met ziekmeldingen, niet kunnen verminderen van uren e.d. Ook moet je de salarisverwerking / pensioenen e.d. zelf regelen. Succes!
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké