Jump to content

TonyBalony

Senior
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. @Roel J: Dus @Cosara was niet correct? Want de adviezen zijn nu tegenstrijdig. als ik Duitse btw zou terugvragen, hoe administreer ik het dan? Is dan de btw wel “verlegd”en administreer ik het met zelfberekende btw en 4a/b. Of administreer ik het dan als kosten, geen btw en ik doe verder niks?
 2. @Cosara een oud topic maar ineens weer relevant (voor mij). Ik heb getankt in buitenland voor fictieve kosten 100€ incl duitse btw. dan vorr ik 100€ als kosten op, bereken hier zelf 21% btw over (fictief) en vul die btw ook weer in bij 4a of 4b uit het hoofd zodat het netto nul is maar wel goed is geadministreerd? thanks!
 3. Oh dat had ik nog nergens gelezen. Zegt de Belastingdienst dit? en jij zegt het hele bedrag incl btw als kosten en klaar? Niks icp voor het eten?
 4. Ik help een vriend met zijn administratie. Hij doet nu veel opdrachten in Duitsland voor 1 opdrachtgever. Stuurt hen netjes een week-factuur zonder btw (ICP). Stel, hij neemt de opdrachtgever mee uit eten. Dan zou 80% daarvan als kosten kunnen worden opgevoerd. Hoe gaan we nu om met de Duitse btw? Moet die per bon worden teruggevraagd, en moeten wij dit opgeven bij "4b Leveringen/diensten uit landen binnen de EU", waar je eigenlijk zonder btw geleverd word en zelf btw erbij berekent wat hier niet helemaal het geval is. Kortom: wie schijnt zijn licht op hoe dit geadministreerd dient te worden?
 5. Mij is de regeling duidelijk (en niet gunstig of gunstiger, alleen maar lastiger).
 6. https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/zzp/kleineondernemersregeling-verandert/?utm_source=nieuwsbrief_kvk&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief_zzp_27_2019&utm_term=zzp_wetgeving
 7. Lees ik het nu goed, en is het voor ondernemers interessant om de KOR gewoon te proberen, ook al weet je dat je meer dan 20k omzet gaat maken? De eerste 20k vrij, hoewel wat lastiger administreren omdat je geen btw kunt heffen en verrekenen (toch?), en vanaf de 20k grens ga je door zoals je nu doet. Dit mag je dan de komende 3 jaar niet meer doen, maar geeft je mogelijk voordeel het eerste jaar? Iemand die het voor me kan toelichten, wellicht met fictieve cijfers of het ook echt direct geld oplevert?
 8. Ik zat de de koerslijst enkel auto's jonger dan 15 jaar oud beschrijft. Ik zal een vergelijkbare auto op Marktplaats zoeken en opslaan.
 9. Ouder dan 15 jaar inderdaad. Is het antwoord waarnaar ik zoek dan 'gewoon een vergelijkbaar model op marktplaats zoeken' en die prijs dan gebruiken? En dat ieder jaar herhalen? Laat nogal wat ruimte over ter interpretatie toch? Maar wel positief voor me. Klopt dit?
 10. Om de bijtelling goed te berekenen dien ik het eerste jaar van aanschaf uit te gaan van de WEV (waarde economisch verkeer), dus de aanschafwaarde incl zaken om het in werking te stellen (eventueel direct onderhoud of aanpassingen). Maar, het tweede jaar kan ik uitgaan van dagwaarde / marktwaarde. Voorheen ging ik uit van een taxatie van een dealer, maar dat is wat onhandig uit te voeren nu. Waar kan ik dan vanuit gaan? Hoe pakken jullie dit aan?
 11. Ik ben het overzicht even kwijt. Stel de volgende situatie: Je hebt een bedrijfsmiddel gekocht , voor 2000 euro, in 2018 en schrijft die netjes af. Dan besluit je deze te verkopen op 1 augustus 2019, voor 900 euro (dankjewel markt maar dat terzijde, de bedragen zijn hypothetisch). Dan voer ik tot 1-8-2019 nog de afschrijvingskosten op, uitgerekend tot aan die dag. Wat is dan handig in een kosten/baten overzicht: - de restwaarde ook direct volledig af te schrijven, en de ontvangen 900 euro als inkomsten te noteren? Klopt dit?
 12. @prinsrachid: dankjewel voor je volledigheid! wordt enorm gewaardeerd. Ik heb nu de daadwerkelijke afschrijving van het totale bezit als inkomsten (of negatieve (auto)kosten zoals jij zou doen) meegenomen. Tevens zal ik dan bij 1d ditzelfde bedrag laten terugkomen.
 13. Helder. Ik tel nu dus alle kosten (enkel wat stroom en afschrijving en verzekering) op. Het privé-deel ervan zet ik vervolgens als inkomsten ex btw neer in m'n kwartaaloverzicht. Klaar? Hier komt dan weer hetzelfde uit inderdaad, maar wat doe ik hiermee? Waar laat ik dit? M.a.w. hoe interpreteer ik deze correctie of waar geef ik deze aan? Hoe en waar komt dit dan terug?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept