Jump to content

Morrison

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Scheveningen
 1. Beste Forummers, Ik ben Grafisch Vormgever en ontwerp o.a. advertenties, periodieken zoals tijdschriften en bedrijfsmagazines alsmede speciale uitgaven waaronder boeken en schoolgidsen. Het drukwerk besteed ik uit. Nu ontvang ik van de drukkerij mbt het drukwerk van periodieken en boeken een factuur met 9% BTW. Deze kosten bereken ik uiteraard door aan mijn klanten. Ik stuur de klant dus 1 factuur voor mijn werkzaamheden waarin tevens de kosten voor het drukwerk in verdisconteerd zijn. Deze factuur stuur ik altijd met 21% BTW. Nu krijg ik de opmerking van een klant dat ik deze factuur met 9% BTW moet versturen omdat het gaat om het uitbrengen van een boek (en deze voldoet aan de eisen voor laag tarief). En nu ga ik dus twijfelen... Kan iemand mij hiermee helpen?
 2. Toch nog een vraag ... Als ik deze bemiddelingsdienst verricht aan een Particulier in Belgie, dus het vervoer wordt ter beschikking gesteld aan de particulier in Belgie, (B2C) dan wordt deze dienst verricht op de plaats van de prestatie (dienst) waarvoor wordt bemiddeld (de hoofdprestatie). Waar verricht ik dan de dienst, of wel waar vindt de hoofdprestatie plaats?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept