Jump to content

tysybv

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Zo krijg je de indruk dat ze maar wat verzinnen op het moment dat ze het niet meer zo goed begrijpen...
 2. En met een bank die op basis van dit soort niets zeggende informatie een oordeel velt en daarop beslissingen neemt wil je nog zaken doen? De bank kent de reden van het contact met het incasso bureau niet, maar behoort wel te weten dat een incasso bureau niets meer dan een woef-teckel is die al dan niet te recht geld probeert te incasseren. In aanraking geweest zijn met een incassobureau kun je dan ook opvatten als goed ondernemerschap! Een ondernemer die zich niet laat intimideren en zomaar rekeningen betaald die onterecht zijn. Ben het met je eens hoor! Ik heb nog even contact gezocht met KNAB, als ik antwoord wil dan moet ik naar Hoofddorp, maar de afwijzing blijft een feit. Het ultieme "WTF" gevoel waar je niks mee kan...apart ;-) Quote: Beste ******, Bij de identificatie ben je getoetst op de betrouwbaarheid van de opgegeven identificatiekenmerken. Er zijn aanvullende documenten opgevraagd omdat de score van deze toetsing laag is. Helaas kunnen wij geen extra informatie verstrekken omtrent de reden van afwijzing via de e-mail. De score van de betrouwbaarheid van de identificatiekenmerken is, ondanks het aanleveren van de aanvullende documenten, niet voldoende om aan de acceptatievoorwaarden te voldoen. Indien je vragen hebt over de verwerking of registratie van je persoonsgegevens bij Experian, kun je contact met 0900-EXPERIAN (0900 - 397 374 26 45 cp/m). Indien je vragen hebt waarom je niet aan de acceptatievoorwaarden van Knab voldoet, kun je een afspraak maken voor een persoonlijke toelichting bij ons op kantoor in Hoofddorp. Dit houdt echter niet in dat je rekening aanvraag wordt geaccepteerd, deze blijft afgewezen. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Fijne dag!
 3. En dan vraag je een rekening aan voor je BV met via de BUNQ app, en dan is een half uur later alles geverifieerd en geregeld, inclusief de storting van mijn startkapitaal. Zelfs in dat half uur nog persoonlijk contact gehad met 1 van de medewerkers. Kunnen de "old school" banken nog wat van leren... Thanks all voor de goede adviezen en reacties!
 4. Die heb ik gisteren ingediend, en heb vandaag even status nagevraagd via een Twitter bericht. Het was allemaal nog in behandeling, en ze verwachten na het weekend iemand van AMP te kunnen sturen voor verificatie en contract. Ik wacht het dus gewoon maar even af, geen nieuws is goed nieuws.
 5. Ik heb inmiddels wat helderheid gekregen. Ik heb vandaag het dossier van Experian ontvangen. Daar stond in dat ik in 2011 en in 2015 in aanraking ben geweest met een incassobureau. Dat kan kloppen met de periodes dat het me even tegen heeft gezeten, en wat ik verder netjes heb betaald. Verder stond er niets raars in, ook niet over de WSNP van mijn ex. Heb KNAB aangeschreven met de vraag om toelichting/opheldering.
 6. Diverse: o.a. witwassen en terrorismefinanciering. Dat is een verplichting uit internationale (VN) besluiten. Een BV is niet "transparant" over wie de uiteindelijke belanghebbenden zijn: daarom is de bank verplicht om onderzoek te doen naar de uiteindelijke belanghebbende (UBO) Daarnaast is een BV tegenwoordig zo makkelijk opgericht, dat een BV-tje mét bankrekening ook ideaal is voor hit&run-oplichters via dubieuze webshops of ponzis. Ook daarom moet of wil de bank weten met wie ze eigenlijk zaken doen. Helder, thanks voor de toelichting.
 7. Ja dat weet ik, maar controleert de notaris niet meer of er 120 Euro op de bankrekening staat? Nee dat controleren ze niet, ze zeggen alleen dat je het moet storten (wat ik ook netjes zal doen zodra ik iets heb om op te storten ;-) )
 8. Voor mijn beeld: Welke risico's wil een bank indekken, als iemand vraagt om een zakelijke rekening met basisfunctionaliteit?
 9. Dank voor de tip, ik heb zojuist een aanvraag gedaan bij ABNAMRO.
 10. Nee dat startkapitaal is niet meer nodig. Een BV richt je binnen 24 uur op tegen minimale kosten, en minimale inleg (in mijn geval 120 aandelen van 1 euro dus 120 euro startkapitaal)
 11. Hoi, Ik heb onlangs een nieuwe BV opgericht, en heb daar nu een bankrekening voor nodig. Alleen een betaalrekening met internetbankieren en een pinpas. Ik heb hiervoor bij KNAB een rekening aangevraagd. Net op het moment dat alles geregeld leek te zijn (zelfs de kaartlezer lag op de mat), ontving ik een mail:Helaas kunnen wij je aanvraag niet accepteren, omdat je niet aan de acceptatievoorwaarden van Knab voldoet. Je rekeningaanvraag is daarom geannuleerd. Groot vraagteken, dus maar even gebeld. Schijnbaar hebben ze bij Experian een creditscore opgevraagd, en die was naar hun mening te laag. Ik heb ondertussen bij Experian om inzage gevraagd, maar dat kan nog wel even duren. Ik heb wel een financieel slechtere historie, maar bijvoorbeeld geen negatieve BKR registratie. Wat wel is, is dat mijn ex (die hier nu niet meer woont) ondertussen in de WSNP zit. Desalniettemin, bij KNAB kan ik dus geen rekening openen voor mijn BV. Op naar de ING. Op kantoor de aanvraag gedaan, ik dacht dat het zo geregeld zou zijn, ik ben immers al enige tijd prive ING klant. Krijg ik de dag erna een mega vragenlijst in mijn mail (12 pagina's), er wordt me de hemd van het lijf gevraagd. Begrijp er niks van. Ik wil alleen een betaalrekening, ik wil helemaal geen (zakelijk) krediet of creditcard aanvragen. Hoop werk om dit allemaal in te vullen, met het risico dat het werk voor niets is als ik 2 weken daarna een afwijzing krijg. Ik heb aan het einde van de maand (ik ben al aan het werk via deze BV) wil ik wel graag mijn klant een factuur sturen, en ik heb daar echt wel een rekeningnummer voor nodig. Iemand suggesties? [verandering: titel]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept