Jump to content

TonyBalony

Senior
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1
 1. Om dit topic voorlopig af te sluiten, huis en land is aangeschaft. Gaat voorlopig in privé-bezit blijven met een losse of meer losse huuraccomodaties op hetzelfde stuk land. Dan uitbreiding naar meer, en naar zakelijk. Vanuit privé verhuren mag ook en is nog even iets eenvoudiger. Bedankt.
 2. edit: het idee is er dus wel bij mij, en het budget en de wens ook, maar verder bestaat hetgeen ik ga verhuren nog niet niet, vandaar.
 3. Jep hele goede reden voor. Uiteindelijk kunnen het er ook meer per land worden maar het doel is enkele landen (onderdeel van de visie, voorkeur en wens en het idee dat er nog niet is, en dus niet gedeeld kan worden ;)...)
 4. Daar ga ik eens onderzoek naar doen, de branche offices. Accepteert ieder land dat dus dat je daar wel onderneemt en geld verdiend maar niks afdraagt? Ieder land zal een dikbetaalde adviseur (knipoog henk), notaris, advocaat etc vereisen en dat is per land anders. Als ik daar wel een bedrijf op start, hoe "plaats" ik die onder de NL holding? Waar meld je dat aan etc? Zijn hier voorbeelden van?
 5. @henkh: je zit soms ook mis, dit is geen vraag "als ik". Ik ben al lang begonnen in NL, onderneem al 10 jaar, maar heb nu een ander plan en dat is enkel buitenland gebaseerd. Begint dus met 1 investering in een pand/grond, en wordt dan klaargemaakt voor verhuur. Als genoeg geld, volgende land ook een pand. Heel simpel. Maar hoe pak je het bedrijfstechnisch aan?
 6. Tuurlijk niet, met sommige keuzes kun je een weg in slaan die niet 123 te wijzigen is.
 7. Klopt. Als een en ander dan nog goed ingericht kan worden dan klopt het. Ik probeer te waken voor “tja dan had je dat maar meteen moeten doen”-situaties
 8. Ik ben onderweg te gaan ondernemen met fysieke locaties in eerst 1, daarna meerdere EU-landen. Is het dan verstandig een Nederlandse beheer-BV of holding op te richten, en daaronder voor iedere tak een eigen (Nederlandse) BV? Ergens denk ik dat dit niet werkt want fysiek ondernemen in andere landen betekent dáár belasting betalen. De hamvraag is dus eigenlijk: hoe richt ik dit in betreft bedrijfsvormen?
 9. Die dikbetaalde adviseurs zijn nu nog niet te betalen maar ik begrijp dat dit in een later stadium in de bedrijfsvoering ook nog goed te regelen is.
 10. Maar moet ik het dus interpreteren als broodje aap en loslaten, of is er echt een dergelijke constructie mogelijk? Kan de STAK een nieuw (hoofd) bestuurslid (en zelfs familielid als bestuur) aanstellen zonder dat je dus eigenlijk iets erft?
 11. @henkh: ik ontleen er ook geen rechten aan, maar ik kan al wel vast ideeën opdoen over hoe dit in te richten. En eventuele adviseurs vragen naar wegen van anderen en waarom wel of niet. Dat jouw adviseurs dikbetaald zijn geloof ik graag, maar dat een adviseur dikbetaald is, betekent niet dat alleen dan het advies goed is. @prinsrachid: klopt. Het lijkt me ook erg sterk, maar als iemand je dat vertelt blijft het wel hangen (met de nodige argwaan, maar is die terecht?)
 12. De bedrijven waren meer dan een miljoen waard, zoveel weet ik zeker. Ik gok dat hij alleen bestuurder was en zich een gewoon loon liet uitbetalen, en dat er straks weer een andere bestuurder komt? Eigendom van eenzelfde BV blijvend?
 13. Ik gok ook wel dat dikbetaalde adviseurs daar een goed antwoord op kunnen geven, maar ik geloof niet dat de adviseurs per se dikbetaald moeten zijn in dit tijdperk met vrije informatie(-deling), m.a.w. alle info is beschikbaar, daar moeten we toch zelf ook wel uit kunnen komen (met elkaar/met hulp)?
 14. Ik heb ooit de klok horen luiden maar ik weet niet waar de klepel is, dus vandaar hier mijn vraag: Ik begreep van een welgestelde man met verschillende bedrijven, dat hij eigenlijk niets 'in bezit had', maar dat zijn bedrijf alles in bezit had. Ook zouden zijn kinderen feitelijk niets erven (want hij had niets), maar zouden zij enkel aangesteld worden als nieuwe bestuurders van het hiervoor genoemde bedrijf. Interessant voor mij (de leek), en met wat zoeken vind ik veel over vrijstelling van erfbelasting en dat soort zaken, maar niets over bovengenoemde 'truc'/'hearsay'. Ik vraag dit ook met het oog op de nog door mij te starten BV's op korte/semi-korte termijn, waarbij ik beter vanaf het begin alles goed geregeld kan hebben.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept