Jump to content

Online89

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Maakt hij gebruik van zaken die hij eerder aan jou verkocht heeft? =Nee, soortgelijk. Het zijn wel 'unieke' teksten, maar je ziet wel overeenkomsten. Klantenbestand kan die natuurlijk gebruiken gezien hij site heeft verkocht. Staat vast nog wel ergens bij hem. Aantonen? Ik kan zien dat de webshop van hem is ivm naam en tel. etc.
 2. Een partij heeft zijn bedrijf/webshop aan mij verkocht. Hierbij is aangegeven dat hij zich wou richten op zijn 'fulltime loondient werk' en zijn kleine dochter die veel tijd in beslag nam. Hij kwam betrouwbaar over en ik heb er niet overnagedacht dat die persoon zou kunnen liegen. Contractueel heb ik vastgesteld dat ik bedrijfsnaam/goodwill etc zou overnemen met het 'online vastgoed'. Iets als een concurrentie beding heb ik niet meer overnagedacht en staat dus ook niet in het contract. Ik weet dat vermelding van een jaar normaal is. Maar goed. De overdracht heeft plaatsgevonden in december en die persoon is sinds februari alweer gestart met zijn activeitein die exact zijn aan hetgeen wat hij eerst deed. Ik weet dat het enigzins mijn eigen fout is. Ik had het moeten vermelden en mensen zakelijk 'NOOIT' zomaar te vertrouwen op hun woord. Maar wat zijn nu de mogelijkheden om te op te pakken? Ik ben benieuwd naar jullie advies.
 3. Dat is ook logische. Maar goed, content is nu herschreven, vandaar dat de zaak nu verandert is volgens mij.
 4. Bedankt voor de reacties. Erg interessant. Om duidelijk te maken, de vorige eigenaar had er geen zin meer in. Maar vind het nog wel 'zijn' creaties. Ik heb begrip voor zijn standpunt, maar ben er zeker niet mee eens. Ik was dus via deze weg benieuwd of ik hem kan helpen. Hostingbedrijf benaderd zoals geadviseerd, die heeft de andere partij een mail gestuurd. Ze hebben nu de artikelen offline gehaald, maar gaven aan dat ze alles wel weer online zetten, maar wel in eigen woorden. De teksten worden dus herschreven. Naar mijn mening nog steeds niet wat mijn vriend wilt, maar beter dan niets :) Samenvattend, het mag dus niet, maar probeer maar is in je gelijk te worden gesteld :P
 5. Een vriend van me heeft zijn domein/site opgezegd. Hij had er niet veel zin meer in en vond het na 10 jaar bloggen wel leuk geweest. Zoals beschreven, hij heeft hem opgezegd. Maar nu heeft iemand zijn domein geregistreerd en simpelweg zijn oude content geplaatst. Mag dit? Is hier copyright van toepassing? Ik begrijp dat als iemand zijn domein opzegt, dat iemand het kan registreren, dat is dus het probleem ook niet. Het gaat om de content die gewoon weer online is gegooid. Ik ben benieuwd naar jullie inzichten. [verandering: titel]
 6. Hoe kun je Dixons niet kennen :P Dixons B.V. is een Nederlands voormalige winkelketen in elektronica. In februari 2016 werd bekend dat alle filialen werden gesloten en dat er alleen nog activiteiten op het web werden onderhouden.
 7. Bedankt voor je reactie en je tijd, ik word er echter niet wijzer van. Ik koop bijvoorbeeld 4 oordopjes om te vergelijken waarbij elke oordopje niet meer dan 20 euro mag kosten. Daar maak ik vervolgens een review van etc. nadat ik klaar ben, wat mag ik er mee doen? Welke opties heb ik?
 8. Ik bedoel dat ik de producten dat thuis houd. Dus dan neem ik ze zelf in gebruik. Wat moet ik er anders mee doen? Professionele bloggers. Definieer 'professioneel'. Sommige fabrikanten willen dit misschien wel doen, maar daar moet je een bepaald bereik voor hebben.
 9. ik heb zelf al vele online concepten verkocht en gekocht. Zolang je geen omzet/winst draait, zal niemand serieus geïnteresseerd zijn. Waarom probeer je er niet eerst een echt verdienmodel aan vast te hangen? Ik neem aan dat je hier over hebt nagedacht?
 10. Ik heb rondgekeken in het forum en google. Geen antwoord kunnen vinden, vandaar mijn vraag. Ik heb een blog over recensies. Ik recenseer producten (of diensten) die ik zelf koop of vrienden/familie. Inmiddels verdien ik geld m.b.v. de affilaite links. Nu is het moment gekomen dat ik dit full time wil gaan doen, maar ik zit met een aantal vragen die erg onduidelijk zijn. 1. Zijn de producten die ik aankoop 'kosten' of 'investeringen'? 2. Mag ik de producten zelf houden? 3. Mag ik de producten aan naasten geven/schenken? Stel ik koop 2 stofzuigers aan via coolblue, ik kan ze natuurlijk weer terug sturen, maar vind dat ook niet zo netjes/ethische. Wat is hiermee wijsheid? Ik kan me namelijk voorstellen dat de belastingdienst het niet zo leuk vindt als ik toevallig een stofzuiger koop als die van mij kapot gaat :P
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept