Jump to content

Milan93

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik merk dat veel concurrenten een lage verkoopprijs hanteren, maar wel een hogere verzending vragen. Vaak is de prijs waarvoor ze het aanbieden tussen de 4,50 & 7 euro. De verzendkosten zijn vaak tussen de 5 en 7 euro. Toch verkopen deze personen redelijk goed. Met Alibaba ben ik er over uit. 3,99 was de verzendkosten voor mij om briefpost te verzenden naar EU landen. Het probleem nu was meer de Fees. Worden die namelijk anders berekend als je geen "gratis verzending" aanbied? Want veel verkopers bieden het product voor minder aan, maar vragen daarnaast wel hoge verzendkosten. In ieder geval hou ik even vast aan 8% Ebay kosten en 3,4 % + 34 cent aan Paypal fees. Bedankt voor de moeite iedereen.
 2. Ik vind vooral Ebay erg onduidelijk. Ze hebben een calculator voor gebruikers die de Dollar hanteren, waardoor je precies weet hoeveel kosten naar Ebay gaan. Alleen snap ik niet precies hoe ik dat zelf zou moeten berekenen. Als je "Gratis verzending" aanbied word de Fee anders berekend dan als je wel verzendkosten vraagt. Dus ik weet niet precies wat ik kan verwachten.
 3. niet helemaal waar... Dat tarief is voor 'binnenlandse betalingen' en voor betalingen vanuit andere landen wordt er soms (flink!) extra gerekend. Lastig te vinden overigens; op deze pagina moet je eerst op 'meer over tarieven' klikken en dan door naar de gebruikersovereenkomst vanuit de popup. Dan kom je op deze pagina met uitleg uit, maar daar staat niks concreets over hoe hoog dat tarief dan is. Dat staat ergens ver onder aan de pagina 'verstopt' onder het kopje Land afzender - Kosten internationale betalingen Noord-Europa - Van 0,4% tot 0,9% Europa I/VS/Canada - Van 0,5% tot 1,0% Europa II - Van 1,3% tot 1,8% Rest van wereld - Van 1,8% tot 2,3% wat dus nog bovenop je commerciele fee komt (wat start bij 3,4% en 35 cent vaste kosten). Wij kwamen hier pas achter toen we uit onze administratie haalden dat er meer naar paypal was gegaan dan begroot; bleek Japan dus gewoon in die 2,3% te zitten waardoor we op een paar bestellingen bijna het dubbele af moesten dragen van wat we begroot hadden... Precies ik vind het zelf ook nog al onduidelijk. Ik ga uit van 8% Ebay fees & 3,4 % + 35 cent aan PayPal, maar ik weet het liever zeker.
 4. Hallo iedereen, Ik ben al een tijdje op zoek hoe ik nou precies de Ebay en paypal fees kan berekenen. Zelf heeft Ebay een "calculator" maar daar gaan ze er van uit dat je met USD betaald / ontvangt. Zijn er geen goede calculators voor EU landen waar er met euro's word betaald? Of weet iemand hoe ik dit zelf kan berekenen zonder calculator? Met vriendelijke groet, Milan P.S. Producten die ik wil gaan verkopen worden voor 6,38 geplaatst, maar er komt wel 3,99 euro verzendkosten bij. Nu heb ik de verzendkosten op 3,00 gezet (omdat ik een deel al in verkoopprijs heb geplaats). Dus de koper ziet het product voor €6,38 met 3,00 eur verzendkosten
 5. Bedankt voor uw snelle antwoord. Ik denk alleen dat ik hiervoor niet in aanmerking kom. Dit is namelijk de eerste keer dat ik via eBay producten wil gaan verkopen. Ik ben om die reden ook nog niet ingeschreven bij de KVK.
 6. Beste leden, Ik ben op het punt gekomen dat ik niet meer goed weet wat ik moet doen. Na een lange tijd zoeken naar een betrouwbare groothandel uit China, kom ik nu helaas niet verder. Ik heb een product gevonden wat mij 1,70 per stuk gaat kosten. Ik ben van plan om er 100 te kopen om mee te beginnen. 1,70 X 100 = 170. Nu kunnen zij het naar mij sturen via DHL express voor 52 euro. En dat is natuurlijk nog steeds niet veel geld. 170 + 52 = 222. Maar nu kom ik op het punt waar ik vast loop. Al mijn concurrenten op Ebay komen uit Engeland, Duitsland. Zij bieden vergelijkbare producten aan voor ongeveer 5 Eur met 2 tot 3 eur verzendkosten. Sommige zijn zelfs goedkoper. Ik heb eergisteren samples ontvangen van de verkoper. Het product zelf weegt 46 gram (de producten kunnen verzonden worden via briefpost). Stel voor dat ik inclusief envelop nog tussen de 20 - 50 gram blijf, kost het verzenden mij 2,66. Word het tussen de 50 - 100 gram, betaal ik 3,99. Nu probeer ik te kijken naar wat ik het beste kan doen. Ik vind de verzendkosten van 50 - 100 gram aardig prijzig worden. Zeker aangezien je bij dit soort verzending niet eens een tracking nummer kan aanbieden. Is POSTNL het enige bedrijf dat briefpost verstuurd of zijn er nog andere postbedrijven in Nederland? En ligt het aan mij, of is de verzendkosten in Nederland veel hoger dan in de meeste anderen landen? In Engeland zie ik verkopers die voor 2 / 3 euro verzenden Inclusief tracking nummer. Hoop dat jullie me kunnen helpen. Met vriendelijke groet, Milan
 7. Klopt, ik deed het zelf ook vaak. Ik merk alleen bij de producten die ik wil verkopen, dat er veel verkopers zijn die geen "Gratis verzending" bieden waardoor ze een een stuk goedkoper lijken dan verkopers die wel gratis verzendkosten bieden. De producten die ik & andere verkopen zijn te versturen via de normale briefpost, daardoor zijn de verzendkosten vrij laag. Ik durf met bijna 100% zekerheid te zeggen dat de andere verkopers dit ook gewoon versturen met de reguliere briefpost alleen kiezen hun er voor om het aankoop bedrag lager te houden. Ik twijfel daarom wel aan wat ik moet doen. Wel gratis verzending bieden, maar duurder lijken dan mijn concurrenten of precies imiteren wat hun doen? Het is voor al iets psychologisch. Het product van 5 euro lijkt goedkoper, ook al komt er nog 3 euro verzendkosten bij. Het product van 8 euro lijkt meteen duurder (terwijl dat product wel gratis verzonden word).
 8. Hartstikke bedankt. Had zelf ook het gevoel dat het iets psychologisch was. Bedankt voor de informatieve links :) De rest ook bedankt voor jullie hulp!
 9. Bedankt voor uw reactie. De producten kunnen verzonden worden met briefpost. Ik zelf heb meer het gevoel dat andere verkopers deze plaatsen met verzendkosten omdat het aankoop bedrag dan minder hoog lijkt, maar waarschijnlijk worden al deze producten van andere verkopers ook met briefpost verzonden.
 10. Je vraag is dus niet een nieuwe provider, maar een programma om mee te mailen? Zo, ja dan kan ik Mailbird aanraden (je hebt een gratis versie & betaalde versie). Ik gebruik het sinds kort en het bevalt me prima :)
 11. Hallo iedereen, Sorry als ik deze vraag op de verkeerde plek stel. Ik wil binnenkort producten gaan verkopen op Ebay. Zelf dacht ik er aan om de producten met gratis verzending aan te bieden. Nu zie ik dat veel andere verkopers dit niet doen. Zij plaatsen de producten met een lager bedrag op Ebay, maar vragen daarvoor wel verzendkosten. Nu vraag ik mij af, wat is slimmer? Ik zelf krijg hierdoor het gevoel dat kopers graag een product liever goedkoper aangeboden zien worden en de verzendkosten voor lief nemen. Misschien schrikt mijn hogere prijs met "gratis verzending" juist wel meer af. Ik zou graag willen weten wat jullie zouden doen. Met vriendelijke groet, Milan P.S. Het gaat om producten die rond de 8 a 9 euro per stuk verkocht worden. Bij andere verkopers worden deze vaak tussen de 4 / 5 euro aangeboden, maar komt daar rond de 2 a 4 euro verzendkosten bij (soms zelf hoger).
 12. Bedankt voor uw reactie. Ik loop niet zo zeer een risico. het probleem is alleen dat als ik alles bereken (verzendkosten, inklaring etc) dat de winstmarge voor mij toch lager is dan verwacht. Ik ben van plan producten te verkopen die gewoon door de brievenbus kunnen. De prijzen waarmee ze adverteren is vaak tussen de 20 & 30 cent. Helaas vraagt de verkoper niet dat bedrag er voor maar juist meer, maar waarschijnlijk zal dit ook met kwaliteit te maken hebben. Ik verkoop dan toch liever kwaliteit dan rommel, daarom heb ik toch maar een sample gevraagd. De producten komen uit China, dus het nadeel is dat het buiten de EU valt en daardoor de winstmarge die ik er op kan vragen nogal daalt. De verkopers zelf zijn wel betrouwbaar, heb het kunnen na trekken. Ik denk dat het misschien wel slim is om hier toch mee door te gaan, aangezien dit mijn eerste keer word. Misschien is de winstmarge dan niet zo hoog als ik voor ogen had, maar dan ben ik wel weer wat ervaring rijker. Nogmaals bedankt voor uw bericht
 13. Helemaal mee eens. Kwam er ook achter dat veel met een lagere prijs adverteren. De verkoper die ik nu heb gevonden lijkt me op het eerste oog wel betrouwbaar. Bedankt voor je reactie
 14. Beste Leden, Ik wil al een lange tijd voor mezelf beginnen. Nu heb ik steeds de knoop niet doorgehakt. Gister heb ik 2 verkopers gecontacteerd op Alibaba. Nu vond ik de eerste verkoper niet bepaald informatief reageren en daarom heb ik besloten een andere verkoper te zoeken. De tweede verkoper kon precies al mijn vragen beantwoorden en stak er duidelijk ook meer tijd in om het rond te krijgen. Het probleem is dat ik de prijs toch aan de hoge kant vind. Nu is mijn ervaring op dit moment 0,0 en heb ik geen idee hoe ik het best kan onderhandelen over de prijs. Is het überhaupt mogelijk? Ik heb nu een Sample aangevraagd en dacht dat ik misschien daarna een onderhandelingspoging kon wagen. Ik zie namelijk andere verkopers die bijna 80 cent tot 1 euro goedkoper zijn. Aangezien mijn product niet te duur moet worden (voor de verkoop) zie ik het liefst een wat goedkopere prijs. Wat zouden jullie doen? Onderhandelen of toch een andere verkoper benaderen? Ik zou wel wat tips kunnen gebruiken. Hoop van jullie te horen Met vriendelijke groet, Milan
 15. Bedankt voor jullie antwoorden! Ga hier snel mee aan de slag ;)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept