Jump to content

Judith1973

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Hilversum
 1. Bedankt voor de tip Realist! Ik moet me nog gaan verdiepen in hoeverre ik de kosten van de investering (verbouwing) eventueel/deels kan opvoeren bij de belastingdienst. Het gaat om een verbouwing van een badkamer naar een werkruimte voor mijn thuisbakkerij. Deze ruimte wordt dan niet meer als priveruimte gebruikt. Omdat mijn bakkerij groeiende is en ik te weinig ruimte heb (de woonkamer dient nu als opslag) gaan we van de badkamer (deze ligt beneden naast onze keuken) een werkruimte/opslag maken en van de schuur een badkamer. Ik heb geen idee of de kosten van dit soort verbouwingen ook aftrekbaar zijn. De kosten van schuur naar badkamer uiteraard niet dat is logisch maar van badkamer naar werkruimte/opslag hoop ik van wel want dat zou veel geld gaan schelen. Eerder hebben we al de keuken uitgebreid met extra werkruimte (2e oven, planken, werkblad etc etc) Naast de keuken hebben we in de woonkamer extra werkruimte gemaakt. Deze kosten heb ik wel opgevoerd. maar weet niet of er voor de belastingdienst verschil is tussen dergelijke uitbreidingen van mijn bakkerij.
 2. Bedankt voor de tip Realist! Ik moet me nog gaan verdiepen in hoeverre ik de kosten van de investering (verbouwing) eventueel/deels kan opvoeren bij de belastingdienst. Het gaat om een verbouwing van een badkamer naar een werkruimte voor mijn thuisbakkerij. Deze ruimte wordt dan niet meer als priveruimte gebruikt. Omdat mijn bakkerij groeiende is en ik te weinig ruimte heb (de woonkamer dient nu als opslag) gaan we van de badkamer (deze ligt beneden naast onze keuken) een werkruimte/opslag maken en van de schuur een badkamer. Ik heb geen idee of de kosten van dit soort verbouwingen ook aftrekbaar zijn. De kosten van schuur naar badkamer uiteraard niet dat is logisch maar van badkamer naar werkruimte/opslag hoop ik van wel want dat zou veel geld gaan schelen. Eerder hebben we al de keuken uitgebreid met extra werkruimte (2e oven, planken, werkblad etc etc) Naast de keuken hebben we in de woonkamer extra werkruimte gemaakt. Deze kosten heb ik wel opgevoerd. maar weet niet of er voor de belastingdienst verschil is tussen dergelijke uitbreidingen van mijn bakkerij.
 3. Hartelijk bedankt voor je antwoord Roel, dan kan ik nu de discussie met mijn man beëindigen, ha ha. Ik snapte er even niets meer van, maar dan heb ik alles gelukkig goed begrepen en alles goed doorgegeven aan de belastingdienst. Toch een opluchting!
 4. Hartelijk bedankt voor je antwoord Roel, dan kan ik nu de discussie met mijn man beëindigen, ha ha. Ik snapte er even niets meer van, maar dan heb ik alles gelukkig goed begrepen en alles goed doorgegeven aan de belastingdienst. Toch een opluchting!
 5. Toch nog even een vraag want ik heb inmiddels een discussie met mijn man of ik de btw wel/niet had mogen terug ontvangen over 2016 van de belastingdienst. De btw cijfers over 2016: Btw over de uitgaven/voorbelasting 2016 is € 800 Btw over de inkomsten 2016 is € 500 Omdat ik een thuisbakkerij heb betaal ik 6% btw over mijn omzet. Ingrediënten die ik koop betaal ik 6% over en bijv ovens, mixers etc betaal ik 21 % over. Dit alles heb ik allemaal netjes verwerkt en zo kwam ik op bovenstaande cijfers uit. Mijn man is van mening dat ik de € 300 niet had kunnen terugvragen omdat je een negatief bedrag niet kan terugvragen aan de belastingdienst. Ik heb in 2017 dus elk kwartaal OB ingevuld zonder de KOR toe te passen en elk kwartaal kreeg ik als uitkomst "te ontvangen", in totaal over 2016 is dat € 300 De totale balans over de inkomsten en uitgaven over 2016 laat wel een kleine winst zien. Ik ben nu wel benieuwd of ik het echt zo verkeerd gedaan heb allemaal.
 6. Toch nog even een vraag want ik heb inmiddels een discussie met mijn man of ik de btw wel/niet had mogen terug ontvangen over 2016 van de belastingdienst. De btw cijfers over 2016: Btw over de uitgaven/voorbelasting 2016 is € 800 Btw over de inkomsten 2016 is € 500 Omdat ik een thuisbakkerij heb betaal ik 6% btw over mijn omzet. Ingrediënten die ik koop betaal ik 6% over en bijv ovens, mixers etc betaal ik 21 % over. Dit alles heb ik allemaal netjes verwerkt en zo kwam ik op bovenstaande cijfers uit. Mijn man is van mening dat ik de € 300 niet had kunnen terugvragen omdat je een negatief bedrag niet kan terugvragen aan de belastingdienst. Ik heb in 2017 dus elk kwartaal OB ingevuld zonder de KOR toe te passen en elk kwartaal kreeg ik als uitkomst "te ontvangen", in totaal over 2016 is dat € 300 De totale balans over de inkomsten en uitgaven over 2016 laat wel een kleine winst zien. Ik ben nu wel benieuwd of ik het echt zo verkeerd gedaan heb allemaal.
 7. @ Realist, bedankt voor je antwoord! Ik heb een klein bedrijf (een thuisbakkerij) die goed loopt maar wel erg arbeidsintensief is en een mega omzet zal ik nooit gaan maken. Al streef ik natuurlijk wel naar een grotere omzet. En ik heb de nodige investeringen moeten doen. Ook dit jaar staat er nog een investering op de planning (bedenk ik me nu pas) en zal veel taarten en broden moeten verkopen om die weer terug te verdienen. Afgelopen jaar toch een kleine winst gedraaid. Veel geld verdien ik niet met mijn thuisbakkerij maar de voldoening die ik eruit haal, vind ik belangrijker. En uiteraard hoop ik dat ik verder kan doorgroeien met met thuisbakkerij en mijn omzet kan gaan vergroten zoals het nu gaat, denk ik ook wel dat dat gaat lukken, maar dat heeft wel tijd nodig. Mijn opmerking over de dat de betaalde en ontvangen btw ongeveer gelijk zal zijn, is wellicht wat kort door de bocht, daarvoor zal ik nog wat langer bezig moeten zijn om dat echt goed te kunnen beoordelen.
 8. @ Realist, bedankt voor je antwoord! Ik heb een klein bedrijf (een thuisbakkerij) die goed loopt maar wel erg arbeidsintensief is en een mega omzet zal ik nooit gaan maken. Al streef ik natuurlijk wel naar een grotere omzet. En ik heb de nodige investeringen moeten doen. Ook dit jaar staat er nog een investering op de planning (bedenk ik me nu pas) en zal veel taarten en broden moeten verkopen om die weer terug te verdienen. Afgelopen jaar toch een kleine winst gedraaid. Veel geld verdien ik niet met mijn thuisbakkerij maar de voldoening die ik eruit haal, vind ik belangrijker. En uiteraard hoop ik dat ik verder kan doorgroeien met met thuisbakkerij en mijn omzet kan gaan vergroten zoals het nu gaat, denk ik ook wel dat dat gaat lukken, maar dat heeft wel tijd nodig. Mijn opmerking over de dat de betaalde en ontvangen btw ongeveer gelijk zal zijn, is wellicht wat kort door de bocht, daarvoor zal ik nog wat langer bezig moeten zijn om dat echt goed te kunnen beoordelen.
 9. Bedankt voor jullie antwoorden Roel J en www.dmq-aa.nl. Voor 2017 wacht ik gewoon tot de laatste aangifte of ik de KOR wel/niet kan toepassen.
 10. Bedankt voor jullie antwoorden Roel J en www.dmq-aa.nl. Voor 2017 wacht ik gewoon tot de laatste aangifte of ik de KOR wel/niet kan toepassen.
 11. Hallo allemaal, Ik heb uiteraard al gezocht of ik het antwoord op mijn vraag ergens kan vinden, maar blijf de KOR hopeloos ingewikkeld vinden en kom er dan ook niet uit. Ik hoop dat iemand me kan helpen met wat ik het beste kan doen. In het 4e kwartaal van 2015 ben ik mijn bedrijf gestart en met ingang van het 4e kwartaal van 2015 heb ik elk kwartaal de omzetbelasting ingevuld. Ik heb geen gebruik gemaakt van de KOR. Omdat de btw over de omzet die ik maakte lager was dan de btw over mijn uitgaven (voorbelasting) heb ik elk kwartaal een klein bedrag aan btw terug ontvangen. In het 4e kwartaal 2015 was dit zo'n 500 euro en over 2016 was dit in totaal zo'n 300 euro. Had ik nu gebruik moeten maken van de KOR of niet. En zo ja, kan dit nog met terugwerkende kracht? Voor dit jaar verwacht ik dat btw over de omzet en de btw over de uitgaven ongeveer gelijk zal zijn, wellicht dat de btw omzet iets hoger zal zijn dan de btw uitgaven. Moet ik nu wel/niet gebruik maken van de KOR? Voor de komende jaren verwacht ik dat dit ook zo zal zijn. Wat betreft de omzet val ik in het 6% btw tarief. Over de uitgaven deels in het 6% en deels in het 21% btw tarief. Is er iemand die mij kan vertellen wat ik het beste kan doen mbt de KOR: - wel/niet toepassen de komende jaren? - wel/niet met terugwerkende kracht laten toepassen? (als dat kan en mag) Alvast super bedankt voor de antwoorden!
 12. Hallo allemaal, Ik heb uiteraard al gezocht of ik het antwoord op mijn vraag ergens kan vinden, maar blijf de KOR hopeloos ingewikkeld vinden en kom er dan ook niet uit. Ik hoop dat iemand me kan helpen met wat ik het beste kan doen. In het 4e kwartaal van 2015 ben ik mijn bedrijf gestart en met ingang van het 4e kwartaal van 2015 heb ik elk kwartaal de omzetbelasting ingevuld. Ik heb geen gebruik gemaakt van de KOR. Omdat de btw over de omzet die ik maakte lager was dan de btw over mijn uitgaven (voorbelasting) heb ik elk kwartaal een klein bedrag aan btw terug ontvangen. In het 4e kwartaal 2015 was dit zo'n 500 euro en over 2016 was dit in totaal zo'n 300 euro. Had ik nu gebruik moeten maken van de KOR of niet. En zo ja, kan dit nog met terugwerkende kracht? Voor dit jaar verwacht ik dat btw over de omzet en de btw over de uitgaven ongeveer gelijk zal zijn, wellicht dat de btw omzet iets hoger zal zijn dan de btw uitgaven. Moet ik nu wel/niet gebruik maken van de KOR? Voor de komende jaren verwacht ik dat dit ook zo zal zijn. Wat betreft de omzet val ik in het 6% btw tarief. Over de uitgaven deels in het 6% en deels in het 21% btw tarief. Is er iemand die mij kan vertellen wat ik het beste kan doen mbt de KOR: - wel/niet toepassen de komende jaren? - wel/niet met terugwerkende kracht laten toepassen? (als dat kan en mag) Alvast super bedankt voor de antwoorden!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept