Jump to content

n00b_belastingen

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Wij zijn echter getrouwd en wonen beide op hetzelfde adres in België, zijn wij dan niet onlosmakelijk aan elkaar verbonden als fiscaal partner? Het is wel een ondernemersvraag: Ik wil belasting verlagen door verschillende inkomensstromen. Mijn vrouw factureert aan de BVBA tot aan de 52% NL-belastingschijf. Is goedkoper dan dividend uitkeren via de BVBA.
 2. Oude Situatie: Wij wonen in België. Beide inkomens volledig uit Nederland. Daardoor konden wij behandeld worden als binnenlandsbelastingplichtige en waren wij elkaar fiscale partners. Nieuwe situatie: Mijn inkomen komt volledig uit België (Eigen BVBA), het inkomen van mijn partner komt volledig uit Nederland (ZZP'er, ingeschreven in NL KvK en in loondienst). Nu wil ik eigenlijk geen fiscale partner meer zijn. Mijn partner moet beschouwd blijven als binnenlands belastingplichtige ( = lagere belastingdruk), ik ga in België betalen aangezien ik niet meer kan voldoen aan het 90% inkomen uit Nederland, voor het wereldinkomen. Vraag: Kunnen wij het fiscale partnerschap per jaar inkomensjaar bepalen? Bedankt.
 3. Grote QR-code er op zetten. Niet direct te herkennen. Wel herkenbaar voor degene die het willen weten.
 4. Grote QR-code er op zetten. Niet direct te herkennen. Wel herkenbaar voor degene die het willen weten.
 5. Laatste vraag nog voor mijn beeldvorming: Vennootschapsbelasting in België is 33,99%. In Nederland 20%. Ik kan dus beter zorgen dat mijn omzet / winst het beste in Nederland ligt? Dan heb ik een hogere aflossingscapaciteit.
 6. Laatste vraag nog voor mijn beeldvorming: Vennootschapsbelasting in België is 33,99%. In Nederland 20%. Ik kan dus beter zorgen dat mijn omzet / winst het beste in Nederland ligt? Dan heb ik een hogere aflossingscapaciteit.
 7. Uhm, ik probeer het even te begrijpen (Ja, ik zal nog een boekhouder inschakelen, maar ik wil het zelf snappen. De Nederlandse BV investeert in de aankoop van een Belgische BVBA? Hiervoor neemt de BVBA een financiering = vreemd vermogen? Schrijf je dan iedere keer een stuk van deze investering af (aflossinggedeeltes?)
 8. Uhm, ik probeer het even te begrijpen (Ja, ik zal nog een boekhouder inschakelen, maar ik wil het zelf snappen. De Nederlandse BV investeert in de aankoop van een Belgische BVBA? Hiervoor neemt de BVBA een financiering = vreemd vermogen? Schrijf je dan iedere keer een stuk van deze investering af (aflossinggedeeltes?)
 9. Hallo leden, Ik kan een Belgische BVBA middels aandelen overnemen. Hartstikke mooi, maar dat betekent dat je de financiering pas kan aflossen na aftrek roerende voorheffing en vennootschapsbelasting. Dus van netto netto SITUATIE BELGIË: Omzet - kosten = Resultaat - Vennootschapsbelasting - AFLOSSING Nu willen wij toch een Nederlandse verkoopkantoor oprichten in een later stadium, maar misschien is het slimmer dit direct te doen. Is het mogelijk dat, een nieuw op te richten Nederlanse BV, de aandelen van de Belgische BVBA koopt. Wederom middels een financiering. Mag je in Nederland de aflossing en interesten al voor het bedrijfsresultaat resultaat verrekenen? Dus onderstaande Omzet - kosten - AFLOSSING = Resultaat - Vennootschapsbelasting Bedankt voor uw antwoord.
 10. Hallo leden, Ik kan een Belgische BVBA middels aandelen overnemen. Hartstikke mooi, maar dat betekent dat je de financiering pas kan aflossen na aftrek roerende voorheffing en vennootschapsbelasting. Dus van netto netto SITUATIE BELGIË: Omzet - kosten = Resultaat - Vennootschapsbelasting - AFLOSSING Nu willen wij toch een Nederlandse verkoopkantoor oprichten in een later stadium, maar misschien is het slimmer dit direct te doen. Is het mogelijk dat, een nieuw op te richten Nederlanse BV, de aandelen van de Belgische BVBA koopt. Wederom middels een financiering. Mag je in Nederland de aflossing en interesten al voor het bedrijfsresultaat resultaat verrekenen? Dus onderstaande Omzet - kosten - AFLOSSING = Resultaat - Vennootschapsbelasting Bedankt voor uw antwoord.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept