Jump to content

MattieM

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Bedankt voor je reactie Daniel! Het is dus inderdaad zoals ik al dacht.
 2. Hi, Ik had een kleine vraag waarop ik hoop een antwoord te krijgen. Heb al een groot deel van het internet gehad maar zie overal andere antwoorden. Sinds 2 maanden verkoop ik mijn producten op Bol.com. De verkoopprijzen zijn inclusief BTW geeft Bol.com aan. Vervolgens krijg ik een factuur van de verkoopprijs met daarbij 0% btw aangezien ik die af dien te dragen. Mijn vraag: Hoe berekening ik nu correct de BTW? Stel de verkoopprijs is €100 1. €100 * 21% = €21 btw 2. €100 * 21 / 121 = €17,35 btw Ik ben altijd uitgegaan van optie 2 aangezien de verkoopprijs op Bol.com al inclusief BTW is, deze dient alleen nog door mij afgedragen te worden. Op het internet lees ik echter veel verschillende reacties, ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen :) Alvast bedankt!
 3. Hoi Roy, bedankt voor je uitgebreide reactie. Cosco doet inderdaad het transport van de container waarschijnlijk in opdracht van een andere partij. Gelukkig ben ik zo verstandig geweest om de order nog niet te plaatsen maar eerst opzoek te gaan naar meer informatie :). Alle opties zijn dus nog open op dit moment, zie echter door de bomen het bos niet meer waar ik moet beginnen haha. Leek mij handig als de leverancier het op de boot plaatst aangezien ze wel eens uit willen lopen met productie. Zo kan waarschijnlijk de boot beter getimed worden. Afhandeling in Rotterdam vind ik nog lastig om m'n weg in te vinden. Heb je tips hoe ik dit het beste aan kan pakken?
 4. Bedankt voor je reactie. Kijk naar het woord expediteur was ik opzoek. Ik begrijp dat dit partijen zijn die gespecialiseerd zijn in het importeren? Heb je zelf goede ervaringen met een specifieke partij?
 5. Bedankt voor je reactie en linkjes. Ga ik zeker naar kijken! Heb jij zelf ervaring met zeevracht via DHL of Fedex? Hoeft voor mij niet perse de goedkoopste partij te zijn. Aangezien het de eerste keer is wil ik het vooral gewoon goed geregeld hebben.
 6. Hoi allen, Momenteel run ik een webshop met producten uit China. De producten heb ik altijd via de lucht laten komen waardoor het import proces volledig afgehandeld werd door bijv. DHL of Fedex. De verzendkosten drukken echter zwaar op het totaalbedrag dus wil ik nu een grotere order plaatsen en deze laten verschepen via zee. Ik merk echter dat dit een stukje complexer is dan verwacht. Veel op het forum heb ik al doorlezen maar ben er nog niet helemaal uit. Het gaat om zeven pakketten van in totaal +/- 450kg, met een waarde van in totaal +/- €5.000. De vervoerder die ze hiervoor gebruiken is Cosco. De leverancier zorgt ervoor dat het op de boot komt, daarna zijn de kosten voor mij. Had al contact opgenomen met Cosco maar krijg ze niet te pakken. Mijn vragen: - Waar kan ik qua kosten ongeveer op rekenen? - Hoe werkt de afhandeling in de haven precies? Moet ik hiervoor een partij in de arm nemen? - Hebben jullie nog tips over partijen die dit kunnen verzorgen? - Het is mijn eerste import over zee, alle andere tips zijn ook van harte welkom! :) Bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept