Jump to content

StefRingoot

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  innovatief ondernemen

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Doen wat je graag doet.
 • My opinion about innovation
  Schoenmaker blijf bij je leest...
 1. Het zou beter zijn als alle ondernemers(winst)inkomsten gewoon hetzelfde belast zouden worden als looninkomsten en dat ondernemerskortingen eventueel beter pro rato zouden worden toegekend boven een bepaald winstniveau, zodat het gevoel van 'afstraffing' niet zo geprononceerd zou zijn. kijk dat vind ik ook...
 2. Het zou beter zijn als alle ondernemers(winst)inkomsten gewoon hetzelfde belast zouden worden als looninkomsten en dat ondernemerskortingen eventueel beter pro rato zouden worden toegekend boven een bepaald winstniveau, zodat het gevoel van 'afstraffing' niet zo geprononceerd zou zijn. kijk dat vind ik ook...
 3. Het ging alleen maar om die ondernemersregelingen hoor
 4. Het ging alleen maar om die ondernemersregelingen hoor
 5. Blijkbaar is de enige oplossing of in loondienst of kiezen voor ondernemerschap... een tussenweg bestaat niet in Nederland. (In België kennen ze de ondernemer in bijberoep... dus het kan wel) Trouwens ik werk volgens contract 16 uur in het onderwijs. Maar met al wat er bij komt kijken lijkt het de laatste tijd bijna het dubbele en daar wordt ik geen cent extra voor betaald. Het gaat alleen maar ten koste van mijn tekenwerk. Als ik meer tekeningen zou maken kan ik meer verdienen maar als ik per tekening de helft naar de belasting mag dragen dan doet het pijn. Het is dat ik dolgraag teken en ontwerp. (ik ben geen ondernemer omdat ik perse risico wil nemen maar wel omdat ik verantwoordelijk wil zijn voor mijn eigen werk)
 6. Blijkbaar is de enige oplossing of in loondienst of kiezen voor ondernemerschap... een tussenweg bestaat niet in Nederland. (In België kennen ze de ondernemer in bijberoep... dus het kan wel) Trouwens ik werk volgens contract 16 uur in het onderwijs. Maar met al wat er bij komt kijken lijkt het de laatste tijd bijna het dubbele en daar wordt ik geen cent extra voor betaald. Het gaat alleen maar ten koste van mijn tekenwerk. Als ik meer tekeningen zou maken kan ik meer verdienen maar als ik per tekening de helft naar de belasting mag dragen dan doet het pijn. Het is dat ik dolgraag teken en ontwerp. (ik ben geen ondernemer omdat ik perse risico wil nemen maar wel omdat ik verantwoordelijk wil zijn voor mijn eigen werk)
 7. @ Norbert Bakker. Ja ik blijf nog steeds bij mijn standpunt. Waarom moet iemand die "bijverdiend" plots het grootste gedeelte van die verdienste naar de belastingdienst dragen? schaf dan al die regelingen af dan wordt het een stuk eerlijker en wordt iedereen gelijk beoordeeld.
 8. @ Norbert Bakker. Ja ik blijf nog steeds bij mijn standpunt. Waarom moet iemand die "bijverdiend" plots het grootste gedeelte van die verdienste naar de belastingdienst dragen? schaf dan al die regelingen af dan wordt het een stuk eerlijker en wordt iedereen gelijk beoordeeld.
 9. @ realist; ik probeer vijf dagen te werken... maar het lukt uiteraard niet altijd. (Het gaat op en af met de opdrachten in illustratieland) Ik hoop altijd maar dat het voldoende is om aan de norm te komen. Ik hou echter wel mijn uren vrij exact bij, (maar de moet de inspecteur wel akkoord gaan met "het maken van schetsen voor opdracht x tussen 20uur en 23uur)
 10. @ realist; ik probeer vijf dagen te werken... maar het lukt uiteraard niet altijd. (Het gaat op en af met de opdrachten in illustratieland) Ik hoop altijd maar dat het voldoende is om aan de norm te komen. Ik hou echter wel mijn uren vrij exact bij, (maar de moet de inspecteur wel akkoord gaan met "het maken van schetsen voor opdracht x tussen 20uur en 23uur)
 11. Neen "afgestraft" omdat je en in loondienst werkt en ondernemer bent. Kom je niet aan de urennorm dan kost het je gewoon veel geld. Dan wordt "bijverdienen" niet echt lonend eerder een last. Nu werk ik niet alleen voor het geld maar doe zelf vooral de dingen die ik graag doe.
 12. Neen "afgestraft" omdat je en in loondienst werkt en ondernemer bent. Kom je niet aan de urennorm dan kost het je gewoon veel geld. Dan wordt "bijverdienen" niet echt lonend eerder een last. Nu werk ik niet alleen voor het geld maar doe zelf vooral de dingen die ik graag doe.
 13. Werken in loondienst en daarnaast zzp'en wordt in Nederland (en trouwens ook in België) afgestraft is mijn gevoel. Ik werk zelf twee dagen per week in loondienst (deed dat vroeger als zzp'er maar die willen ze niet meer in het onderwijs) en werk daarnaast 5 dagen per week (ja ook op zaterdag en zondag) vanuit mijn studio aan huis (cartoons, illustraties enz...) het is maar te hopen dat ik aan voldoende uren kom want anders scheelt dat weer een paar duizend euro op de belastingen.
 14. Werken in loondienst en daarnaast zzp'en wordt in Nederland (en trouwens ook in België) afgestraft is mijn gevoel. Ik werk zelf twee dagen per week in loondienst (deed dat vroeger als zzp'er maar die willen ze niet meer in het onderwijs) en werk daarnaast 5 dagen per week (ja ook op zaterdag en zondag) vanuit mijn studio aan huis (cartoons, illustraties enz...) het is maar te hopen dat ik aan voldoende uren kom want anders scheelt dat weer een paar duizend euro op de belastingen.
 15. Ja, "hallo" daar ben ik nog een tijdje lid van geweest, maar ingehaald door Linkedin en een paar andere social media sites en dus ter ziele gegaan. Ondertussen heb ik ook die "connect" app uitgeprobeerd. Maar ik vind het helemaal niets... het ding werkt amper, (je profiel aanpassen op een ipad is tenenkrommend) de usability is ver te zoeken en wat het nut hier van is is mij totaal onduidelijk. Nutteloze poging die op het einde van dit jaar niet mee bestaat. Geen haan die er om kraait en niemand die zich druk maakt om de miljoenen die hier weggegooid zijn. Afschaffen van de kvk zou een goede besparing zijn. We kunnen vast en zeker zonder deze napoleonistische organisatie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept