Ga naar inhoud

TonyBalony

Senior
 • Aantal berichten

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0
 1. TonyBalony

  Bepalen dagwaarde / marktwaarde gebruikte auto

  Ik zat de de koerslijst enkel auto's jonger dan 15 jaar oud beschrijft. Ik zal een vergelijkbare auto op Marktplaats zoeken en opslaan.
 2. TonyBalony

  Bepalen dagwaarde / marktwaarde gebruikte auto

  Ouder dan 15 jaar inderdaad. Is het antwoord waarnaar ik zoek dan 'gewoon een vergelijkbaar model op marktplaats zoeken' en die prijs dan gebruiken? En dat ieder jaar herhalen? Laat nogal wat ruimte over ter interpretatie toch? Maar wel positief voor me. Klopt dit?
 3. Om de bijtelling goed te berekenen dien ik het eerste jaar van aanschaf uit te gaan van de WEV (waarde economisch verkeer), dus de aanschafwaarde incl zaken om het in werking te stellen (eventueel direct onderhoud of aanpassingen). Maar, het tweede jaar kan ik uitgaan van dagwaarde / marktwaarde. Voorheen ging ik uit van een taxatie van een dealer, maar dat is wat onhandig uit te voeren nu. Waar kan ik dan vanuit gaan? Hoe pakken jullie dit aan?
 4. TonyBalony

  Afschrijven in de basis uitgelegd

  Ik ben het overzicht even kwijt. Stel de volgende situatie: Je hebt een bedrijfsmiddel gekocht , voor 2000 euro, in 2018 en schrijft die netjes af. Dan besluit je deze te verkopen op 1 augustus 2019, voor 900 euro (dankjewel markt maar dat terzijde, de bedragen zijn hypothetisch). Dan voer ik tot 1-8-2019 nog de afschrijvingskosten op, uitgerekend tot aan die dag. Wat is dan handig in een kosten/baten overzicht: - de restwaarde ook direct volledig af te schrijven, en de ontvangen 900 euro als inkomsten te noteren? Klopt dit?
 5. TonyBalony

  Elektrische scooter op de zaak

  @prinsrachid: dankjewel voor je volledigheid! wordt enorm gewaardeerd. Ik heb nu de daadwerkelijke afschrijving van het totale bezit als inkomsten (of negatieve (auto)kosten zoals jij zou doen) meegenomen. Tevens zal ik dan bij 1d ditzelfde bedrag laten terugkomen.
 6. TonyBalony

  Elektrische scooter op de zaak

  Helder. Ik tel nu dus alle kosten (enkel wat stroom en afschrijving en verzekering) op. Het privé-deel ervan zet ik vervolgens als inkomsten ex btw neer in m'n kwartaaloverzicht. Klaar? Hier komt dan weer hetzelfde uit inderdaad, maar wat doe ik hiermee? Waar laat ik dit? M.a.w. hoe interpreteer ik deze correctie of waar geef ik deze aan? Hoe en waar komt dit dan terug?
 7. TonyBalony

  Elektrische scooter op de zaak

  Geen woon-werk, ik werk aan huis. Enkel zakelijk gebruik in de vorm van klantbezoek en op en neer naar het postkantoor.
 8. TonyBalony

  Elektrische scooter op de zaak

  Hoeveel moet worden bijgeteld? Stel je hebt 250km gereden totaal, en je hebt hiervan 150km zakelijk gereden en 100km prive. Hoe en welke kosten dien ik bij te tellen?
 9. TonyBalony

  Elektrische scooter op de zaak

  @prinsrachid: bedankt voor het meedenken. Ik begreep echter dat er geen bijtelling is?
 10. TonyBalony

  Elektrische scooter op de zaak

  Jep zo is deze ook gebruikt!
 11. TonyBalony

  Elektrische scooter op de zaak

  Tijd om te verkopen. Is de nieuw ingekochte scooter (met BTW), nu een margeproduct en dus zonder btw te verkopen? Of gewoon btw rekenen bij verkoop naar particulier?
 12. TonyBalony

  PayPal Kosten

  Dus bij de gewone kosten opnemen? Geen gekke zaken met zelf btw optellen omdat er geen btw op dergelijke 'producten' zit, en nergens bij 4a bijvoorbeeld vermelden, correct?
 13. TonyBalony

  Btw op (cloud)diensten van Apple Ierland

  Maar het kan dus zijn dat men in andere landen ook 21% hanteert dus het zegt niks. Nu betreft het Apple die toevallig 21% hanteert, zelfs een buitenlands adres op de factuur zet maar toch is het nederlandse btw. Iedereen bedankt voor de input en hulp!
 14. TonyBalony

  Btw op (cloud)diensten van Apple Ierland

  Dan zijn we eruit. Rest nog de vraag: hoe moeten we dit weten van een willekeurig bedrijf? Onderzoek naar diens omzet doen en diens regels om btw te heffen? Want op de factuur staat niet dat het Nederlandse btw betreft. Zou het willen weten voor de toekomst en het systeem te begrijpen.
 15. TonyBalony

  Btw op (cloud)diensten van Apple Ierland

  Op de factuur staat niet dat het Nederlandse BTW is?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké