Jump to content

steefs10

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Viel me sowieso op hoe bijzonder veel discussies en meningen er over dit onderwerp te vinden zijn:). Ik heb me gericht op de feiten en wetgeving, en denk dat ik nu echt goed zit!
 2. Fijn , bedankt! Ik wacht nog even de reactie van de verzekering af. Als de kosten voor het lab onderzoek meevallen, is het nog wel een interessante usp voor op de website:)
 3. Oké , dus dan is dit van toepassing: "Zo wel, dan is de vraag waar het hout vandaan komt (binnen of buiten de EU) alleen relevant voor jouw verhaalsmogelijkheden, maar niet van invloed op jouw productaansprakelijkheidsrisico als fabrikant." Dus dan dit ik goed nu dus?:)
 4. Ja! Ik heb een design laten maken en dit wordt gerealiseerd door de timmerfabriek. Ik heb slechts een tekening aangeleverd en zij realiseren maatwerk voor mij.
 5. Ik ben slechts de verkoper. Ik koop de planken + de Totale verwerking in bij een hout fabriek in nederland. Het hout komt uit de eu!
 6. Gewoon in nederland! Hout is fsc gekeurd en uit Europa en is een Nederlandse fabrikant!
 7. Hi Cosara, Dank voor je reactie. Hierop staat dus niks aangegeven over hout, wel "Voor de overige materialen geldt de nationale wetgeving. Wanneer die ontbreekt, is de fabrikant zelf verantwoordelijk voor de chemische veiligheid. dat alle niet genoemde materialen" Ik heb inmiddels nogmaals bevestiging van de voedselveiligheid van de olie en certificaten hiervan ontvangen. De lijm die gebruikt wordt geeft geen reactie meer vrij mits deze is opgelost. Ook hiervan ontvang ik morgen alle certificaten. Kan ik nu nog meer doen?:)
 8. Dank. Al tot in den treuren gedaan:) Ik heb alle documentatie van de olie, De lijm is opgevraagd.
 9. Vereist je productaansprakelijkheidsverzekeraar zo'n test? Nee, heb wel even de vraag weggelegd of er uberhaupt dekking is bij mijn tussen persoon. Dank.
 10. Dankjewel voor de snelle reacties. Heb inmiddels contact gehad met de nvwa. Ze hebben me door verwezen naar een wetboek, welke ik zelf ook al gevonden had: Warenwetregeling verpakkingen en gebruiksartikelen. Hierin staat nergens vermeld dat hout verboden is om te gebruiken in de keuken of in combinatie met levensmiddelen. Wel dat het goed schoon te maken moet zijn en geen diepe groeven mag bevatten. Ik heb de vraag bij mijn leverancier uitgezet welke lijm er exact gebruikt wordt. Productieproces is simpel, planken worden aan elkaar gelijmd, het hout wordt bewerkt en er wordt een voedselveilig olie opgezet. Ik denk dat ik voor mijn gemoedsrust en als usp toch maar een lab test ga uit laten voeren, om zeker te weten dat als de nvwa onverhoopt op de stoep staat ik ook iets tastbaars heb om over te dragen. Of zou dit een kostenpost zijn die niet noodzakelijk is?
 11. Goedemorgen, Loop al een tijdje met een aantal vragen rond. Ik heb een lijn eikenhouten serveerplanken ontwikkeld. Deze gaat vanaf begin oktober ongeveer live. Verkoop via eigen webshop en wordt ook europees aangeboden via grote bestaande webshops. 1 Het product bestaat slechts uit 3 onderdelen: puur eikenhout, watervaste houtlijm en goedgekeurde olie , te gebruiken voor etenswaren. Dien ik nu nog een extra lab test te laten doen om de voedselveiligheid te kunnen garanderen? Ik lees wel eens verhalen over het zuur wat in hout zit en dat het daardoor niet aangeboden zou mogen worden. Ik heb de hele website van de nvwa en google afgezocht, maar niks te vinden. Er staat zelfs niks in het hygienecodeboek voor de horeca. 2 Ik heb een aansprakelijkheidsverzekering als ondernemer. Verder heb ik de fysieke planken klaar , dien ik hier nog extra veiligheidsvoorschriften voor te schrijven? Moet ik een etiketje maken waar eea op staat? Ik heb zelf bij een aantal webshops planken besteld, maar hier zit nooit iets van een veiligheid etiket bij. Is dit dus ook niet verplicht? Ik wil mijn zaken goed geregeld hebben, maar ik lees veel tegenstrijdige berichten op internet. Ook het feit dat er overal natuurlijk eiken houten serveerplanken verkocht worden maakt het niet duidelijker. Het laatste wat ik wil is dat ik dadelijk alsnog een of andere claim aan mijn broek heb hangen. Ik hoop dat er wat kou uit de lucht gehaald kan worden, zodat ik weer lekker vooruit kan:) Bij voorbaat dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept