Jump to content

meeuw013

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Beste herman van der helm, Angst van verleden is misschien er wel. Ik zelf zie het meer als ervaring en heb nu juist ruimte om naar de toekomst te kijken. En die ruimte wil ik uitgebreid benutten. Risico nemen hoor bij ondernemen, ook tegenspoed hoor bij ondernemen, daar heeft u helemaal gelijk in. Dat vind ik ook helemaal niet erg. En ook leuk. Ondernemen is ook risico nemen en dingen proberen. Maar klein beetje basis... of nadenken over toekomst om dingen voor te zijn... Genieten van leven en beetje zorgeloos... Laat me in alles risico nemen en zorgen maken. Maar financieel wil ik klappen op kunnen vangen en zorgeloos zijn. Ik bezuinig op veel dingen,maar mijn gereedschap is top merken. mijn expertise aan verruimen. Maar wil ook verder kijken dan morgen of volgend jaar. Wat u zeg is op zich goed idee, maar dat gaat niet. Ik ben nu jong, vitaal en kan arbeid en kennis volop leveren. Dat kan niet uitgesteld worden, later geleverd worden, en ben helaas een product die houdbaarheid ten einde keer loop. En als ik kijk om bv. over 20 jaar dag minder te werken, en over 30 jaar 2 dagen minder te werken. Ik vind, daar ben ik ook ondernemer voor om die beslissing en zelf in te delen. Ik zie mede ondernemers kreunen en sacherijnig kijken met hun 55ste. a 60ste. Die hebben er geen zin meer in. Dat wil ik niet, als ik zover ben wil ik ruimte hebben om iets anders te gaan ondernemen of gewoon denken. fuck it ik kom alleen op vrijdag waar iedereen vrolijk kijk. doe de woensdag er nog bij. En al die ondernemers hebben toen, het moment van waar ik zit, niet over nagedacht. Als ik kijk hoeveel nieuwe lease auto's er staan. Vakanties kunnen niet gek genoeg. Maar als ik over pensioen begin of het broodfonds... niemand thuis. Angst is het verkeerde woord(al zit er wel klein beetje wat in), ik zie meer als blijmoedig over de toekomst nadenken ;) Maar wil ook de mogelijkheid hebben b.v. jaar zomaar mijn zeilboot kunnen dobberen in the middle of nowhere. Nu heb ik energie, nu kan ik er alles uit halen wat erin zit. Snapt u me :)?
 2. https://www.businessinsider.nl/paul-van-der-kwast-spaar-in-je-bedrijf-beleg-in-prive-591022/ Ik heb hier goed artikel btw. Dus het kan wel :). Alleen je moet goed advies in winnen (kopen)
 3. We zijn in dit topic bezig. Met een simpele vraag waar we al over genoeg dingen zijn afgeweken. de exacte cijfers, wel of niet 52% etc etc... Daar zijn we klaar mee.
 4. Ik weet het niet, de meeste die ik om me heen kijk hebben niet eens over pensioen nagedacht. En gezien de reacties hier. kwam ik niet echt op idee dat hier ook over na werd/was gedacht. Want ja het scheel maar 12% en die 52% halen we toch niet. En er moesten exacte cijfers komen. Dus met alle respect ik denk niet dat iedereen die eenmanszaak heeft er over na hebben gedacht..... En zoals ik eerder heb gezegd in dit topic, aandelen optie ?geld pas als ik ze verkoop dat dan bij inkomsten/winst word gerekend?
 5. Als iemand begint over mijn vaste lasten lager (zonder dat iemand mijn vaste lasten weet)en discussiëren heeft verder geen zin, stug volhouden dat omzetten naar bv beter is (maar niet voordeliger is). dan heb ik inderdaad liever dat diegene niet mee doet met deze discussie. Dat heeft u correct. En of het wel of niet kan, blijkbaar hebben veel mensen er nog niet zo over nagedacht of is de vraag nieuw. Ik heb een andere situatie en andere visie van leven dan de meeste eenmanszaken denk ik
 6. Nee dat zeg ik niet. U begrijp er werkelijk niks van. Continu probeer u de discussie te verschuiven. Zeer beperkt, is wat anders dan niet mogelijk. De vraag was simpel. Ik ga wel iemand betalen die van zaken verstand hebben en wel snap wat ik bedoel.
 7. Maar dan moet je jezelf een directeurssalaris toekennen waarover loonheffing wordt ingehouden en zonder recht op zelfstandigenaftrek en MKB-winstvrijstelling. En als je dividend aan jezelf uitkeert of je aandelen verkoopt loop je tegen de heffing in box 2 aan van 25%. Precies, dus er val wel wat te discussiëren :). @Rik99 we hebben het niet over 12% maar over 24% Even in algemeen, denk dat als je vaste lasten heb van 1200 a 1500 euro,je best lage vaste lasten heb prive. En of ik nu 120k verdien of 60k. Het maak niet uit. Mijn investeringen zijn minimaal. Mijn privé uitgave minimaal. En ik zou misschien willen investeren in bedrijfspand maar geen hypotheek willen hebben. (dus moet ik paar jaar sparen) Of ik wil gewoon een buffer, heb zwaar werk. over 15 jaar wil ik een dag minder werken. We gaan er altijd maar vanuit dat we veel willen verdienen en meer en meer willen. I want less. Even hard werken, zodat ik later wat minder hard hoef te werken. En sorry dat ik alvast 20 jaar vooruit kijk. Maar naast een goed pensioen wil ik buffer hebben. Of ik uitval of het werk niet aankan, of ik ineens iets anders wil gaan doen of wil gaan studeren omdat ik het leuk lijk. Of gewoon jaar ertussen uit. ik wil stressloos leven. En dan kan er wel discussie beginnen over vaste baan nemen enz. Ik wil het ook nog eens zelf in de hand hebben.(om die discussie voor te zijn) Dus stel, ik betaal nu over mijn inkomsten minimaal. 30% belasting, en wat ik over hou heb ik genoeg aan. Maar ik verdien meer dan dat. Waarom zou ik nu 22% of 10% meer betalen als het moet en ik later maar 30% hoef te betalen? Deze discussie gaat of en hoeveel belasting. En of we er wel of niet tegen hoogste tarief zitten. Maar de discussie moet gaan hoe we slimmer met ons geld kunnen omgaan. Elke euro die ik verdien is 100 euro voor mij waard. Met zweet bloed en tranen verdiend. Ik doe alles en met alles zuinig aan. Denk misschien dat ik aan de 1000 euro vaste lasten nog genoeg heb. Douchen? 0 graden is ook warm water. Verwarming aan in de winter? Bij mij is het 16 graden. wolle trui is voldoende. En ik wil niet belasting onderduiken of ontwijken. Vind prima om belasting te betalen, daarom hebben we het ook zo goed in Nederland. Maar het is toch niet echt een hele rare vraag? Er zijn toch meer mensen die eenmanszaak hebben en zonder te investeren of uitbreiden een zakelijk buffer willen opbouwen ? Of een bedrijfspand kopen van geld wat ze niet nodig hebben(investeren) alleen ik heb geen zin in hypotheek. Of hebben we niks geleerd van de crisis? Alles opmaken ... zoveel mogelijk lenen. En als het crisis is dan staan we zonder inkomsten en dik belasting betaald over het geld wat we toch niet nodig hadden of gespaard hadden. Of zoals heel veel eenmanszaken doen, alles op maken en jacuzzi in de tuin. En dan de eerste paar maanden van jaar werken voor de belasting. Owja en de lease auto nog afbetalen, want die was gekocht om toch maar wat af te kunnen schrijven.
 8. Tenzij je 20000 euro vaste lasten heb privé en 10000 vaste lasten zakelijk dan heb je het over 30000 euro wat “over” is. Als je 6000 in pensioen stop en 24000 zakelijk kan sparen voor als je een jaar geen werk heb of bedrijfspand wil kopen later en niet hypotheek afhankelijk wil zijn (dus eerst sparen en dan kopen). Scheeld dat maanden werken :). Iets harder werken om later minder hard te werken zou ik fijn vinden. Levelen van jaar inkomen gaat over 3 jaar. Niet over 5 of 10 jaar.
 9. Nee dat is geen misvatting. Als ik over 20000 euro 52% belasting betaal omdat geld “over” is en gespaard word voor mindere tijden Of dat ik privé geld uit keer voor momenten van vermindering inkomsten. (En geen berlasting over betaal) Als ik over 5 jaar 20000 inkomsten heb door crisis. En keer mijzelf 20000 euro uit omdat ik geen inkomsten genoeg heb. Kost mij technische gezien 20000 euro. Want ik betaald aan belasting toen ik meer verdiende. Terwijl het fear is om in dat jaar (5 jaar later) 40 of 30 % belasting te betalen over het bedrag wat ik “mezelf” uit keer
 10. Ik verdien helaas geen 120k. Was voorbeeld bedrag Duidelijk verhaal overigens Maar u begrijp mijn insteek en dat ok het “unfear” vind ? Ik betaal overigens graag belasting voor de duidelijkheid. Door belasting te betalen kan ik mijn werk doen en geld verdienen. En als ik het “over gebleven geld” zakelijk in aandelen stop ? Kan dat ? Of zijn er hier mogelijkheden voor ? Bedankt
 11. Beste Medeondernemers, Veel tips lees ik wat je moet doen als ondernemer, maar vaak is het voor de beginneende ondernemer. Maar nooit eens verstandige tips als je al jaren aan de slag ben en alles op orde heb. Ik zou graag belasting vrij willen sparen om voor mindere tijden mezelf inkomsten te kunnen garanderen. Stel over 5 jaar is er 3 jaar crisis en ik verdien dan de helft van nu. Of een jaar helemaal niks. Dan zou ik graag daar potje voor willen hebben om inkomsten te garanderen. Stel ik verdien 120.000 euro (noem even fictief bedrag) en mijn kosten zijn 30.000 prive en 30.000 euro zakelijk. Dan betaal ik na 65.000 euro 52% belasting. Dus 35.000 / 2 = 17.500 euro.(ongeveer dan) Stel er is over 5 jaar crisis, en ik verdien maar 20.000 euro . Dan moet ik van mijn spaargeld (17.500 euro) waar 50% belasting over betaald is,opmaken. Hoe kan ik een “potje” of zakelijk sparen. Zodat ik als ik 20.000 euro verdien in de mindere jaren, ik mezelf kan aanvullen tot wat ik nodig heb om mijn vaste lasten betalen, en over dat bedrag wat ik mezelf “uitbetaal” dan pas belasting over betalen? Veel word er gezegd over beleggen, over uitbreiden, personeel. Maar ik wil zekerheid opbouwen en niet groter worden. Bestaat hier iets voor ? Of hebben jullie goede ideeen? Snappen jullie wat ik bedoel? Bedankt.
 12. Ik hoop dat de emoties beetje gedaald zijn. Of het zielig of geen goed moraal is. Dat doet er niet toe, voer die discussie ergens anders ;) Wat vinden we van de opzet? Haalbaar of niet haalbaar? Iemand advies om dit op te zetten of iets?
 13. Ik heb zelf maar even verder gezocht, en toevallig kwam ik dit tegen : http://www.taxence.nl/fiscaal-nieuws/nieuws/verdieping/de-verklaring-over-het-betalingsgedrag.99911.lynkx Ik ben zzp'er zonder personeel, dus hij kan er wel om vragen. Maar het is bij mij niet van toepassing. Want ik lever geen personeel. En daarvoor is die verklaring. Dat heb ik correct toch?
 14. Bedankt voor alle tips. Helaas val niet alles vast te leggen. En ik moet ook nog met hem samen werken in de toekomst. Of ik dat nu wil of niet. Maar nu weet ik nog steeds niet of hij gerechtigd is om deze alsnog te vragen. Kan er wel advocaat of incasso opzetten. Als zij dezelfde reactie krijgen en ze hebben er geen verstand van, dan ben ik op zelfde punt als nu. Dus vandaar dat ik 2 trajecten beloop.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept