loading
Ga naar inhoud

euroide

Newbee
  • Aantal berichten

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Karma

0

Recente activiteiten

  1. Dus als ik het goed begrijp, kopen wij shirtjes in. Vervolgens bedrukken we deze, en verkopen voor iets meer. Of Gebruikte racebanden verkopen, en voorzien van BTW-factuur. Dan zal de stichting BTW plichtig zijn? En mogen we BTW over aankomen terug ontvangen?
  2. Beste fiscalisten, Mijn vraag volgt uit de toekomstige oprichting van een stichting met, vind ik, een gedeelte ondernemerschap. Een vraag waar de belastingdienst tot tweemaal toe aan de telefoon vaag is gebleven, en ik op internet hier niet wijzer over word. De stichting gaat zich bezig houden met het bevorderen van de amateur motorsport en het ontwikkelen van talent in de breedte van de Nederlandse en Europese wegrace kampioenschappen. De keuze voor een stichting is het najagen van een doel, zonder dat hier leden aan te pas komen. Het bijkomende feit dat een geregistreerde stichting professioneler oogt voor bedrijven ivm sponsoring en het werven van extra middelen. Sponsoring zal voornamelijk plaats vinden door middel geld voor naamsbekendheid, daarnaast gaan we merchandise(voor zover je daarvan kan spreken) verkopen. Eventueel organiseren we een BBQ voor sponsoren en kunnen deze komen kijken tijdens trainingen en wedstrijden. Daarnaast zijn we van plan gebruikte banden etc. te verkopen om extra inkomsten te genereren. Een bijkomend voordeel zou zijn, kwamen we enkele weken geleden achter dat, als de stichting als BTW-plichtig aangemerkt zou worden, we BTW over onze uitgaven kunnen terugvorderen. Aangezien we voor het grootste gedeelte de activiteiten financieren met (eenmalige) giften, zou dat een voordeel opleveren van bijna 21%. We moeten er echter wel voor zorgen dat de stichting dan BTW plichtig wordt. Bij een simpele hobby, waarin sponsoren voor het oprapen liggen en waar de kosten beperkt blijven, hadden we deze vraag nooit gesteld. Maar aangezien de motorsport, zelfs zonder crashes, ontzettend kostbaar en duur is voor 2 deelnemers welke simpele loondienst draaien, wil ik toch de vraag stellen. Hoe kunnen we met zekerheid ervoor zorgen dat de stichting BTW plichtig wordt. Dit om zoveel mogelijk euro's netto aan de motorsport te kunnen besteden en, uiteindelijk, gaan proberen jongere coureurs in het team te laten plaats nemen welke zelf niet over voldoende middelen beschikken. Ik hoop dat het bovenstaande topic toegestaan is en men duidelijkheid kan verschaffen.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké