Jump to content

davidus

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0
  1. Beste forumleden, Ik ben van plan een etage (deel) van mijn woning structureel te gaan verhuren middels airbnb. Het lijkt mij een verantwoorde investering, omdat deze verbouwing de waarde van mijn woning gaat opkrikken. De woonoppervlakte neemt namalijk toe. Ik zorg voor een aparte voordeur, zodat de reizigers niet door mijn gang etc. lopen. Van de gemeente heb ik begrepen dat ik het mag verhuren. En van Airbnb is de beperking van 60 dagen er niet, omdat ik niet mijn gehele woning aanbied. Ik heb al een beetje onderzoek gedaan en zou graag van jullie weten of onderstaande klopt: - Ik dien toeristenbelasting te betalen obv de tarieven welke in mijn gemeente van toepassing zijn - Ik voldoe niet aan de KOR (omzet hoger dan €20.000,00), dus ik dien factureren op te stellen met 9% btw (ik bied een kampeergelegenheid aan) - Voor wat betreft de inkomstenbelasrting, zal ik 70% van mijn omzet -/- de directe kosten opgeven in box 3. - Hypotheekrente kan ik blijven aftrekken zonder beperking Ik hoor graag van jullie of mijn feiten juist zijn en of ik eventueel nog ergens anders rekening mee dien te houden.
  2. Nee, ik ben (nog) zelfstandige.
  3. Voor een bedrijfsauto de kilometeradministratie met de hand bijhouden is geen pretje. Heeft er iemand een idee om dit op een andere bij te gaan houden? Iets wat fiscaal geaccepteerd wordt. Ik zie zoveel verschillende apparatuur met uiteenlopende prijzen..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept