Jump to content

yorickdrom

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Heeft nog iemand ervaring met een boekenonderzoek? ;D
 2. Hebben nog meer mensen ervaring met een boekenonderzoek? :)
 3. Bedankt voor uw snelle antwoord! Ik zie op de website van de belastingdienst dat het mogelijk is om een aangifte te corrigeren, zal ik dit document al invullen voordat de inspecteur komt en deze laten zien met de juiste administratie?
 4. Goedemorgen, Over een week krijg ik een boekonderzoek van de belastingdient over de omzetbelasting van het 3e kwartaal. Nu ben ik mijn administratie aan het klaarmaken en zie ik dat ik een grote fout heb gemaakt waardoor ik 1200 te weinig btw zou hebben betaald. :-\ Hoe kan ik dit oplossen? Gewoon melden aan de inspecteur? Wat kan ik verder verwachten van het boekhoudonderzoek? Hoe gaat het in zijn werk? staat niet duidelijk op het internet beschreven. Mod edit: typo in titel hersteld en topics over hetzelfde onderwerp samengevoegd
 5. ...voor zover die betrekking hebben op je onderneming. Boekenonderzoek stelt inderdaad meestal niet zo veel voor. Het is ook een manier voor de Belastingdienst om (steekproefsgewijs) te zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Heel misschien krijg je zelfs nog een klein gespreksverslag met alles wat besproken is. Kreeg ik destijds wel. Daarin staat dan ook of je daadwerkelijk als ondernemer voor de omzetbelasting en/of inkomstenbelasting wordt beschouwd. Top, heb ik gelijk de gelegenheid om vragen te stellen.
 6. Dus dat bekent dat de belastingdienst ook de transacties van mijn prive rekening wilt zien.
 7. Ik heb totaal geen paniek hoor, ik vraag me alleen af wat me te wachten staat met zo'n boekenonderzoek.
 8. Hoe zullen ze de administratie bekijken? zullen ze het helemaal doorgaan of alleen gedeeltes bekijken etc. Hoe zal het bezoek verder in elkaar zitten? Op internet staat niet echt duidelijk beschreven wat er precies zal gebeuren. Misschien heeft iemand ervaring.
 9. Mijn laatste vraag. Hoe zullen ze de administratie bekijken? zullen ze het helemaal doorgaan of alleen gedeeltes bekijken etc.
 10. Verder heb ik in de voorbereiding wel kosten gemaakt maar dit gaat om enkele tientjes.
 11. Bedankt voor uw antwoord! Nee nog niet aan mijn ouders gevraagd. Dus dan zal ik de bankafschriften moeten laten zien van mijn zakelijke rekening of ook mijn prive rekening?
 12. Komende week komt de belastingdienst langs voor een boekenonderzoek. Nu is het doel van het onderzoek de aanvaardbaarheid vast te stellen van de aangiften van de omzetbelasting van 1 januari tot 30 september. Nu heb ik in het 1e en 2e kwartaal geen omzet gehad en geen uitgaven aangezien ik bezig was met het bouwen van de webwinkel voor de onderneming. Zodoende heb ik dus 0 ingevuld bij de aangifte voor omzetbelasting (ik ben minderjarig dus ik leef op kosten van mijn ouders). Nu vind ik het zelf raar dat de belastingdienst de administratie wilt zien van het 1e en 2e kwartaal, want deze is er niet. Wat zou ik kunnen laten zien? Ik had op deze momenten geen zakelijke rekening dus kon ik al geen bestellingen ontvangen. Zou ik mijn prive rekening soms moeten laten zien? Verder moet ik de volgende documenten ter beschikking stellen waarvan ik de betekenis niet op het internet kan vinden. -bankbescheidenen Tevens zijn er ook dingen gevraagd die ik nooit heb gehad zoals: Kasadministratie (heb geen kas) Kassarollen Voorraadlijsten Agenda's Ik vraag mij dus af wat ik zou moeten laten zien als ik de eerste 2 kwartalen geen omzet heb gehad, wat bankbescheidenen inhoud en wat ik moet doen als ik bepaalde gegevens nooit heb gehad zoals voorraad, kassarollen etc.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept