Loop al een tijdje met een aantal vragen rond. Ik heb een lijn eikenhouten serveerplanken ontwikkeld. Deze gaat vanaf begin oktober ongeveer live. Verkoop via eigen webshop en wordt ook europees aangeboden via grote bestaande webshops.
1 Het product bestaat slechts uit 3 onderdelen: puur eikenhout, watervaste houtlijm en goedgekeurde olie , te gebruiken voor etenswaren. Dien ik nu nog een extra lab test te laten doen om de voedselveiligheid te kunnen garanderen? Ik lees wel eens verhalen over het zuur wat in hout zit en dat het daardoor niet aangeboden zou mogen worden. Ik heb de hele website van de nvwa en google afgezocht, maar niks te vinden. Er staat zelfs niks in het hygienecodeboek voor de horeca.
2 Ik heb een aansprakelijkheidsverzekering als ondernemer. Verder heb ik de fysieke planken klaar , dien ik hier nog extra veiligheidsvoorschriften voor te schrijven? Moet ik een etiketje maken waar eea op staat? Ik heb zelf bij een aantal webshops planken besteld, maar hier zit nooit iets van een veiligheid etiket bij. Is dit dus ook niet verplicht?
Ik wil mijn zaken goed geregeld hebben, maar ik lees veel tegenstrijdige berichten op internet. Ook het feit dat er overal natuurlijk eiken houten serveerplanken verkocht worden maakt het niet duidelijker. Het laatste wat ik wil is dat ik dadelijk alsnog een of andere claim aan mijn broek heb hangen.
Ik hoop dat er wat kou uit de lucht gehaald kan worden, zodat ik weer lekker vooruit kan:)
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
steefs10
steefs10
Goedemorgen,
Loop al een tijdje met een aantal vragen rond. Ik heb een lijn eikenhouten serveerplanken ontwikkeld. Deze gaat vanaf begin oktober ongeveer live. Verkoop via eigen webshop en wordt ook europees aangeboden via grote bestaande webshops.
1 Het product bestaat slechts uit 3 onderdelen: puur eikenhout, watervaste houtlijm en goedgekeurde olie , te gebruiken voor etenswaren. Dien ik nu nog een extra lab test te laten doen om de voedselveiligheid te kunnen garanderen? Ik lees wel eens verhalen over het zuur wat in hout zit en dat het daardoor niet aangeboden zou mogen worden. Ik heb de hele website van de nvwa en google afgezocht, maar niks te vinden. Er staat zelfs niks in het hygienecodeboek voor de horeca.
2 Ik heb een aansprakelijkheidsverzekering als ondernemer. Verder heb ik de fysieke planken klaar , dien ik hier nog extra veiligheidsvoorschriften voor te schrijven? Moet ik een etiketje maken waar eea op staat? Ik heb zelf bij een aantal webshops planken besteld, maar hier zit nooit iets van een veiligheid etiket bij. Is dit dus ook niet verplicht?
Ik wil mijn zaken goed geregeld hebben, maar ik lees veel tegenstrijdige berichten op internet. Ook het feit dat er overal natuurlijk eiken houten serveerplanken verkocht worden maakt het niet duidelijker. Het laatste wat ik wil is dat ik dadelijk alsnog een of andere claim aan mijn broek heb hangen.
Ik hoop dat er wat kou uit de lucht gehaald kan worden, zodat ik weer lekker vooruit kan:)
Bij voorbaat dank!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/56969-aansprakelijkheid-eiken-houten-serveerplanken/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
22 antwoorden op deze vraag