Jump to content

Onbekend9698

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Hallo, Mag je een niet bestaand merk op AliExpress, Ebay, etc inkopen en dan doorverkopen met hun naam? Bijvoorbeeld een niet bestaand horloge merk dat AliExpress verkoopt en dat jij bijvoorbeeld een site maakt met die naam van het merk en dan die horloges gaat verkopen.
 2. Hallo, Ik ben nu bezig met een kledinglijn en had een korte vraag: Is een kledinglabel verplicht? (Als je het in kledingwinkels bijvoorbeeld wilt hangen). We hebben nu gewoon een logo bij die plek laten drukken, omdat je anders een te groot minimaal aantal moet kopen voor met een kledinglabel
 3. Dat zijn hun verkoopprijzen, niet hun inkoopprijzen. ;D Voordeel voor de verkopers: alle werk is uitbesteed, tot aan verzending toe. Dus drukken en bezorgen en betaling verwerken is andermans zorg. Enige wat je hoeft te doen is 1) ontwerpje maken en 2) verkoop bevorderen via diverse kanalen. Kun je alles even verder uitleggen? Dus je bedoelt als je zelf kleding drukt dat je die door kan verkopen aan andere winkels (die je bijvoorbeeld genoemd had) en dat die het dan weer doorverkopen voor meer?
 4. Wat betreft dat logo ... vandaar mijn eerdere vraag: 1. Wat is de toegevoegde creatieve waarde? Door zelf de kledingstukken zelf te bedrukken ben je onafhankelijk(er) van anderen en kun je met je creativiteit juist alle kanten op. Is dat niet iets waar iedere kunstenaar naar naar verlangt? ... en dan de twee hamvragen ... Hoe creatief ben je en kun je die creativiteit omzetten in een digitale vorm? Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe De ''drukkerij'' komt op mijn kamer dus dat betekend dat ik zelf ook nog allerlei mogelijkheden heb buiten het VOF bedrijf om.
 5. Tja, en al die adviezen hier maken het er ook niet makkelijker op. Je fixeert je te veel op de inkoopsprijs, dat is weggegooide energie bij de aantallen die jij voorlopig voor ogen hebt. Inkopen in "verwegistan" is ook een brug te ver, inkoopprijs kan wel lager liggen maar de extra kosten die er bij komen zorgen dat jouw stukprijs bij lage aantallen weer hoger worden. Verder krijg ik de indruk dat je alleen nog maar ideeën en niets concreets in handen hebt. Mijn idee: ;) Struin de markt af en koop in Nederland (of Duitsland) wat kleding om te testen op kwaliteit en ga daar mee eens langs diverse drukkers/borduurstudio's met het ontwerp van jouw "merk" Laat er een paar bedrukken en ga dan eens in familie en vrienden/kennissen kring kijken wat ze er van vinden en wat het hun waard zou zijn. Simpel stukje marktonderzoek waarmee je veel meer info ophaalt dan zo maar vragen stellen op een forum. reageert jouw omgeving enthousiast op hetgeen wat je concreet kan laten zien dan kan je verder gaan bouwen aan jouw bedrijf/merk. :) Ik heb nu door dat ik niet alles duidelijk verteld heb. We hebben al shirts en sweaters laten drukken bij een drukkerij in Nederland. De kwaliteit was overig redelijk maar bij een groot deel waren de ontwerpen op de verkeerde plekken, niet goed opgedrukt, allerlei dingen wat niet goed is. Daarvoor hebben we ons geld teruggekregen. De rest hebben we verkocht voor een vriendenprijsje aan vrienden en kennissen, we hebben bijna allemaal goede meningen gehad erover. We weten al precies wat voor soort stof we willen voor de shirt en sweater, en gaan nu zelf een soort ''drukkerij'' beginnen om deze kleding zelf te drukken. Dan kunnen we later kijken of we wat in China willen doen, omdat je daar gewoon gehele nieuwe dingen kunt laten maken, want we willen niet vast blijven haken bij gedrukte kleding.
 6. Wat betreft dat logo ... vandaar mijn eerdere vraag: 1. Wat is de toegevoegde creatieve waarde? Door zelf de kledingstukken zelf te bedrukken ben je onafhankelijk(er) van anderen en kun je met je creativiteit juist alle kanten op. Is dat niet iets waar iedere kunstenaar naar naar verlangt? ... en dan de twee hamvragen ... Hoe creatief ben je en kun je die creativiteit omzetten in een digitale vorm? Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe Hey! We hebben besloten om toch een eigen ´´drukkerij´´ te beginnen. Onze beginnende ontwerpen zijn toch nog alleen opdruk, en we kunnen er inderdaad veel creativiteit in kwijt. We hebben de sweaters & shirts al laten zien aan onze omgeving en we hebben alleen maar positieve reactie gekregen, want het is een mooi straks uniek modern ontwerp waarmee je veel mogelijkheden hebt. Met het logo hebben we zelfs ons eigen ''handgebaar'' dat erg op ons logo lijkt, en dat willen we verder de wereld in brengen door bekendheden ons handgebaar te laten doen met onze producten. (Eigen handgebaar is een goed iets voor herkenning). Het enige wat wat we dan nog moeten doen op dit te realiseren is een plan van aanpak maken, en hoeveel het allemaal gaat kosten etc.
 7. - Kijk eens rond op YouTube en zoek op de woorden "textile, heat press transfer, screen printing, direct to garment printing, dye sublimation" - Wordt lid van de vele groepen op dit gebied op LinkedIn zoals bijvoorbeeld T-Shirt Printing Professionals. - Meldt je aan bij FashionUnited. - Last but not least ... Ga eens kijken in een FabLab bij je in de buurt. Met alle respect voor de ongetwijfeld goede bedoelingen van de fotograaf ... vergeet het reddingsvest maar en koop een reddingsboot. Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe De fotograaf zegt ook dat de douanekosten verschillend zijn.. dat het zelfs kan oplopen tot 2000 euro! Ik weet echt niet meer wat het beste is, gewoon zelf me kleding drukken? Maar dan kan ik niet veel creativiteit kwijt, want logo op kleding drukken is ook niet alles.
 8. Ik heb al contact met de fotograaf van een bedrijf, dat bedrijf laat kleding maken in China. De fotograaf zegt dat die tegen een betaling ons laat samenwerken met het bedrijf uit China, en dan zit er ook een kledinglabel + kledingkaartje aan de kleding voor een goedkopere prijs en een minimale afname wat we aankunnen.
 9. Product (om mee te beginnen): - Gedrukte sweaters (80% Katoen & 20 Polyester) - Gedrukte shirts (95% katoen & 5% Elasthan) - Petjes komen later omdat het moeilijk is om aan een adres te komen die je petje willen bedrukken en borduren zonder aan een te hoge minimale afname vast te zitten. - Word allemaal verpakt in verzendzakken, bij grotere bestellingen in een doos. Prijs - Ons merk vergeleken met andere merken (voornamelijk op Instagram), en de merken die we als concurrentie zien iets onder hun prijs gaan zitten. Plaats Webshop, voorraad bij ons thuis. Promotie Ons merk bekendmaken d.m.v Instagram & Facebook Personeel nvt Of waarom geen nachtkleding of ondergoed? - Omdat we eerst naamsbekendheid willen krijgen.
 10. Het is wel een leuke leerschool: t-shirtjes laten bedrukken en verkopen aan mensen die bereid zijn wat extra te betalen voor de moeite. Nike doet hetzelfde. Die verdient meer aan bedrukte niemandalletjes dan schoenen. Maar probeer al doende wat te leren. Over de kwaliteit van stoffen bijvoorbeeld. De ene sweater is de andere niet. Over druktechnieken en transfers. Toen ik 14 was kon je al in het buurthuis t-shirts bedrukken met een zelfgetimmerd zeefdruk-apparaat. Vraag je ook eens of waarom Zeeman hetzelfde product voor een tientje kan verkopen. Wat is het verschil? Die M die jij toevoegt? Is jouw branding echt zoveel waard? Het is niet alleen de 'M' die ons waarde geeft, maar laten we het daar niet meer overhebben en er gewoon van uit gaan dat het een goed ontwerp is. Hoe begin je zonder enige kennis met het drukken van je eigen kleding?
 11. Deze vraag brengt mij terug naar slecht één cruciaal zinnetje ... "En we hebben deels een plan geschreven, niet volledig omdat we vinden dat het niet echt nodig is." In een volledig ondernemingsplan zou die vraag reeds beantwoord zijn. De zeefdruktechniek met plastisol inkt is de goedkoopste manier om bestaande kleding te bedrukken ... tegelijkertijd ook de slechtste. Nog economischer (making-on-demand) is het gebruiken van zeefdruk-plastisol-transfers. Belangrijk om te weten: Elke soort textiel - in weeftechniek, samentstelling en kwaliteit - kent zijn eigen optimale druktechniek. Wat dat betreft ... One Size Doesn't Fit All. Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe We hebben totaal geen verstand van het drukken van kleding, en er zijn zoveel dingen waarmee je rekening moet houden, we zien door de bomen het bos niet meer. Heb je tips/advies voor beginnende drukkers? Hoe kunnen we dit realiseren?
 12. De meest gebruikte druktechniek in lagelonenlanden is zeefdruk met plastisol inkt. Om de rekbaarheid over een lange periode van dragen en wassen te kunnen overleven, bevatten die plastisol inkten een paar nare stofjes ... niet echt goed voor de gezondheid en het milieu. zie o.a. Textile printing and the environment. Al zelf overwogen om de kleding zelf te bedrukken? In kleine, sterk wisselende, aantallen kan dat zelfs goedkoper zijn dan al dat inpakken, verzenden en weer bedrukt terug ontvangen ... in ieder geval efficiënter. Overigens zijn er meerdere druktechnieken - direct of indirect - mogelijk, elk met zijn voor-en nadelen. Al eens verdiept wat de (on)mogelijkheden zijn? Met de vriendelijke groeten van nedzhibe Hey, ik heb inderdaad al erbij nagedacht om zelf kleding te bedrukken. Maar zitten daar niet hoge (begin) kosten aan vast? Lijkt me sowieso tof om te doen! Ik had het trouwens gezien in het AD, een jongen van 20 die dat deed voor z'n eigen merk (Rivero).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept