Jump to content

Factotum

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Factotum

 1. Je kunt bij genoemde site ook geld lenen als particulier. Een KvK inschrijving is dus niet nodig. Genoemde site gaat volgens de voorwaarden overigens sowieso uit van hoofdelijke aansprakelijkheid, ook bij een onderneming. Het alleen oprichten van de BV kost nu ook weer niet zoveel tijd hoor. Overigens vallen startende ondernemingen zonder geld wel in de allerhoogste risicoklasse van genoemde site, dus het is maar de vraag of je daar voldoende geld kunt lenen. Bedankt voor je input, Ron. Ik weet inderdaad dat het ook voor particulieren mogelijk is. Maar is dit ook het geval als het starten van een onderneming het doel is? Hierover kan ik op de website geen duidelijkheid vinden. Verder ben ik van mening dat mijn ondernemingsplan overtuigend genoeg is om het bedrag bij mekaar te krijgen. Het oprichten van een BV op papier kost inderdaad niet heel veel tijd. Echter vind ik het wel zonde als dit weggegooide tijd (+geld) is omdat ik de financiering niet rond krijg. Wellicht is dit een risico dat ik moet nemen. Ik heb er zelf het volste vertrouwen in, maar zonder financiering komt het niet van de grond.
 2. Bedankt voor je reactie. Wat mij tegenhoud is het volgende; Wanneer ik de BV opricht en een goede start wil maken heb ik niet meer voldoende tijd om in mijn eenmanszaak te steken en zodoende geen geld om mijn leven in de opstarttijd te bekostigen daar ik mezelf in die periode geen salaris kan uitkeren of genoeg winst kan draaien met de eenmanszaak. Een reserve die groot genoeg is om die periode te overbruggen heb ik simpelweg niet. En er zitten (helaas) maar 24 uur in een dag.
 3. De titel is wellicht niet helemaal juist, maar mijn uitdaging is als volgt; Voor mijn nog te starten onderneming heb ik behoefte aan een startkapitaal. Ik ben reeds ingeschreven bij de Kamer van koophandel met mijn eenmanszaak. Echter, de nieuwe onderneming wordt een BV. Deze is nog niet ingeschreven bij de KvK. Mijn beoogde financieringsvorm is crowdfunding. Nu heb ik gezocht op o.a. Geldvoorelkaar.nl en daarbij stuitte ik steeds tegen het probleem dat ik een recent uittreksel moet aanleveren. Aangezien de onderneming nog niet is ingeschreven, heb daarvan ook geen uittreksel. Hebben jullie tips? Vast bedankt. :)
 4. De reacties dusver hebben me aan het denken gezet. Inmiddels heb ik ook de tijd gevonden om me wat beter in te lezen wat betreft crowdfunding. Enig probleem dat ik daarbij ondervind is de KVK inschrijving welke geëist word.. Plan is om mijn onderneming in de schrijven als BV. Momenteel kan ik niet (snel) bij het beetje eigen vermogen dat ik heb.. Wel denk ik dat mijn onderneming en ik als persoon passen bij het verhaal van crowdfunding. Via het forum heb ik ook een testje gevonden welke dit bevestigd. Vanaf maandag a.s. heb ik 2 á 3 maanden, 2 volle dagen in de week tijd om me verder in te zetten voor financiering.
 5. Nee, ondernemersrisico kun je niet verzekeren. (inkomensverlies als gevolg van die gebroken arm uiteraard wel, maar ik neem aan dat je daar niet op doelde) Ik doelde inderdaad op inkomensverlies. Maar ik begrijp ook dat een bank dit niet ziet als de zekerheid die zij wensen.
 6. Het hele crowdfunding verhaal trekt mij niet. Ik associeer dat steeds met milieu verbeterende, innovatieve ondernemingen en verwacht niet dat (particuliere) investeerders warm lopen voor het idee als het mijne. Deze mening is misschien slecht onderbouwd omdat ik me hier (te) weinig in heb verdiept.. In mijn omgeving hoor ik hierover echter meerdere positieve verhalen. Stukje huiswerk dus. Mocht er iemand zijn die, het liefst uit eigen ervaring, de voor en tegens heel kort kan samenvatten zodat ik me op die punten vast verder kan inlezen, zie ik dat heel graag. Bedankt voor de reacties dusver.
 7. Ondernemers in de buurt waarmee ik gesproken heb zijn enthousiast over mijn plan. Zou het stukje zekerheid wel niet gedekt kunnen worden met een goede verzekering, of zelfs een persoon die garant staat? (hoewel dit mijn laatste optie is)
 8. Dit zijn de kosten om een goede start te maken. Aanschaf materiaal, huur etc. etc. Luxe is iets voor later in mijn ogen. Ik moet (bijna) vanaf 0 beginnen. Daarnaast schaf ik liever direct materiaal van goede kwaliteit aan met oog op de toekomst en het risico op ongevallen.
 9. Daar heb je een goed punt. Een bevriend APK meester maar eens warm maken voor dit idee.. Bedankt
 10. Ik ben uiteraard bekend met banken en andere verstrekkers (Qredits) welke bij de meeste mensen wel bekend zijn. Ik vraag dan ook niet per se om namen te noemen, maar meer naar opties om het benodigde bedrag te vergaren. Vanwege mijn relatief jonge leeftijd en geringe ervaring ben ik benieuwd naar jullie ervaringen en/of tips voordat ik actief ga benaderen.
 11. Zoals een enkeling al heeft gelezen, heb ik concrete plannen om een onderneming op te zetten. De plannen zijn hier te lezen. Ik heb een goed ondernemingsplan en een bijbehorend financieel plan. Ik hoop dat dit voldoende is om het benodigde startkapitaal van c.a. 50.000 euro te kunnen lenen. (uiteraard is er aan motivatie vanuit mijn kant ook geen gebrek!) Mijn financiële situatie ziet er op dit moment niet aantrekkelijk uit voor een verstrekker; 23 jaar, relatief laag inkomen en geen (nauwelijks) eigen vermogen. Nu mijn vraag; wat lijkt jullie de beste optie? Aankloppen bij een bank of financieringsmaatschappij? Of hebben jullie andere suggesties welke in mijn voordeel kunnen werken? Als laatste optie kan ik een bekende vragen om garant te staan. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een externe partij.
 12. Wat bedoel je hier precies mee? Dat ik deze service ga aanbieden? Onafhankelijke keuringsstations zijn er ruim voldoende. Echter dien je de (vaak kleine) reparaties die daar naar boven komen zelf uit te (laten) voeren. Vandaar dat ik wil adverteren bij lokale keuringsstations zodat de klanten daar, ook mij weten te vinden. Maar de meeste onafhankelijke specialisten mag je hooguit buiten op straat een lampje vervangen, maar voor remschoenen oid mag je een "oplossing" zoeken. Mensen huren een brug bij je voor reparatie voor stel een uur en kunnen daarbij een keuring laten doen. Vind die beste apk meester niks, dan hebben ze een APK en slechts een uur huur betaald. Vind die apk meester wel iets, dan kunnen ze het gelijk repareren. Probleem dat ik hierbij ondervind is wie de APK-keuring gaat verrichten. Hier voor is een lange opleiding nodig. Een freelance APK-meester inhuren lijkt mij niet efficiënt..
 13. Onderschat dit echt niet.. wat als je net alle wielen eraf hebt? of een as onder de auto vandaan hebt gehaald? Als je 1 brug gaat verdelen tussen je eigen werk en verhuur dan kan het voorkomen dat je nee moet zeggen tegen een verhuurklant omdat jij met een grote klus bezig bent. Of dat je nee moet zeggen tegen een restauratieklant omdat er nog iemand op je brug staat. Denk ook aan opslag van chemische stoffen, afvoer van accu's, olie etc. Volgens mij zijn er maar weinig APK boeren die verstand van/feeling met klassiekers hebben. Ik breng persoonlijk mijn Amerikaan ook niet zomaar naar de kwikfit o.i.d. heel veel succes! - Alle wielen er af is minder dan 5 minuten werk. Een as demonteren lijkt me geen strak plan als de volgende klant diezelfde avond gereserveerd heeft. Met een strakke planning kun je volgens mij een heel eind komen. Wel begrijp ik je punt. ''last-minute klanten'' zou ik bijvoorbeeld regelmatig teleur moeten stellen. Wellicht een 2e brug in overweging nemen zodat ik daarin iets meer spelingsruimte heb.. - Olie etc. dient inderdaad in een brandveilige kast boven een lekbak te staan. Hier ben ik uit ervaring mee bekend. - Dit heb ik in overweging genomen. Probleem hierbij is dat een (lange) opleiding vereist is. Optie die overblijft is een freelance APK-keurmeester inhuren, maar ik ben bang dat dit niet efficiënt is. Bedankt voor je nuttige tips!
 14. Da's inderdaad een goed idee. Bedankt voor je tip! Dit is geen probleem. Een brug op of afrijden is 1-2 minuten werk. Dit doe ik nu ook dagelijks en ondervind er geen hinder van. Hier ben ik mee bekend. Inderdaad een vloeistofdichte vloer. Afzuiginstallatie is niet verplicht. Wel een (koolstof)filter welke op de uitlaat aangesloten dient te worden wanneer de motor draait. Wat bedoel je hier precies mee? Dat ik deze service ga aanbieden? Onafhankelijke keuringsstations zijn er ruim voldoende. Echter dien je de (vaak kleine) reparaties die daar naar boven komen zelf uit te (laten) voeren. Vandaar dat ik wil adverteren bij lokale keuringsstations zodat de klanten daar, ook mij weten te vinden.
 15. Norbert, bedankt voor je tips. De getekende verklaring is inderdaad iets waaraan ik zelf ook had gedacht. Ik werk zelf erg secuur en ga dit uiteraard ook meenemen in de onderneming. Zo ook het controleren en onderhouden van gereedschappen/machines. Bedankt
 16. Hallo, Omdat dit mijn eerste bericht op Higherlevel is zal ik mij kort voorstellen. Mijn naam is Thom, 23 jaar. Ruim 10 jaar ben ik bezig (werkzaam) met alles alles wat een verbrandingsmotor heeft. Momenteel bezit ik een eenmanszaak waarin ik werk aan o.a. 2 en 4-wielers. Mijn plan bestaat uit twee aspecten, welke ik voor de leesbaarheid apart zal omschrijven. Doe het zelf garage; Vanuit mijn passie voor (klassieke) auto’s heb ik al lang de ambitie om deze professioneel te gaan verhandelen. Reparatie en herstelwerkzaamheden kan ik daar aan zelf uitvoeren wanneer dit nodig is. Vooral bij het laatste, het werken aan auto’s, ondervond ik vaak het probleem van ruimtegebrek. Omdat Nederland steeds ‘voller’ raakt is een ruimte om deze hobby, het werken aan auto’s, uit te oefenen vaak schaars. Een doe-het-zelf garage biedt hierin uitkomst. Een hefburg, gereedschap, lasapparaat etc. zijn te huur per uur waardoor men niet doorlopend een werkplaats hoeft te huren voor de enkele uren per week die zij aan hun hobby besteden. Daarnaast kan een handig iemand kleine reparaties aan hun dagelijks vervoersmiddel zelf uitvoeren en hiermee dure garagekosten besparen. Daarnaast wil ik de mogelijkheid (al dan niet verplichting) bieden om de benodigde onderdelen via mijn zaak te laten inkopen. In dat geval wordt de zaak groot afnemer en krijgt korting, welke deels gereflecteerd wordt naar de klant, en deels gunstig is voor de doe het zelf garage. Een win win situatie. Ook kan men gebruik maken van de mogelijkheid om speciaal gereedschap te huren dat je vaak maar één keer nodig hebt, en niet de moeite waard is om als particulier aan te schaffen. Gezien mijn woonplaats, onder Eindhoven tegen de Belgische grens, hoop ik ook onze zuiderburen aan te trekken. Op de bijgevoegde afbeelding zijn bestaande DHZ garages te zien. Eindhoven en Geldrop zijn relatief dichtbij. Echter is een groot gebied ten oosten, zuiden én westen niet voorzien van een DHZ garage op een acceptabele afstand. (Om 's avonds een paar uur te klussen wil je liever niet 1,5 uur zuur verdiende vrije tijd verliezen). Acquisitie moet gaan via o.a. sociale media, internet (marktplaats) en onafhankelijke APK keuringsstations. Ik heb part-time grafisch ontwerp gedaan. Aantrekkelijk logo, (sociale)huisstijl en website neem ik dan uiteraard ook voor eigen hand. Klassieker in-verkoop / restauratie; Om de ruimte, mijn kwaliteiten én passie optimaal te benutten wil ik hiernaast gaan bezighouden met het in en verkopen (eventueel deelrestauraties) van oldtimers. De ‘’lege gaten’’ in de verhuurkalender kunnen daardoor mooi worden opgevuld door eigen werkzaamheden. Oldtimers zijn waardevaste beleggingen en de in en verkoop van deze voertuigen floreert. Pluspunt is dat ik elke reparatie (technisch en optisch) zelf kan verrichten. Door de ruimte op 2 manieren te benutten wil ik mijn zakelijke risico's spreiden en mijn eigen passie voorzetten. Met mijn uitgebreide en goed onderbouwde ondernemingsplan hoop ik het financieringsprobleem te kunnen tackelen. De volgende informatie hoop ik van jullie te krijgen: - Welke instanties, naast de gemeente, moet ik benaderen om informatie omtrent vergunningen etc. - Hoe zit het wanneer een klant een ongeval krijgt? Op/aanmerkingen van harte welkom. Kritiek graag onderbouwen :-) [verandering: titel]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept