Jump to content

Femke01

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ik lever voornamelijk aan particulieren maar soms ook aan ondernemers. Dan moet ik denk ik de BTW verleggen. Zoals ik het nu zie betaal ik wel BTW op postzegels in Belgie.
 2. Ik woon in Nederland op de grens met Belgie. Nu heb ik sinds kort een webshop. Ik verstuur mijn producten voornamelijk via brievenbuspost (waarschijnlijk in de toekomst ook pakketten). Nu wil ik de producten die naar Belgie verstuurd worden rechtstreeks naar Belgisch postkantoor brengen, en daar ook postzegels kopen. Hoe regel ik dit met de BTW? Moet ik ook 21% BTW rekenen op de verzendkosten?
 3. Ik heb credit gestort op een (buitenlandse) webshop. Hoe zet ik dit in mijn boekhouding. Een deel van de credit heb ik al 'verbruikt' en daar ook facturen voor ontvangen. Wat doe ik met het overige deel? Moet ik dit open laten staan tot ik alles verbruikt heb of kan ik dit ergens onder zetten?
 4. auteursrechten website. Dat zou betekenen dat als er grote dingen gewijzigd moeten worden aan de website dit door niemand gedaan mag worden? Het bedrijf wat het gemaakt heeft bestaat niet meer. Er komt waarschijnlijk geen doorstart. (klant heeft ook geen tijd om daar evt. op te wachten).
 5. Bedankt voor alle antwoorden! De curator probeert het klantenbestand aan mij te verkopen. Als ik flyers ed voor klanten ga ontwerpen heb ik te maken met een huisstijl. Ik zal dus geen bestaande ontwerpen gebruiken maar alles wordt wel in de stijl die binnen de huisstijl van de klant past gemaakt. De klant heeft een website door mij (bij het failliete bedrijf) gemaakt. Deze site wordt door de klant zelf gehost. Klant heeft mij benaderd of ik daar aanpassingen op wil doen. Dit mag dus wel? (de website is immers van de klant, en anders mag geen enkel bedrijf dit doen?)
 6. Bedankt voor alle snelle reacties. Het is inderdaad een goed idee om mijn LinkedIn status te veranderen. Op de vraag aan de curator of klanten wel met mij contact op mogen nemen heb ik nog geen antwoord gehad. Het zal inderdaad niet om alle openstaande schulden gaan, maar om (telefoon)abonnement, provider, hosting, database beheer enz. (helaas zijn daar erg veel openstaande rekeningen)
 7. Helaas kom ik er met de curator niet helemaal uit. Mijn werkgever is pas failliet gegaan. Nu ga ik binnenkort starten als zzp'er. Ik wil nu graag klanten aanschrijven met de vraag of ze met mij willen samenwerken (grafische vormgeving en webdesign). Er is ook een klant die mij zelf benaderd heeft (via LinkedIn). De curator geeft aan dat het niet toegestaan is klanten te benaderen omdat dit hoort bij de goodwill van het bedrijf. Ik kan het klantenbestand wel overkopen maar krijg daar ook alle openstaande facturen bij. (en dat zijn erg veel schulden). Ik heb nooit een concurrentiebeding getekend dus vraag mij af of dit zomaar mag? (Gebeld met het juridisch loket maar die komt er helaas ook niet uit)

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept