Mechanism

Junior
  • Aantal berichten

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mechanism

  1. Deze machines worden geadverteerd als hobby machine en zitten inderdaad altijd rond de €450,- ex. Een professionele variant begint bij €900,- . Het is een soort verkapt verdienmodel om hem als professional te kopen, na een jaar af te schrijven en via Marktplaats door te stoten aan een nietsvermoedende hobbyist "met nog één jaar garantie".
  2. Update: De huidige eigenaar is doorverwezen naar de fabrikant, die na onderzoek heeft aangegeven dat de machine professioneel gebruikt is terwijl hij daar niet voor bestemd is. Zij hebben een betaalde reparatie met korting (uit coulance) aangeboden.
  3. Dat is een aanname. Met "aan de slag" bedoel ik dat de algemene voorwaarden worden nagekeken / aangepast door een professional op dat vlak.
  4. Op zich een mooi wetsvoorstel, alleen is de vraag of er middelen zijn voor daadwerkelijke handhaving / uitvoering. Ook wij hebben (jaren geleden) last gehad van concurrenten die negatieve fake reviews lieten plaatsen. Op een gegeven moment kregen wij steeds vaker vragen van klanten die onze betrouwbaarheid in twijfel trokken, vanwege de enorme discrepantie tussen de reviews op ons eigen platform (gefilterd vanwege het opgeven van een geldig ordernummer) en die op o.a Trustpilot. En natuurlijk ook gewoon de negatieve review als pressiemiddel van iemand die het onderste uit de kan wil. Maar hoe frustrerend ook, dat aantal lag veel te laag om echt impact te hebben op de score. Bovendien denk ik dat je dat probleem ook aantrekt als je er in mee gaat.
  5. Interessante materie hierboven, waarvoor dank! Wat ik terug zie komen in verschillende publicaties is iets in deze richting: Gaat het product na 6 maanden of langer kapot? Dan moet u bewijzen dat dit niet uw schuld is en dat het aan het product ligt. Dat is bij de tweedehands aanschaf van een 1 jaar oude machine die overbelast kan worden een onmogelijkheid. Ik heb voor nu het advies van @UwJurist ter harte genomen en ga met de Algemene voorwaarden aan de slag. Wij hebben de klant in kwestie aangegeven dat hij zich tot de verkoper of de fabrikant zal moeten wenden.
  6. Exact! De machine in kwestie gaat hobbymatig een jaar of 5 > 10 mee, en bij intensief profi gebruik 1 tot 2 jaar.
  7. Allereerst hartelijk voor de constructieve reacties, ik zal proberen meer duidelijkheid te verschaffen. Ondanks het feit dat dit vaker bij ons voorkomt, is de specifieke kwestie als volgt: Wij hebben een koopovereenkomst met de eerste eigenaar. De eerste eigenaar is een bedrijf en ging akkoord met de voorwaarden (1 jaar garantie). Na het verstrijken van de garantieperiode verkocht 1e eigenaar de machine aan een consument. Die is in de veronderstelling 2 jaar garantie te hebben, omdat wettelijke garantie overdraagbaar is en de machine een aanzienlijk langere levensduur zou moeten hebben. Hij trekt dus de "ondeugdelijk" kaart. Wat ons betreft is er alleen sprake van een langere verwachte levensduur bij hobbymatig gebruik. De eerste eigenaar is een bedrijf en heeft deze machine niet hobbymatig gebruikt. Er is geen sprake van verkoop van consument aan consument (daar wordt in de links hierboven van gesproken). De vraag is dus eigenlijk of de wettelijke garantie van toepassing wordt, puur omdat de de 2de eigenaar een consument is. ACM wil niets concreets zeggen omdat de eerste eigenaar geen consument is. Wel is geïmpliceerd dat de consument dan "misschien wel garantie heeft bij de eerste eigenaar".
  8. Beste lezers, Wij verkopen via onze webshop aan zowel particulieren als bedrijven. In de zakelijke A.V. geven we 1 jaar garantie op machines, in de consumenten A.V. is dat 2 jaar. Als de eerste eigenaar een bedrijf is en de machine aan een particulier doorverkoopt, direct na het verstrijken van de zakelijke garantieperiode (1 jaar): Heeft de tweede eigenaar dan opeens nóg een jaar (totaal 2 jaar) garantie, puur omdat hij consument is? En zo ja / nee, waar blijkt dat juridisch gezien uit? Wij hebben hier steeds vaker mee te maken namelijk: Een machine van 1 of anderhalf jaar oud wordt door onze klant 'bijna versleten' doorverkocht aan een consument. Zodra de machine stuk gaat klopt de consument bij ons aan i.v.m wettelijke garantie. Wat ons betreft is de logisch te verwachten gebruiksduur al behaald vóór de consument het product kocht, omdat het product dagelijks / professioneel gebruikt is. Bij hobbymatig gebruik staat dat gelijk aan een levensduur 5 tot 10 jaar. De ACM en vergelijkbare partijen hebben hier geen antwoord op. Jullie wel?
  9. Het verhaal, dat inderdaad vele malen complexer was dan een parkeerplaats alleen, is inmiddels afgerond. Ik ben de zenuwinzinking nabij geweest en mijn bedrijf(svermogen) in pijnlijke mate ingekrompen door dit avontuur. Echter kan ik vanwege de belachelijke aard van de situatie niet uitleggen wat er precies speelde, zonder details vrij te geven die ontzettend herkenbaar zijn. ROZ huurcontractjes bieden ruimte in het voordeel van de verhuurder en als er vervolgens voorbedachte rade in het spel is, dan kan een verhuurder heel veel afdwingen. Aldus mijn bedrijfsjurist was er ruimte om deels mijn gelijk te krijgen, maar ik beschikte niet over de financiële en psychische ruimte meer om een lange juridische strijd te strijden.
  10. Excuses voor de radiostilte. Onder de kop "bijzondere bepalingen" staat het volgende: Tot het gehuurde behoren een vijftal parkeerplaatsen op het achterterrein. Verhuurder heeft twee sleutels van het betreffende afsluithek aan huurder overhandigd op X-X-XXXX. Combo-antwoord op de vorige posts: Ik heb de situatie m.i niet geaccepteerd, maar omdat de-escalerend handelen mijn tweede natuur is, leek me dat een brief van mijn jurist, 11 maanden na aanvang huur, óók niet constructief zou zijn. Er is parkeerplek en ik dacht echt te tekenen voor 5 plekken. Maar de 5e plek bleek achteraf bij het pand van de buren te horen. Toen heb ik meteen de verhuurder aangesproken die met zijn "ik ging uit van achter elkaar parkeren" verhaal kwam. Dat heb ik toen opzettelijk laten gebeuren met enkele escalaties ten gevolg, die ik heb gedocumenteerd zoals hierboven beschreven. Voornaamste probleem is dat de verhuurder buiten het huurcontract helemaal niets schriftelijk communiceert. Hij komt mondeling antwoord geven op schriftelijke bericht van mijn kant en weigert pertinent op papier te zetten wat we afspreken. Dat heeft voor een nare situatie gezorgd waarbij ik nu onder druk gezet wordt om veel langer te huren dan overeen gekomen en om kosten te maken waar een huurder niet verantwoordelijk voor is. Mijnheer heeft een royale bankgarantie en weet dat mijn onderneming kraakt onder maanden dubbele vestigingskosten.
  11. Ik heb een buurman die een hoop last heeft gehad van het gebruik van plek #5 en e-mail correspondentie van een accountmanager die in conflict met een klant kwam door het klem parkeren op plek #5.
  12. Die had ik nog niet gevonden, thanks! Mocht e.e.a escaleren dan is het toch meer dan een strohalm, het betreft een niet gering bedrag.
  13. De buurman heeft overlast ondervonden van mijn fictieve parkeerplaats. Die kan bevestigen dat we daar ook in de afgelopen 4 jaar beide in contact over hebben gestaan met elkaar en de pand eigenaar. De parkeerplaatsen horen bij een bedrijfshal. Ik kan niet achterhalen welk deel van de huurprijs t.b.v de parkeerplaatsen is.
  14. Ik heb een huurcontract waar 5 parkeerplaatsen op vermeld staan, maar in het echt zijn het er 4. Ik heb dat destijds aangekaart bij de verhuurder en toen was het verhaal dat er best een auto achter een andere kan staan. Maar je kan er niet fileparkeren en geen enkele bezoeker gaat uit eigen beweging iemand anders in de lengterichting klem zetten. Een andere huurder kan bovendien zijn terrein niet eens op, als ik mijn 'fictieve 5e parkeerplaats' zou gebruiken. Nu heb ik door andere zaken aanleiding om een beetje tegengas te geven naar de verhuurder toe en vraag ik mij af wat voor maandelijkse kosten 1 parkeerplaats van 5 x 2.5 meter vertegenwoordigt. Over een periode van 5 jaar tikt dat denk ik best aan. Alvast bedankt voor de input!
  15. Het Post-It papiertje is niets meer dan een papiertje met een plaklaag. Je kan een papiertje niet patenteren en het aanbrengen van lijm ook niet. De combinatie van de twee maakte echter een uniek product dat bijna 20 jaar gepatenteerd geweest is. Aan kruiwagen-frames zit in principe geen geregistreerd ontwerp vast (net als een vierkant papiertje), maar zodra het ding dankzij een paar aanpassingen een hele specifieke, andere functie gaat vervullen kan dat wél en dat is dus ook al gebeurd alvorens jouw versie werd gemaakt. Persoonlijk zou ik gaan kijken of het idee buiten de BeNeLux al vast staat en daar je voordeel mee doen. Je wil geen kort geding aan je broek!
  16. De kern van het concept is eigenlijk niet dat het spotgoedkoop is (en in mijn bescheiden mening klinkt spotgoedkoop ook spotgoedkoop, maar dat kan een generatie dingetje zijn). Wie is de doelgroep? Wat is het argument om een B-stock product te kopen? En waarom bij jou? Je zou bijvoorbeeld veel meer in kunnen spelen op het feit dat je verspilling voorkomt. Dat mensen door het product te kopen niet alleen iets op de kop tikken tegen een scherpe prijs, maar dat ze maatschappelijk geweldig bezig zijn door het product een tweede kans te geven. Geef die consument het gevoel dat ze én scherp kopen én de wereld redden door "mee te doen" aan deze nieuwe formule.
  17. Lijkt een beetje een epidemie te zijn, maar ook een probleem van deze tijd. Mijn buren (buurbedrijf) kregen een week na hun Google+ vermelding ook een vernietigende review van iemand waar ze nooit zaken mee hebben gedaan. Zij hebben alles op alles gezet om deze uiting van Smaad weg te krijgen, maar zonder resultaat. Zelf run ik een webshop, dus logischerwijs kom ik ook af en toe een idioot tegen. De beste methode is om zo'n review gewoon onder te laten sneeuwen met positieve (echte) reviews. Een ongefundeerde negatieve review die omringd is door positieve, onderbouwde berichten wordt een stuk minder serieus genomen.
  18. Mijne dames en heren, Ik wil dit topic graag even goed en informatief afsluiten. Na 16 maanden stress is deze kwestie afgerond, hoera! Hieronder mijn bevindingen: Als ik achteraf alle acties van -de Duitsers- op een rijtje zet, zie ik een sterke vorm van psychische oorlogsvoering. Kleine dingen, zoals na 6 maanden opeens af en toe óók een juridisch document op mijn huisadres laten aanbieden, of na een tijdje niet alleen mijn bedrijfs- maar ook privé naam gebruiken bovenaan de blafbrieven en Emails, even los van alle 'normale' juridische dreigementen.. De claim van de Duitsers was gebaseerd op de volgens hen gemaakte kosten (dus een soort dwingende declaratie) + bijkomende kosten + mijn eigen advocaat kosten uiteraard. Totaal onderaan de streep c.a €15.000. Mijn advocaat heeft na een hoop heen en weer gepraat een schrijven aan de Duitsers gericht met daarin de mededeling dat er op basis van de totstandkoming van het totaalbedrag sprake is van "buitensporig declaratiegedrag" met de kanttekening dat hij best bereid was dat met de orde van advocaten in DE op te nemen. Hier hadden wij een stukje bewijslast bij, waar ik niet op een openbaar forum over kan kwebbelen. Dat dreigement werd gedurende een half jaar van tafel gewerkt zonder echte juridische argumenten, maar tegelijk schoven ze op het laatste moment wel de taak door aan een NL advocaat. In het laatste half jaar werd dus door de Duitse firma een Nederlands advocatenkantoor ingeschakeld van het kaliber "uurtarief waar een grachtenpand in Amsterdam van betaald moet worden". Deze advocaat belde de mijne op met een verhaaltje over de door hem in het verleden behaalde (volstrekt irrelevante) resultaten m.b.t patent zaken. Ordinair bluffen dus. Ook hier kwam het neer op "niet discussiëren, want we maken jouw cliënt zó kapot", op dat vlak zat hij perfect op één lijn met zijn Duitse collega's. Mijn advocaat kwam vervolgens met het voorstel om 10% van de geclaimde kosten te betalen. Werd niet geaccepteerd toen deden wij het volgende voorstel, you catch my drift. Begin december kwam het verlossende woord, na 15 maanden bekvechten: Een schikking van 3K :P Zelf heb ik er enkele grijze baardharen en een vieze nasmaak aan over gehouden. Ik probeer nog steeds na te gaan of ik abusievelijk een product inkoop waar een patent op rust, maar als je van zo'n product maximaal 1 pallet koopt en er staat niet op het artikel iets over een patent, dan wordt het lastig. Ik kan het wel laten onderzoeken, maar dan wordt het artikel 400% duurder en dus onverkoopbaar.. :-\
  19. Bedankt voor deze feedback! Mijn advocaat is wel een Nederlander, maar met internationale achtergrond en (in mijn woorden) relevante ervaring in patent gerelateerde ongein. Er is uiteraard meer aan deze kwestie dan ik hier uiteen kan zetten. Van de 2 zaken is er 1 waarbij het de vraag is of het patent hard te maken is, de ander is geen speld tussen te krijgen. Er zijn diverse signalen waaruit blijkt dat specifiek het advocatenkantoor waar ik mee te maken heb uit is op, laten we zeggen, verrijking en dat ook op een manier doet waarbij de rechthebbende / patenthouder er zelf niet veel mee op schiet. Het is zeer opvallend als door de EU kleine bedrijfjes worden aangeschreven / aangeklaagd door dit ene Duitse advocatenkantoor, maar ik (en mijn jurist) maar 1 voorbeeld kunnen vinden waar een daadwerkelijke groothandel of (NL) importeur wordt benaderd (en dat is vele jaren geleden geweest). Voor de goede orde, het totale claimbedrag wordt onder de noemer "kosten" gezet door ze. Een manier om niet direct aan te hoeven tonen (want dat kunnen ze natuurlijk niet tot ze mijn verkoop facturen hebben) dat de daadwerkelijk geleden schade in de buurt komt van het claimbedrag. Maar goed.. Dat de manier waarop, communicatie en wijze van handelen verwerpelijk zijn, betekent niet dat ze ongelijk hebben.
  20. En wat het verhaal des te meer stupide maakt is dat ik verkoper was van het merk dat oorspronkelijk deze patenten in bezit had / heeft. Logischerwijs gun ik dat bedrijf geen cent omzet meer, dus wat ze met blafbrieven en exorbitante claims binnen harken gaat weer van de reguliere (duurzame) handel af.
  21. Bedankt voor de vlotte reactie heer Bakker! Ik krijg inderdaad een enorme nasmaak van een aantal opvallende zaken die impliceren dat ik met patent trolls te maken heb. Ik heb een goede jurist (mag ik hopen) en die spreekt eveneens keer op keer zijn verbazing uit over de werkwijze van de tegenpartij, die niet zo zeer gericht is op oplossingen maar op het uitoefenen van zo veel mogelijk druk. En dat werkt inmiddels prima, gezien ik ondanks mijn dikke ondernemershuid nu toch duidelijk beïnvloed wordt door deze kwestie. Het bedrijf dat het patent bezit doet overigens actief mee aan deze manier van euhm.. "zaken doen" en daarmee lijkt het er op dat dit niets meer is dan een verdienmodel.
  22. Beste ondernemers, Ik heb al jaren een eenmanszaak in de retail (webshop). Ik verkoop een diversiteit aan bekende A-merken en een betaalbare productlijn uit Azië (niet-private label) die ik gezamenlijk met enkele bedrijven uit Engeland in koop. Tot mijn enorme schrik bleek ik een jaar geleden 2 producten in mijn assortiment te hebben waar een Europees patent op rust. Het gaat om aantallen die geen enkele invloed op de globale of zelfs Nederlandse verkoop kunnen hebben gehad, denk aan een totale waarde van pak 'm beet €1000,-. Ik was wederverkoper van het merk dat de claim heeft neergelegd, en dan nog wist ik niet eens dat zij zo'n product in het assortiment hadden, laat staan dat er een patent op rust. Uiteindelijk blijkt dat het zelfs andersom is: Dit Duitse bedrijf heeft zelfs al jaren geen catalogus meer uitgebracht. Daar komt bij dat ze ook niet op of bij de producten vermelden dat er een patent op rust (terwijl eigenlijk iedere andere fabrikant in deze branche dat met trots vermeld). Neen, om alleen al een plaatje te vinden van het "originele" product moest ik een dealer in Nieuw Zeeland aanschrijven die een oude cataloguspagina voor me heeft gescand. Maar goed, terug naar de juridische kant: Ik moet een "cease and desist" verhaal ondertekenen, allerlei bedrijfsinformatie (verkoopfacturen, etc) verstrekken en enkele tienduizenden Euro's aftikken aan een Duits advocatenkantoor dat een kinderachtig spelletje speelt >;( Mijn advocaat heeft in eerste instantie aangegeven dat er sprake is van buitensporig declaratiegedrag, omdat men simpelweg een template stuurt met mijn bedrijfsnaam er in geplakt en vervolgens claimt dat dat alleen al goed is voor 7k advocaatkosten per claim (x2 dus). Wij hebben aangegeven daar wellicht mee naar de orde van advocaten in DE te stappen. Het is daarna "op eens" een half jaar stil en wij rappelleren nog een keer of 2. Net als ik de rust weer in mijn kont heb komt dan toch weer de claim, ze stappen over twee weken naar het gerecht tenzij ik tienduizenden Euro's aftik die ik niet heb. Interesse in de bron van de producten hebben ze niet, ik hoor via mijn netwerk dat ze allerlei kleinere bedrijven door heel Europa aanklagen / kapot maken. Maar het verschil is dat dat kleinere BV's zijn die dan opeens klappen óf betalen en doorgaan, terwijl ik beide opties niet kan uitvoeren. Ik ben privé aansprakelijk (eenmanszaak)... En waar ik dan echt een beetje beroerd van wordt: Omdat de kosten van het controleren op patenten 10x hoger liggen dan de inkoopprijs van een kleine partij gemengde producten, kan ik dit niet eens voorkomen in de toekomst. Hoe kan het zijn dat de kleinere ondernemer moedwillig zijn hoofd in deze strop moet steken? Deze 2 claims lagen een paar maanden uit elkaar, voor het zelfde geld gooien ze nog eens 10 claims de deur uit, ik weet het niet! Heeft iemand wel eens met dit bijltje gehakt?? Help..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.