Jump to content

caat

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. sinds deze maand hebben wij een kassasysteem staan dat gekoppeld is aan onze boekhouding . de kassa registreert uiteraard onze omzet en exporteert dit dagelijks aan onze boekhouding. Voordat we dit kassasysteem hadden werd onze btw afdracht uit de omzet adhv marges en de inkopen bepaald. nu vraag ik mij af, hoe kan ik nu het meest praktisch mijn omzet gaan registreren op deze kassa tijdens feesten/evenementen. De carnaval komt eraan en wij werken dan met muntverkoop. De verkoop van de munt is niet belast met btw, pas als de munt wordt ingeleverd is er sprake van btw omzet. echter tijdens deze drukke dagen is er weinig tijd om de drank af te slaan op de kassa. zijn er meer ondernemers die dit herkennen en hoe dun jullie dit? ik ben op zoek naar een praktische oplossing hiervoor.
  2. Hoe zouden jullie een leenauto (dus de klantauto van een autogarage) in de boekhouding verwerken. Deze auto staat dus niet ter beschikking voor de ondernemer (bijtelling) - activeren en afschrijven (km registratie wellicht een probleem) - in de voorraad opnemen Mijn idee zou de bedrijfsvoorraad zijn. Ik ben benieuwd hoe jullie hier mee omgaan.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept