Jump to content

Jelleb

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Goededag, Mijn zakenpartner en ik zijn van plan om een bedrijfspand te kopen. Nu heb ik hier al veel over gezocht alleen is het mij niet helemaal duidelijk wat het verstandigst is. We hebben momenteel samen een V.O.F. maar ik heb gelezen dat slimmer is om een BV te nemen als je zelf een bedrijfspand wilt kopen. Ik zie momenteel door de bomen het bos niet meer. Is het beter om een V.O.F of een BV te hebben als je een bedrijfspand gaat kopen? Groetjes Jelle.
 2. Goededag, Ik wil een kantoorruimte gaan huren in een bedrijfsverzamelgebouw. Nu vraag ik me af welke verzekeringen nodig zijn als ik mijn goederen in de kantoorruimte verzekerd wil hebben. Is een inventaris- en goederenverzekering voldoende? Of zijn er ook andere zeer belangrijke verzekeringen. Het gaat om een webshop welke vanuit de kantoorruimte wordt gerund met voorraad opgeslagen in dezelfde kantoorruimte. Alvast bedankt voor jullie reacties. Mvg Jelle
 3. Bedankt allemaal voor de informatie, ik ga het vermelden bij de productomschrijving!
 4. Goededag, Ik verkoop sinds kort Hoverboards welke ook wel bekend zijn onder de naam Oxboards. Nu weet ik dat hoverboards verboden zijn op de openbare weg. Ben ik eigenlijk juridisch verplicht om te vermelden dat hoverboards verboden zijn op de openbare weg? Of is dit de verantwoordelijkheid van de consument zelf gezien je ze wel op prive terrein mag gebruiken. Ik heb overal gezocht maar kan nergens een antwoord hierop vinden. Alvast hartstikke bedankt voor jullie feedback! Groetjes Jelle
 5. Opnieuw lees ik vol verbazing je reactie. Heb je enig idee hoeveel risico je neemt met deze producten? Heb je enig idee van de impact op een klant als die letsel oploopt door een ondeugdelijk product? Heb je enig idee van de impact op jouw leven als je met je eenmanszaak een grote claim aan je broek krijgt? Eerst concludeer je dat de producten goedgekeurd zijn omdat je de keuringsrapporten hebt gelezen; uit niets blijkt jouw expertise om die rapporten te kunnen beoordelen. Vervolgens heb je de keuringsinstituten "nagetrokken" (Google?) en ben je "niets vreemds" tegengekomen. En toch vraag je dan of deze instituten überhaupt internationaal bekend zijn... Je zult er als importeur toch wat meer aan moeten doen om vast te stellen dat de producten deugdelijk en conform de eisen zijn. Dat is meer dan een rapportje uit China opvragen en de naam van het instituut Googlen. Ga eens met een gespecialiseerd verzekeringsadviseur praten, dan kan die je vertellen wat je van de verzekering allemaal moet doen om geaccepteerd te worden voor een aansprakelijkheidsverzekering en om vervolgens kans te maken op uitkering als het misgaat. Bedankt voor je feedback en dat van de andere. Ik ben er nu uit en heb een passende verzekering afgesloten!
 6. Opnieuw lees ik vol verbazing je reactie. Heb je enig idee hoeveel risico je neemt met deze producten? Heb je enig idee van de impact op een klant als die letsel oploopt door een ondeugdelijk product? Heb je enig idee van de impact op jouw leven als je met je eenmanszaak een grote claim aan je broek krijgt? Eerst concludeer je dat de producten goedgekeurd zijn omdat je de keuringsrapporten hebt gelezen; uit niets blijkt jouw expertise om die rapporten te kunnen beoordelen. Vervolgens heb je de keuringsinstituten "nagetrokken" (Google?) en ben je "niets vreemds" tegengekomen. En toch vraag je dan of deze instituten überhaupt internationaal bekend zijn... Je zult er als importeur toch wat meer aan moeten doen om vast te stellen dat de producten deugdelijk en conform de eisen zijn. Dat is meer dan een rapportje uit China opvragen en de naam van het instituut Googlen. Ga eens met een gespecialiseerd verzekeringsadviseur praten, dan kan die je vertellen wat je van de verzekering allemaal moet doen om geaccepteerd te worden voor een aansprakelijkheidsverzekering en om vervolgens kans te maken op uitkering als het misgaat. Bedankt voor je feedback en dat van de andere. Ik ben er nu uit en heb een passende verzekering afgesloten!
 7. Was het maar zo makkelijk. Zie: Jij bent als importeur verantwoordelijk voor de productaansprakelijkheid. Een "papiertje van de fabrikant" heeft daar geen enkele invloed op. Wie heeft die keuringen dan uitgevoerd? Je zult ZELF moeten (laten) controleren of het product ook daadwerkelijk voldoet aan de eisen. CE is overigens geen keurmerk, maar een conformiteitsverklaring van jou als importeur. De keuringen voor verschillende producten zijn uitgevoerd door onderstaande bedrijven welke gespecialiseerd zijn in keuringen. De producten komen bij 2 verschillende leveranciers uit China. Daarom zijn het 2 verschillende keurbedrijven. shenzhen lcs compliance testing laboratory ltd. http://www.lcs-cert.com/en/ shenzhen bctc technology co. Ltd http://www.bctc-lab.com.cn/en/index.html Ik heb deze bedrijven nagetrokken en ben op niets vreemds gekomen. Heeft iemand hier ervaring met deze bedrijven? zijn dit internationale bekende bedrijven? Of zou ik de producten ook nog moeten laten keuren door een Nederlands instituut?
 8. Ze plakken er daar met liefde elke sticker op die je maar wilt, zo lang je het maar koopt. Dit zegt NIETS over de daadwerkelijke veiligheid, keuring of conformiteit van de producten. Jij bent hiervoor als importeur verantwoordelijk en aansprakelijk. Je begeeft je dus op glad ijs en je speelt met de veiligheid van je klanten en met je hele privévermogen, omdat je als eenmanszaak hoofdelijk aansprakelijk bent. Als er iets gebeurd en de producten blijken ondeugdelijk, dan zal een verzekering waarschijnlijk niet uitkeren. Rechtsbijstand zal daarbij ook niet veel helpen. Die vraag moet dan eigenlijk een stapje terug: "Hoe zorg ik voor veilige producten?" Eerst alles doen om te voorkomen dat er iets misgaat en dan het restrisico verzekeren. Ik heb de documenten bij de leverancier opgevraagd en de producten zijn officieel gecertificeerd voor de keurmerken ROHS, CE & FCC. De producten zijn dus goedgekeurd. Voldoet een normale aansprakelijkheidsverzekering voor een eenmanszaak hiervoor? Gezien elektrische accuauto's en elektrische steps volgens mij vallen onder de categorie van afgekeurde vervoersmiddelen en daarom als motorvoertuig kunnen worden gezien. Beide producten mogen dus officieel niet op de openbare weg gebruikt worden maar wel op prive terrein.
 9. Importeur je ze van buiten de EU? Zijn die dingen dan ook goedgekeurd (danwel conform de eisen op het gebied van veiligheid en deugdelijkheid) voor de Nederlandse/Europese markt enzo? Anders helpt verzekeren ook niet echt... Verzekeren is niet mijn vak, maar ik denk bij je verhaal in eerste instantie aan een productaansprakelijkheidsverzekering (met eisen aan de producten) en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (met eisen aan jou als monteur). Ja klopt ik importeer de producten uit China. De volgende keurmerken staan aangegeven op de verpakking: FCC, CE & ROHS. Dit zijn zowel Europese als Amerikaanse keurmerken. Echter wordt er bij inkoop geen documentatie m.b.t de keurmerken geleverd. Zouden deze documenten wel nodig moeten zijn of?
 10. Goededag mensen! Ik ben nu ongeveer 6 maanden bezig met een online webshop waarbij ik elektrische accuauto's verkoop en elektrische steps verkoop. Naast dat ik deze verkoop voer ik ook reparaties uit voor deze producten. De reparatie doe ik zowel voor mensen die het product bij mij hebben gekocht als mensen die het niet bij mij hebben gekocht. Nu las ik dat het verstandig is om een verzekering af te sluiten voor het geval dat een product schade toebrengt aan de klant. Bijvoorbeeld dat een onderdeel na reparatie van bijvoorbeeld een elektrische step faalt en hierdoor de klant ten val komt of voor brandschade als het product in brand vliegt. Welke verzekering zou ik nu moeten nemen? Aansprakelijkheidsverzekering? Rechtsbijstandverzekering? Ik zie door de bomen het bos niet meer. Het gaat dus om elektrische accuauto's en elektrische steps. Beide producten mogen officieel niet op de openbare weg gebruikt worden en vallen geloof ik daarom onder de categorie afgekeurde vervoersmiddelen. Alvast hartstikke bedankt! Groeten Jelle
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept