Jump to content

geertims

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • First name
  Geert
 • Last name
  Veldhuis

Company info

 • Location
  Culemborg
 1. Bedankt een ieder voor de reacties. We laten het bezinken. Met name om een auto te lenen / ruilen van familie of vrienden vinden we nogal een ding. Kun je dat zomaar vragen. En we rijden nu een Volvo V60 hybride. Dat is toch wel een hele fijne vakantieauto.
 2. Ah dat van die bijtelling is me ontgaan. Wel logisch. Leasen wil ik eigenlijk niet, was van plan de auto zelf te kopen. Dan wordt de vakantie wel een duur geintje.
 3. Ik overweeg de zakelijke aanschaf van een elektrische auto. Aangezien wij jaarlijks met een vouwwagen op vakantie gaan heb ik voor de vakantieperiode gedurende een week of 3 een auto met trekhaak nodig. Deze zal ik dan gaan huren. Zijn deze kosten als zakelijk weg te boeken? Alvast bedankt voor uw reacties.
 4. Hallo, Ik bezit een Volvo V60 die in juli uit de nul % bijtelling gaat. Vanaf 1 augustus wordt de bijtelling dan 25% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van rond de 70.000 euro. Ik heb een eenmanszaak en weet dat de bijtelling niet hoger kan zijn dan de daadwerkelijke autokosten. Ik twijfel over verkoop van de auto of nog een jaar (of meerdere) doorrijden. Bij doorrijden beurt in juni en verzekering dan ook betalen. Dus zakelijk afschrijven. Kan dat problemen opleveren? Verder dan vanaf augustus bijtelling. Auto is al vrijwel afgeschreven. Klopt mijn denkwijze dat de bijtelling in ieder geval voor het jaar 2018 minimaal zal zijn? Ik hoor graag wat ideeën en opmerkingen van deskundigen hier. Alvast bedankt voor het meedenken.
 5. dus in mijn voorbeeld ib over 10.000. Stel autokosten 7500 ib hierover. Dan ben ik er wel een beetje uit denk ik
 6. hoop dat jullie mij niet vervelend vinden omdat ik maar doorvraag. Is het dan zo? Bruto Resultaat eenmanszaak 75000. Autokosten 10.000 Netto resultaat bij 50% ib 70.000 bijtelling 10.000 netto dus 5000 In totaal zijn de netto autokosten dus 10.000
 7. Zijn die autokosten van stel 10.000 dan wel aftrekbare kosten? Ben bang dat ik het nog niet helemaal snap.
 8. Zie ik het zo goed? Autokosten stel 10.000 Bijtelling 22% van cataloguswaarde 72.000 is 15840. Geen aftrekbare autokosten en bijtelling is 10.000 euro
 9. Bedankt voor jullie reacties! Het is zo'n fijne auto en vind het zonde deze weg te moeten doen. Met name de opmerking over dat de bijtelling nooit meer kan bedragen dan de werkelijke autokosten biedt misschien wel kansen. Stel mijn autokosten bedragen in een jaar 5000 euro dan is de bijtelling dus die 5000 euro. Die autokosten zijn aftrekbaar uiteraard en dan valt de bijtelling dus heel erg mee. Zie ik dit goed?
 10. Hallo, Ik heb een eenmanszaak en ben in het bezit van een Volvo V60 hybrid plug in. Deze auto heb ik zakelijk aangemerkt. Ergens volgend jaar bereikt de auto de leeftijd dat de bijtelling van nu nul procent gaat naar het nieuwe percentage van 22%. Ik weet dat je bij een eenmanszaak vast zit aan de keuze die je gemaakt hebt, zakelijk of privé. In mijn geval dus zakelijk. De auto wordt met de bijtelling van 22% te duur voor mij. Is er geen enkele legale methode te bedenken dat ik de auto toch privé kan gaan rijden? Verkopen aan een vriend conform marktwaarde en dan terugkopen. Of zit ik echt vast aan andere auto kopen en deze inruilen. Ik heb al gezocht op dit onderwerp maar kom er niet uit. Alvast bedankt voor jullie hulp.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept