loading
Ga naar inhoud

MarjonP

Newbee
  • Aantal berichten

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Karma

0

Recente activiteiten

  1. Heel erg bedankt voor de duidelijke reactie! Dan klopt het toch dat ik al in mij hoofd een kink in de kabel had bij die vooruitbetaalde post als omzet neerzetten. Het later overboeken van de vooruitgefactureerde inkomsten naar een omzet post, moet dat dan via een memoriaalboeking?
  2. Hallo! Ik ben nieuw hier en zit met een vraag. Door het lang googlen naar een antwoord op mijn vraag, kwam ik regelmatig met aanverwante vragen op dit forum terecht. Toch heb ik het echte antwoord nog niet helemaal gevonden en hoop ik dat jullie me kunnen helpen. Ik geef zanglessen en normaal gezien stuur ik per maand een factuur aan mijn leerlingen. Nu heb ik iemand die via een fonds een groot deel van het lesgeld voor een jaar vergoed krijgt. Dit betekent dat ik voor een heel jaar een bedrag mag factureren aan dit fonds, en zij dit voor de leerling vooruit betalen. Het gaat dus om 1 bedrag dat voor mij omzet is over mei 2017 t/m april 2018. Ik moet dus ook een deel van de omzet boeken op 2018. Ik heb dus al heel wat gezocht maar ik kom er niet uit hoe dit te verwerken in mijn boekhouding. Ik werk met Moneymonk en normaal vind ik in de helpfunctie alle antwoorden op mijn vragen. Ik lees over verlopende activa en passiva en memoriaalboekingen maar die lijken het toch niet helemaal te zijn? Hier op het forum vond ik onderstaande thread die veel overeenkomt met mijn situatie: https://www.higherlevel.nl/forum/financiering-juridische-en-fiscale-zaken/administratie-en-verzekeringen/vooruit-ontvangen-abonnementsinkomsten-hoe-te-boeken-543913?start=msg543931 Toch kom ik er met deze instructies nog niet helemaal duidelijk. Ik begrijp dat ik de factuur op kan maken en kan boeken op een grootboek: vooruitbetaalde lesgelden. De btw komt normaal gezien in z'n geheel op dit kwartaal, echter zijn muzieklessen voor kinderen vrijgesteld van BTW en gaat het dus om het volledige bedrag dat ik als omzet moet boeken. Als ik een post aanmaak voor vooruitbetaalde lesgelden, dan is dit een omzetpost toch? Dan staat het al vanzelf als omzet geboekt in z'n geheel? Of valt die post onder een ander onderdeel en moet ik vervolgens nog iets doen om het geld per maand in te boeken als omzet. In alle opties die ik bedenk zou het dubbel geboekt worden en dit lijkt me niet de bedoeling. Zoals gezegd werk ik met Moneymonk, hier maak ik ook vaak periodieke facturen in die ik vooruit plan, maar in dit geval moet het bedrag dus in 1x gefactureerd worden. Ik hoop dus dat het nog een beetje duidelijk is. In samenvatting mijn vragen: 1. De grootboekrekening 'vooruitbetaalde lesgelden' moet dat gewoon omzet zijn of iets anders? 2. Hoe smeer ik de omzet vervolgens administratief uit over de maanden?
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké